Meer lucht deze zomer, Hatjsoe

In de tuin 
bloeit de blauwe Agapanthus en de Mediterrane Oleanders en ook eenjarig spul. De druif laat al veel belovend haar trosjes zien, zodat we in september onze wijn kunnen gaan oogsten, uh druiven plukken. Een ontplofte buxus was zichtbaar in de voortuin en de mooie rode pioenrozen die elke dag anders van vorm en kleur zijn en waar de bijen zich zichtbaar laven aan de stampers, daar geniet ik van. De verschillende vogelgeluiden zijn hoorbaar, maar ik herken ze nog niet allemaal en kan dus niet worden overhoord. De app. Tjilp geeft veel geluidsvoorbeelden en is ook te gebruiken om bv. kraaien weg te jagen, een leuke speeltje voor in de tuin.pioenrozen en tafeltje

Sinds ik de drie buurmannen heb ingelicht over De vroedmeesterpad, hebben we nog maar 1x vier zachte piepjes gehoord (8 juni). Het blijft zo bijzonder als je gewend bent aan een geluid, ook al is het irritant, dat je het (bijna) mist als het er niet meer is.
Ik durf het nog niet van het dak te schreeuwen dat mogelijk een van onze buurmannen.. mijn raad misschien heeft opgevolgd, nadat ik het geluid liet horen en het zeldzame padverhaal erbij vertelde en het gesprek afsloot met: “een pad, kan plat”. Ze vroegen toen afzonderlijk, “hé wat? wat zeg je nou?” en we beëindigden het gesprek met een lach op ons gezicht. De rest laat zich raden, want ik durf nergens onder te kijken.


Gezondheid

Het bezoeken van wachtkamers en de bijhorende onderzoekkamers en zorgspecialisten is mijn dagelijkse/wekelijkse *werk. De contactmomenten van de laatste drie maanden bij hen die iets voor mij kunnen doen om mijn leven en toekomst te verbeteren, zijn niet meer op één hand te tellen.

Er zijn geen aanwijzingen voor metastasen in de longen en organen bij de beoordeling van de Ct-scan en MRI van 6 juni 2016.

Dat is goed nieuws! en dat geeft lucht!

 

Hooikoorts
We ademen in en we ademen uit en dat dit dan beter gaat met een pilletje Levocetrizine en kunsttranen tegen de hooikoorts hoef ik toch niemand meer uit te leggen, toch? Het ging goed dit jaar: het groeien en bloeien en daardoor was ik sneller door mijn voorraad levocetrizine heen dan voorgaande jaren. Ik heb zojuist een nieuwe portie besteld.

Het was een afwisselend voorjaar met veel tinten groen en heel veel de pollen in de lucht. Dit kan je niet alleen voelen aan je tranende, jeukende ogen of huid, het kan ook zijn dat je meer moeite hebt met ademhalen, bloedneuzen e.d.
Heb je iets daarvoor gekregen via de arts of heb je zelf iets gekocht om je te ondersteunen met dit ademhalen en jeukende, tranende ogen. Gebruik het ook eens langer dan een dag en je zal zien het helpt! Dit zeg ik niet alleen tegen mezelf / of zeur niet!

 • Tip
 • Houd je slaapkamerraam zo kort mogelijk open.. Stel je eens voor waar die pluisjes belanden als je je slaapkamerraam dag en nacht open hebt staan?
 • Sla je dekbed dicht na ca. 20 min. van je kamer en bed luchten, zodat al die pluizen niet lekker tussen je lakens blijven liggen.
 • Leg een theedoek over je kussensloop overdag, zodat als je toch de hele dag je raam open staat.. al die pluizen ed. niet direct op je kussensloop terecht komen.
 • Neem eens je pilletje in.. voor het slapen gaan! Voor de gene die zeggen overdag last te hebben van dat pilletje..
 • Eén pilletje per 24 uur is een goede ondersteuning om meer te genieten van alles wat bloeit en groeit, tijdens je verblijf buiten en binnen.
 • Draag zoveel mogelijk een zonnebril.
  hooikoorts app. VGZ

Intussen kan je nog gewoon een griep hebben en griep gaat altijd gepaard met koorts. Ook een voorhoofdsholte ontsteking wordt vaak verwaarloosd vanwege het zelf stellen van de diagnose hooikoorts.

Overleg altijd met je huisarts wanneer je klachten langer dan drie dagen aanhouden. In het voorjaar kan je meer ziektes en last van iets hebben, dan het wegwuiven: “het zal wel hooikoorts zijn”.

Hooikoorts: het is niet zomaar niks wat er op je slijmvliezen blijft plakken. Beterschap!

 

 

4 comments

 1. Dat is goed nieuws, Marjanne! Fijn dat er niets verontrustends is gevonden. Dat geeft zeer zeker lucht. Ben blij voor je!

  En wat de hooikoorts betreft, we ademen inderdaad rustig in en uit, hier midden in de Drentse bossen, waar de natuur de laatste tijd zo ongeveer is ontploft, waar we belaagd worden door pollen, inclusief druipneus, traanogen enz. maar waar alles nu o zo mooi is. Ons hoor je niet klagen :-)

  Lieve groet!

  1. Dankje lieve Elly, ik hoop het maar van harte, want ik ben ook wel toe aan vakantie.. ff weg van al mijn sores, maar ja.. neem mezelf mee.
   Al doet een Drents behangetje altijd weer andere stof opwaaien. Met de zonnebril genieten van het moois om je heen en een stoffen buushdoek op zak, wordt het wat minder snotterig. X

 2. Mooi blog Marjanne.
  Volop genieten van je tuin, ik kan daar ook enorm van genieten. Alles lijkt groener, frisser en mooier door de extreme buien deze lente maar nu mogen die buien wel stoppen en warempel, volgende week krijgen we zomerweer en kunnen we de zwoele avonden buiten, nog langer van de tuin genieten.

  Dit blog is ook mooi door de goede uitslag die je kreeg. Ik ben erg blij voor je en dit is zeker heel goed nieuws!

  Iets minder is die hooikoorts maar jij hebt plenty goede tips!
  Óp naar een mooie zomer zonder niezen en traanogen en geniet van jouw druiven dan ga ik dat ook doen :)

  1. De druiven ploffen bijna van hun takken door die hoosbuien. Het voordeel is tijdens die dagen waarin code geel, oranje zichtbaar wordt, de hooikoorts achterwege blijft. Genoeg tips idd. maar een pilletje blijft bescherming nr. 1.

   Het goede nieuws is alweer bevestigd; 9 dec. en dan weet niemand meer iets van deze horrorlente en natte start van de zomer 2016. ♥ Fijne zomer Hiltje

Geef een reactie