Nooit typen als je boos bent

Ik heb het moede hoofd laten zakken. Zwaar is tie door de maatschappelijke impact die corona heeft op iedereen. Ik kan niet meer mild zijn, want er zijn nog steeds ca. 2 miljoen van de 17 milj. NL- mensen die wel deelnemen aan het sociale leven en niet zijn gevaccineerd.

Velen zijn nog niet goed voorgelicht en of bang. Bang ben ik ook. En ik wind me steeds meer op over die werkelijke doorgesnoven hoofden die teveel aandacht krijgen aan ‘ik heb ook een mening’ praattafels. WTF. Alles voor de kijkcijfers. Ga toch weg! Bleghh..

Het gaat hier over gezondheid in de basis van ons bestaan. Het gaat over preventie, over zorg verlenen als je het zelf niet meer kan. Daar hebben we de laatste 40 jaar keihard aan gewerkt.
De kennis die is ontstaan en de apparatuur en medicatie uitgevonden en gebruikt door mensen met kennis en kunde is zo hoog, daarom zijn er minder IC bedden dan in andere landen.
Met onze gespecialiseerde zorgverleners was het kiezen eer je naar de IC ging.
Dat corona dit beeld veranderde heeft direct gevolgen voor iedereen. Voor de zorgvrager. Voor de werker in de zorg. Voor wie nog niet weet, ik verdiende tot mijn afkeuring altijd mijn geld als zorgverlener.

Die doorgesnoven namaak BN’ers en dwarse artiesten met een hoofd als een leeg conservenblik kijken geen tv, want die zijn aan het rellen of aan het scoren, wit spul of likes.

Gelukkig zijn er ook die vreedzaam protesteren en in discussie gaan. Hoe het was en vooruitzichten hoe dat op te lossen, hoe zij nu in de knel zitten. Met een studieschuld, wel een huur van 1100 euro exclusief GWL of zelfs meer betalen maar geen hypotheek kunnen krijgen. etc.

In de tweede kamer werd door iemand die nog heel jong is en een complothamster wordt genoemd, ja ook door mij, hele nare dingen gezegd. Hij helpt niet. Uitspraken die echt niets te maken hebben met leven in een democratisch land wat zucht onder een pandemie. Het teruggrijpen naar tekst waar hun opa’s en oma’s niets meer over willen horen of zich voor omdraaien in hun graf. Schandalig!!
Met in de hand een wetboek van ruim 150 jaar in 2021 moet je wel blijven op- en afschalen in de kamer. Het leven in een pandemie tijd is niet leuk en zeker als er geen zicht is op een einddatum…

(maak je borst maar nat, vaccineer je en was je handen, doe je mondneusmasker op en houd afstand van hen die niet in je eigen gevaccineerde bubbel wonen)

We hebben allemaal te maken met een regering (demissionair) en een tweede kamer met personen die hebben geleerd om hard te leren, scoren met goeie cijfers en zo hun gelijk te halen.. veel kennis en kunde wordt bijna nu weggegooid. Het is bekend dat je ook nekklachten kan krijgen van een zware diplomakoffer sjouwen. En er nog steeds geen opvolger is gevonden voor die functie.

Tussendoor even vergeten wat zij in de regering doen, omdat ze dat niet geleerd is, omdat ze ziek zijn? Afhankelijk zijn en ziekte en zorg niet (her) kennen in hun naaste omgeving en elke uiting dwarsliggend recht willen praten.

Mogelijk zijn ze nog nooit bij een huisarts geweest, vast wel gepokt en gemazeld door goedwillende verzorgers. We wonen in NL en daar wordt voor je gezorgd door jezelf of door anderen die daar voor geleerd hebben. Geen discussie op het consultatiebureau. Dit prikken hoorde bij je opvoeding en helpt om niet ziek te worden aan een van deze invaliderende en beperkende ziektes.
Verwende mensen krijgen veels te veel het woord in talkshows tafels en op twitter, ze schreeuwen en schrijven dan met kapitale letters…

Het ouderwets met een pantoffel gooien naar de tv als ik iemand onzin hoor verkondigen, heeft geen zin. Een vraag van een talk-host die zelf 4 zinnen nodig heeft om een vraag te stellen en bij de eerste vier woorden in het antwoord het woord weer overneemt, helpt mij niks. Om meer te snappen heb ik meer nodig. Zij die door elkaar heen cijfers roepen, heb ik niks mee. Ik versta namelijk geen cijfers. Ik versta alleen wat ik snap en daarin ben ik niet alleen en dat is weer een boffie..

