Darmkanker

Mijn ervaringen vanaf het eerste consult bij de huisarts; “Oja, ik heb ook nog bloed bij mijn ontlasting” tot aan de diagnose darmkanker en het verloop wat ik op die reis tegen kwam, is op deze blog terug te vinden. Door opkalefateren kreeg ik een nieuwe kijk op herstellen.

De sigmoïdtumor is 12 november ’14 uit de dikke darm operatief verwijderd, zo ook een tumor in mijn rechterlong op 15 februari 2015 welke een uitzaaiing vanuit de dikke darm bleek.

Geen chemo, geen bestraling… want ik had al een uitzaaiing in m’n rechterlong!

De bron eruit halen en controles ondergaan dat is mijn behandeling.

Opkalefateren blijkt het nieuwe herstellen.

Dan is het maart 2016 en het blijkt dat ik nog steeds veel poliepjes in mijn darm heb. In september 2014, bij het eerste onderzoek zijn deze al gesignaleerd, daar heeft alleen niemand zich verantwoordelijkheid voor gevoeld en daarvoor aktie voor ondernomen. Daardoor bleef een behandeling achterwege, en dat gaf heel veel ruis en onrust en volle agenda’s. Onmacht en verdriet en boosheid.

De maagdarmlever arts/coloscopist van febr. ’16 zag in mijn status dat die poliepen zijn gesignaleerd en is daarna tot aktie is overgegaan en mijn dossier werd aangeboden om te worden besproken als misdiagnose.

Al met al moesten de poliepen, bij de overgang van de dunne naar de dikke darm, worden verwijderd totdat ze weg zijn!

Dat deed uiteindelijk de professor tot drie maal toe in 2016 vakkundig en al die keren onderging ik deze behandeling onder propofol/narcosemiddel.. en was ik een week niet in mijn gewone doen. Dat langzame herstel heeft te maken met mijn spierziekte FSHD.

Het duurt twee jaar eer poliepen tot tumoren uitgroeien.

Update 9 mei 2017
Op de mri en ctscan zijn geen aanwijzingen voor uitzaaiingen!
Mei  2018 volgende CTscan, mri is vervallen
Dec. 2018 volgende coloscopie
PLAMOBIEL ARTS