Darmkanker

Vanaf het eerste consult bij de huisarts waarin ik meldde “Oja, ik heb ook nog bloed bij mijn ontlasting” tot aan de diagnose darmkanker en het verloop van de behandeling is op deze blog terug te vinden. Door opkalefateren kreeg ik een nieuwe kijk op herstellen.

De sigmoïdtumor is 12 november ’14 uit de dikke darm operatief verwijderd en een tumor in mijn rechterlong op 15 februari 2015 welke een uitzaaiing vanuit de dikke darm bleek. Hoe die daar is gekomen en waar de rest is gebleven zal de komende jaren mogelijk gaan blijken.

Geen chemo, geen bestraling… want ik had al een uitzaaiing in m’n rechterlong! De bron eruit halen en controles ondergaan dat is mijn behandeling.

Dan is het maart 2016 en het blijkt tijdens een coloscopie dat ik nog steeds veel poliepen in mijn darm heb. In september 2014, bij het eerste onderzoek zijn deze al gesignaleerd, alleen heeft niemand zich verantwoordelijk voor gevoeld en daarvoor aktie ondernomen. Daardoor bleef toen een juiste behandeling achterwege, en dat gaf heel veel ruis en onrust en volle agenda’s met voelbare onmacht, verdriet en boosheid.
De maagdarmlever arts/coloscopist van febr. ’16 zag in mijn status dat die poliepen zijn gesignaleerd en is daarna tot aktie is overgegaan en mijn dossier werd aangeboden om te worden besproken als misdiagnose.

Al met al moeten de poliepen, bij de overgang van de dunne naar de dikke darm, worden verwijderd totdat ze weg zijn!

Dat deed uiteindelijk de professor tot drie maal toe in 2016 vakkundig en al die keren onderging ik deze behandeling onder propofol/narcosemiddel.. en was ik een week niet in mijn gewone doen. Dat langzame herstel heeft te maken met mijn spierziekte FSHD.

Het duurt twee jaar eer poliepen tot tumoren uitgroeien.

 

Update  mei 2018
Op de Ct-scan zijn geen aanwijzingen voor uitzaaiingen!
&
Februari  2019 volgende CT-scan
Februari  2019 volgende coloscopie
PLAMOBIEL ARTS