Leven voor gevorderden

Het boek met de meest rare titel lag op de stapel ‘nog te lezen’. Het blijkt het meest praktische verjaarcadeau wat ik afgelopen zomer kreeg op mijn zestigste jaardag. Ik hoor tenslotte nu bij de club van zestig het nieuwe vijftig, ondersteuning kan ik dus goed gebruiken. Dank!

Want, hoe moet dat nou, hoe doe je dat nou, leven?

Even een vraag tussendoor: Waarom bestaat die 50+ beurs eigenlijk nog en is tie nog niet omgedoopt tot 60+ beurs?

Ook mijn nieuwsgierigheid is aangewakkerd door de titel: ‘neem een geit  leven voor gevorderden’ van Claudia de Breij. Ik wil het weten, ook dit! Tijdens het lezen wordt al snel duidelijk dat ‘Neem Een Geit’ dat leven, is zoals het is.  De levensvragen/antwoorden als leidraad in overzichtelijke hoofdstukken zorgden ervoor dat ik verder wilde lezen. Ik kreeg antwoorden, ze gaan toepassen is van een andere orde …… Ik houd u op de hoogte.

Het onderwerp en het ritme van Claudia’s schrijfstijl zorgden ervoor dat ik plezier beleefde om dit boek te lezen. Zij heeft bekende Nederlanders die nog ouder zijn dan ik ben, echt veel ouder, mogen interviewen. De persoonlijke en intieme antwoorden heeft ze soepel samengevat en de antwoorden blijken eigenlijk hetzelfde en toch weer zo verschillend, vanwege de persoonlijkheden, sexe en achtergrond. Herkenbare antwoorden.
In haar eigen sociale kring krijgt Claudia ook veel antwoorden, ze blijken zowaar om de hoek voor het oprapen te liggen. Het boek is in een vlot tempo, to-the-point met humor geschreven en ook leuk om te lezen als je veertig bent of jonger of ouder. Claudia heeft er een fan bij!

Zo moeilijk is leven blijkbaar niet. Doe maar gewoon! Gewoon Doen.

Samen leven, liefde delen, ontvangen, geven en vergeven op een hobbelig levenspad moet te doen zijn.

#Leestip!

neem-een-geit

 

3 thoughts on “Leven voor gevorderden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.