Darmkanker

Vanaf het eerste consult bij de huisarts waarin ik meldde “Oja, ik heb ook nog bloed bij mijn ontlasting” tot aan de diagnose darmkanker en het verloop van de behandeling is te lezen op deze blog Overhaar. Door opkalefateren kreeg ik een nieuwe kijk op herstellen en het leven.

De sigmoïdtumor is 12 november ’14 operatief verwijderd en een tumor wat een uitzaaiing bleek in mijn rechterlong werd op 15 februari 2015 weg geopereerd.

Hoe die daar is gekomen en waar de rest is gebleven zal de komende jaren mogelijk gaan blijken!? bij de mri en scans zal een tumor zichtbaar worden als er 6 kankercellen elkaar hebben gevonden en oplichten door de contrastvloeistof. Afhankelijk waar die tumor dan zit, is eigenlijk alleen operatie mogelijk.

Geen chemo, geen bestraling… want ik had al een uitzaaiing in m’n rechterlong! De bron eruit halen en controles ondergaan dat is mijn behandeling.
Chemo blijkt preventief in dit protocol mits je nog geen uitzaaiing hebt.

Dan is het maart 2016 en het blijkt tijdens een coloscopie dat ik nog steeds veel poliepen in mijn darm heb. In september 2014, bij het eerste onderzoek zijn deze al gesignaleerd, alleen heeft niemand zich daarvoor verantwoordelijk gevoeld om actie te ondernemen naar mij toe.

Daardoor bleef toen een juiste behandeling achterwege en dat gaf heel veel ruis en onrust en volle agenda’s met voelbare onmacht, verdriet en boosheid.

De maagdarmlever arts/coloscopist van febr. ’16 zag dat in mijn status en is daarna wel tot actie overgegaan en mijn dossier werd aangeboden bij zijn collega’s als misdiagnose en dat werd mij meegedeeld, maart 2016……. heel verdrietig en boos was ik toen. Maja.. gebeurd is gebeurd..

Al met al moeten de poliepen, bij de overgang van de dunne naar de dikke darm, worden verwijderd totdat ze weg zijn! (eindelijk op 4 febr. 2019 de laatste coloscopie ondergaan).

Dat deed uiteindelijk de professor tot drie maal toe in 2016 vakkundig. Al die keren onderging ik deze behandeling/coloscopie onder verdoving dmv propofol/narcosemiddel.. en was daarna een week niet in mijn gewone doen.
Dat langzame herstel heeft weer te maken met mijn spierziekte FSHD, minder spieren hebben, herstellen kost veel energie.

Het duurt twee jaar eer poliepen tot tumoren uitgroeien.


#bedanktdokter Update 19 02 2019

PLAMOBIEL ARTS