Werken op niveau met aanzien in onze NL hiërarchie en op de zorgverleners wordt gespuugd. Beetje klappen en de directeur maakt uit wie die schamele bonus kreeg. WTF. En wat was het lekker makkelijk he.. die zorgverleners die onderaan de zorghiërarchie werken, die niet werden uitgenodigd, zij kregen ook geen beschermende kleding … en zorgden voor onze ouders, grootouders of zij die 24 pu zorg nodig hebben.

Die mensen in de zorg die het snot voor hun ogen werken en het snot nog niet eens met een neusmondkapje kunnen verbergen. BAH.

Wel was daar die sluwe zakenman die zich als een Robin Hood presenteerde. Die Sywert die er met de poet van doorging met onze belastinggeld verkregen met valse informatie en toezeggingen. Hij wist toen al wat tie aan het doen was…. hoe zou het ondertussen met zijn gezin en familie zijn? en zijn vrienden?

De carnaval menigte van 11 november kon toen BLIJ zijn, want het mocht van de burgemeester.. bleghhh.. Leuk joh, hossend en klotsend carnaval vieren..met corona onder de leden. Die burgemeesters die maar niet willen teleurstellen, die doen omdat het niet verboden is. Ik hoop dat men daar bijkomt van de gevolgen die deze besmetting met zich mee heeft gebracht.

Onze regering die een zwabberend beleid tentoonspreid die alleen de ronde hoeken dweilt met de kraan open, ik heb er geen vertrouwen meer in. En blijf zo gezond mogelijk maar weer thuis.

Het is zover! Er hoeft geen keus meer gemaakt te worden op de poli’s en eerste hulpen van de ziekenhuizen. Dat vind ik dan voor de zorgverleners wel weer fijn. Wel of niet gevaccineerd? ! Je bent aan de beurt net als bij de slager of bakker.. in de rij van binnenkomst en dat op de eerste hulp. Het is in en in verdrietig.

Er is geen bed meer. De ambulances rijden minder en veel rondjes, vanwege vandalisme! (bedden, lees als kundige mensen) om mij bij te staan bij een infarct of uitzaaiingen van opvlammende kanker of het uitglijden of omvallen over een stofwolk. Dat er keihard wordt gewerkt met liefde en genegenheid en versleten zweedse klompen is mij al jaren duidelijk. Ondertussen ben ik boos en bang en (nog) niet besmet.

Een besmetting met corona gaat mijn leven en dat van mijn liefsten ernstig beïnvloeden. Ik denk er al die maanden vaak over na want ik heb weinig meer te doen dan uit handen te blijven van de zorgverleners. Heb nog steeds meer denk- dan spierkracht! maar een infectie aan mijn longen kan wel eens fataal worden met deze basterd van de nieuwe varianten die eraan komen. Daar heb ik zo geen zinin.

En ja ik ben heel boos, het mezelf sussen en geruststellen lukt me niet meer. Ik heb teveel gezien en meegemaakt om te zeggen: HET VALT MEE om ziek te worden met de diagnose corona. HET VALT NIET MEE!!

En dat er mensen zijn die banger zijn voor de maatregelen dan voor de corona besmetting, wens ik veel toe. Te Korte armpjes waar de jeuk is. Corona is geen schaafwond waar je aan kan krabben, want corona doet andere dingen met je lijf.

Wensdenken doen kinderen totdat zij zich niet meer veilig voelen. Dit verwacht ik niet van mensen die een land en leven moeten beschermen omdat zij denken dat zij dat kunnen. Doe als een loodgieter en draai eerst die kraan dicht en laat zien dat het menens is. Laat je vaccineren!!

Ik zie steeds meer een stik er maar in en een ‘lik m’n vessie beleid en verwend gedrag . . . BAH!

Ooit zei de Koning; Hou je veilig!!


(deze blog heb ik geschreven 26 november 2021)

14 thoughts on “Nooit typen als je boos bent

 1. Tja Marjanne, je bent niet alleen boos en bang hoor. In Nederland zetten we zandzakken voor de deur als we merken dat er al water binnen in de kamer staat las ik vandaag.
  Maar wat ook heel erg verbaasd, is dat er straks bij verkiezingen gewoon weer mensen op VVD, CDA, CU en D66 stemmen hoor. Het zijn niet alleen de egoistische dombo’s die zich bewust zonder medische reden niet laten vaccineren die voor deze puinhoop zorgen. Ook (en voor het grootste deel volgens mij) Rutte en co die geen beslissingen hebben durven nemen, en dan gewoon door de meerderheid weer bij verkiezingen alles verder de vernieling in mogen helpen. We hebben toch blijkbaar collectief last van verstandsverbijstering….

