Vaccin tegen COVID-19 is binnen

Via mijn huisarts ontving ik van het ministerie van VWS de memorabele uitnodiging om vandaag mijn vaccin op te halen. Gewoon een vaccin tegen het coronavirus ophalen, dat is echt wel bijzonder. Ik kreeg het AstraZeneca vaccin.

Heel de wereld wacht op bescherming en ik hoor nu bij de groep die hm al heeft.. dat is toch geweldig! De wetenschappers begonnen hun kennis en kunde te delen vorig jaar met het ontwikkelen van een covid19 vaccin, meteen nadat de ernst van dit virus duidelijk werd. Zodoende.

Het moment van vaccinatie was een toast waard, maar het was nog maar half elf in de ochtend dus in gedachten hieven we het glas. PROOST!

Bij thuiskomst lag een enveloppe met het logo van het UMCU op de deurmat en daar zat de uitnodiging om me in april met het Moderna vaccin te laten vaccineren. Omdat ik in de medische hoog-risicogroep behoor met een neuromusculaire aandoening FSHD.

Ineens lijkt chronisch ziek zijn of een overgewicht hebben of geboren in 1956 bijna iets om jaloers op te zijn.

Ik ervaar deze uitnodigingen als goed aangeboden zorg waar we allemaal gebruiken van willen blijven maken. Fantastisch!

Niemand is veilig totdat iedereen is gevaccineerd!


Preventie tegen mogelijke bijwerkingen.
Paracetamol slikken de dag voor, tijdens en na en dan nog zonodig, het helpt bijwerkingen te verminderen, maximaal 4 x daags 2 tabl. Die naald mag de naam niet hebben want zo dun zag ik ze nooit eerder. Dit is nou wat men noemt een naaldje.

Ieder lichaam reageert anders, dat haal je niet met denken weg en beter nu last van de bijwerkingen dan van het covid virus… (het is 16.00 uur en ik heb nog nergens last van).

Ik wacht het af met paracetamol onder handbereik, E-reader, telefoon en de Ipad opgeladen en we gaan het beleven.
Maar binnen is binnen!  Hoezee! Nu jij nog!

nb.: een maand later kan ik zeggen dat ik geen last heb gehad, wat blosjes op mijn wangen en een stijf gevoel in mijn bovenarm voor ca. 14 dgn.
Op naar 12 juni 2021!

10 thoughts on “Vaccin tegen COVID-19 is binnen

 1. Fijn dat je ingeënt wordt. Gun het je van harte.
  Ik ben geboren in 1955 en heb ook FSHD maar nog geen uitnodiging ontvangen.
  Ook mijn man ,geboren in 1953 en is hartpatiënt heeft geen uitnodiging voor de vaccinatie. Ik begrijp er soms echt niets van.

  1. Fijn.. Bel met je huisarts, die is afhankelijk van levering en door de prioriteiten die per week worden op- of afgeschaald, die weet mogelijk meer.
   Degene die in 1956 en 1957 is geboren zijn nu aan de beurt, dus ik stond 2x op de lijst zal ik maar zeggen. De uitnodiging uit UMCU is omdat ik daar patient ben.

 2. Zo fijn Marjanne! Vandaag ook nog geen bijwerkingen? Beter voor niks bang met profylaxe dan later ellende!
  Ik wacht enerzijds vol ongeduld, andeezijds zal mijn leven er voorlopig nog niet veel door veranderen zolang het vaccineren zo traag gaat.
  Maar bij jou zit hij erin, en hele zorg minder??

  1. Ahh super lief.. Nog steeds nergens last van. niet op de plek en wacht nog steeds af. Ben nog steeds voorbereid op late reactie.
   Afwachten is wat kan, dus dat maar doen.. Indien de levering ? opgang komt en het bijhorende, administratieve en prikbekwame personeel kan er een flinke slag gemaakt worden. ???

  1. Na drie nachten slapen kan ik zeggen dat ik geen bijwerkingen heb ervaren.. nou misschien een beetje blos op de wangen. Die laat ik nu verder door de zon maar rood worden ;-)
   Blij dat je blij voor me bent Hiltje. X

  1. Ik zag erg tegen de prik op.. een naald in mijn zieke spier. Kan niet veel hebben, vandaar hoor ik ook bij de Hoog-risicogroep die nu al een vaccin krijgen. Het was het dunste naaldje ooit gezien en niet gevoeld en tot op heden nog geen klachten of onwel gevoel. DANKIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.