Meer lucht deze zomer

In de tuin 
bloeit de blauwe Agapanthus en de Mediterrane Oleanders en ook eenjarig spul. De druif laat al veel belovend haar trosjes zien, zodat we in september onze wijn kunnen gaan oogsten, uh druiven plukken. Een ontplofte buxus was zichtbaar in de voortuin en de mooie rode pioenrozen die elke dag anders van vorm en kleur zijn en waar de bijen zich zichtbaar laven aan de stampers, daar geniet ik van. De verschillende vogelgeluiden zijn hoorbaar, maar ik herken ze nog niet allemaal en kan dus niet worden overhoord. De app. Tjilp geeft veel geluidsvoorbeelden en is ook te gebruiken om bv. kraaien weg te jagen, een leuke speeltje voor in de tuin.

Sinds ik de drie buurmannen heb ingelicht over De vroedmeesterpad, hebben we nog maar 1x vier zachte piepjes gehoord (8 juni). Het blijft zo bijzonder als je gewend bent aan een geluid, ook al is het irritant, dat je het (bijna) mist als het er niet meer is.
Ik durf het nog niet van het dak te schreeuwen dat mogelijk een van onze buurmannen.. mijn raad misschien heeft opgevolgd, nadat ik het geluid liet horen en het zeldzame padverhaal erbij vertelde en het gesprek afsloot met: “een pad, kan plat”. Ze vroegen toen afzonderlijk, “hé wat? wat zeg je nou?” en we beëindigden het gesprek met een lach op ons gezicht. De rest laat zich raden, want ik durf nergens onder te kijken.

Op weg naar kwaliteit van leven:
Het bezoeken van wachtkamers en de bijhorende onderzoekkamers en zorgspecialisten is mijn dagelijkse/wekelijkse *werk. De contactmomenten van de laatste drie maanden bij hen die iets voor mij kunnen doen om mijn leven en toekomst te verbeteren, zijn niet meer op één hand te tellen.

Er zijn geen aanwijzingen voor metastasen in de longen en organen bij de beoordeling van de Ct-scan en MRI van 6 juni 2016.

Dat is goed nieuws! en dat geeft lucht!

pioenrozen en tafeltje

4 thoughts on “Meer lucht deze zomer

 1. Dat is goed nieuws, Marjanne! Fijn dat er niets verontrustends is gevonden. Dat geeft zeer zeker lucht. Ben blij voor je!

  En wat de hooikoorts betreft, we ademen inderdaad rustig in en uit, hier midden in de Drentse bossen, waar de natuur de laatste tijd zo ongeveer is ontploft, waar we belaagd worden door pollen, inclusief druipneus, traanogen enz. maar waar alles nu o zo mooi is. Ons hoor je niet klagen :-)

  Lieve groet!

  1. Dankje lieve Elly, ik hoop het maar van harte, want ik ben ook wel toe aan vakantie.. ff weg van al mijn sores, maar ja.. neem mezelf mee.
   Al doet een Drents behangetje altijd weer andere stof opwaaien. Met de zonnebril genieten van het moois om je heen en een stoffen buushdoek op zak, wordt het wat minder snotterig. X

 2. Mooi blog Marjanne.
  Volop genieten van je tuin, ik kan daar ook enorm van genieten. Alles lijkt groener, frisser en mooier door de extreme buien deze lente maar nu mogen die buien wel stoppen en warempel, volgende week krijgen we zomerweer en kunnen we de zwoele avonden buiten, nog langer van de tuin genieten.

  Dit blog is ook mooi door de goede uitslag die je kreeg. Ik ben erg blij voor je en dit is zeker heel goed nieuws!

  Iets minder is die hooikoorts maar jij hebt plenty goede tips!
  Óp naar een mooie zomer zonder niezen en traanogen en geniet van jouw druiven dan ga ik dat ook doen :)

  1. De druiven ploffen bijna van hun takken door die hoosbuien. Het voordeel is tijdens die dagen waarin code geel, oranje zichtbaar wordt, de hooikoorts achterwege blijft. Genoeg tips idd. maar een pilletje blijft bescherming nr. 1.

   Het goede nieuws is alweer bevestigd; 9 dec. en dan weet niemand meer iets van deze horrorlente en natte start van de zomer 2016. ♥ Fijne zomer Hiltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.