  1. Ik had zo gehoopt dat we ooit weer lachend en spottend over Haagse Toestanden zouden kunnen hebben. Het begon ooit met de rollator van Rita Verdonk, niks collectief en met elkaar, maja.

   Het enige boffie dat we niet allenig BOOS zijn is voelbaar en ben ik iets gekalmeerd, dank. Ik verwacht het niet van Rutte en Co, die zitten daar al zolang, te lang omdat ze doen wat ze doen en kunnen en dat is niet een gefundeerd standpunt innemen.. kabbel de babbel politiek.

   Het zandzakken voor de deur leggen, krijgt sinds half drie een nog andere wending: water tot aan de lippen;
   Alle hoog gekwalificeerde zorg wordt voor de komende zes weken geschrapt. Aldus de minister van VWS. Dus geen niertransplantaties, geen chemotherapie en andere kritiek planbare zorg wordt gestopt. Een samenwerking tussen de ziekenhuizen is dan wel handig, want als tante Bep nou toch nog een nieuwe heup kan krijgen en haar dochter geen noodzakelijke chemo…

   Het is voor ons allen een implosie van onze … ja, van onze wat .. zorgstaat? Hoe het was is slechts geschiedenis vanaf vandaag.
   Het resultaat van een corona virus die meer bijwerkingen kent; De collectieve verstandsverbijstering!

 2. Nederland dat ooit vooraan stond met sociale voorzieningen, gezondheidszorg, een sociale en zorgzame samenleving – kapotgemaakt door het kapitaal.
  De welvaart die over ons kwam en waar we allemaal in meedeelden veranderde in een maatschappij van alles willen hebben om het hebben. Op niet meer willen wachten, op meer, meer, meer.
  Het is verschrikkelijk dat er gebeurt wat er nu gebeurt maar laten we proberen er voor elkaar te blijven zijn, een appje, een kaartje, een tweet. Aandacht geeft ruimte, groei, er mogen zijn op jouw manier.
  En voorlopig doen we dat allemaal in ons eigen huis, alleen of met elkaar.
  Maar die aandacht blijft en helpt ons er weer boven op te komen!
  Sterkte lieve Marjanne, we voelen het op dezelfde manier, je hebt het prachtig verwoord.
  Sterkte en laten we elkaar vast blijven houen.

  1. Bedankt voor je compliment en je tips en trics.

   De zorg, het onderwijs alle dienstverlenende beroepen als markthandel zien en gebruikt en nu nog steeds velen de dupe zal lang na etteren kan ik je zeggen. Ik baal er zo van!

   Heb gezocht naar woorden, blij dat ik toch nog een soort coherent overkom, want als was in een centrifuge komt er elk uur elke dag wel weer een verbazing bij. Het enige dat ik weet is dat we er voorlopig nog niet zijn.. het zal een lange koude winter worden, met of zonder corona in huis.

   En heb ik voor het eerst geen positieve draai kunnen maken aan mijn eigen verhaal. Das jammer.

 3. Terecht dat je boos en bang bent, Marjanne. Ik voel elk woord met je mee.
  Ik kan alleen maar hopen dat degenen die alles veroorzaken wat er nu speelt eindelijk eens hun gezonde verstand gebruiken (helaas weinig hoop op), dat ze een dag mee zouden kunnen lopen in een overvol ziekenhuis (als ze er zelf al niet liggen) om met eigen ogen te zien wat ze aanrichten. En niet alleen daar maar ook buiten de ziekenhuismuren, bij (horeca)bedrijven, bij mensen in het dagelijks leven enz. Een leven dat telkens weer deels, en als we pech hebben in zijn geheel, op slot wordt gedraaid. Beseffen ze niet dat zij het juist zijn die de vrijheid, en in sommige gevallen misschien zelfs het leven, van anderen afnemen in plaats van dat zij vinden dat zij in hun vrijheid beperkt worden? Wordt het niet tijd dat er een keer iemand met de vuist op tafel slaat om dit te veranderen?
  Ja, ook wij zijn boos en verdrietig, met een dochter die in de zorg werkt en nu al maanden overspannen thuis is. C-19 was de spreekwoordelijke druppel. En een schoonzoon werkzaam in de horeca en nu voor de derde keer te horen krijgt dat zijn collega’s en hij weer minder uren gaan draaien, zich afvragen of zij straks sowieso nog werk hebben. Een paar voorbeelden die vast en zeker in het hele land te vinden zijn.
  Vraag me niet hoe, maar we zullen er met z’n allen op een juiste manier uit moeten zien te komen. Voor de rest kunnen we alleen maar proberen er het beste van te maken.
  Veel sterkte en een lieve groet voor jou en je naasten, Marjanne ❤

  1. Ah Elly, we gaan gelijk op met deze emoties. Wij weten wat het is om beter te willen worden en er stad en land voor af te rijden. Te laten scanen en opereren en op te kalefateren. Het vertrouwen te blijven houden in de zorgverleners en de regering die als achterwacht ons zou opvangen. Het blijkt niet zo te zijn en voor jullie ook voelbaar.
   Voor je dochter weer re-integreren in een werksfeer die nog lastiger valt te snappen. Sterkte voor haar. En je schoonzoon moet wederom zijn creatieve skills ergens vandaan diepen om zijn bedrijf overeind te houden.
   Fijn dat jullie er zijn om hen te ondersteunen. . (spreek ook voor mezelf ;-)) en dit met liefde doen.
   Blijf veilig en geniet van de eerste kerst in jullie schilderachtige huis!! ;-) en hopelijk met elkaar <3

   1. Dank je wel! We wensen jullie ook, ondanks alles, een goede decembermaand en een kerst waarbij we met z’n allen weer durven te hopen op betere tijden.

 4. Wat een verhaal Marjanne. Ik heb het twee gelezen. Je bent echt boos. Dat snap ik.
  Ik weet ook niet wat Corona met mij doet als ik het zou krijgen. Het enige waar ik boos over ben is over de wappies die denken dat Corona een griepje is. Helaas in mijn omgeving verschillende familieleden gehad die corona hebben gehad. Dat was echt niet fijn. Gelukkig geen ziekenhuis opnames maar wel goed ziek zijn. Volgens hen waren ze zieker dan een griep die ze ook wel eens hebben gehad. Het was niet te vergelijken. Ik heb voor mezelf besloten om maar 1 keer per dag het journaal te zien en zo min mogelijk talkshows. Dat bevalt mij prima. Ook ben ik blij dat ik in deze tijd geen politici ben die besluiten moet nemen. Want wat je ook doet je doet het nooit goed. Ja, ook ik ben het zeker niet altijd eens met de maatregelen maar we moeten het ermee doen. Maar een demonstratie (wat een grondrecht is) aan te grijpen om te gaan rellen en te vernielen vind ik ver beneden alle peil. Gebruik een demonstratie om te laten weten dat je ergens voor of tegen ben. Ik hoop dat we snel het virus onder controle hebben en alles weer een beetje “normaal” wordt. ( ik ben gevaccineerd omdat ik een spierziekte heb maar vooral om de zorg te ontlasten)

  1. Wat een goed bericht om te horen dat jij nog niet ziek bent geweest Marian en de liefsten goed zijn hersteld.
   Ja, echt boos. Na een nachtje slapen heb ik nog steeds een korter lontje en iets langere tenen. Als het daarbij blijft ben ik een gezond mens in deze. Mijn hart houd ik vast voor de komende maanden. Ik wil niet bang zijn maar ben het wel omdat ik geen controle meer heb om de van de realiteit gezogen mensen (ongevaccineerden) die ook boodschappen doen en ook pakketjes zullen bezorgen, ontmoet; Ik laat het gewoon voor de deur zetten.
   Nooit gedacht dat ik zo een kluizenaar zou worden.
   Hou je veilig!!

 5. Ik deel je zorgen en boosheid. Nu als gevaccineerde herstellende van corona zeg ik dat het geen pretje is. Ik hoop zo dat iedereen wat meer rekening met elkaar wil houden. Het is om moe van te worden en we zijn er nog lang niet. Hoop dat je gezond blijft en toch ook af en toe kunt genieten van elkaar en de natuur ❤

  1. Dank je wel lieve Ingrid.
   Nog steeds aan het herstellen en je niet fit voelen trekt een wissel op je gezin en werk.. gelukkig was je wel gevaccineerd. Inderdaad de moeheid van niet weten waar de horizon is op een gezondere samenleving komt erbij. Houd je haaks en zo gezond mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.