Zomaar een zondagavond

Zondagavond was een aaneenschakeling van lachmomenten. Het begon met een muzikaal uitje naar Vredenburg waar we binnen 14 minuten vanuit huis de parkeergarage inreden. Wandelend door de krochten van het oude winkelcentrum Hoog Catharijne en dan nog over het plein waar het ruikt naar: “Goedemorgen dames!’
Er is namelijk geen directe ingang vanuit de parkeergarage om in de hal van Tivoli Vredenburg te komen. Idioot natuurlijk.

Een gezellige drukte stapten we in en met een kopje laffe koffie in de hand keken vol bewondering naar de zwart geklede en mooi versierde mensen. Het leek wel of we in een reünie van de zwarte cross waren beland en ik vroeg me af  ‘wat doen die Gothic geklede mensen hier?” Terloops hoorde ik Fr. zeggen; ‘die gaan allemaal naar Anthrax en ik reageerde; ‘huh hebben ze hier ook al een bioscoop?’ Anthrax < -> Cinemax? Fr. wilde gaan vertellen over geluidslekkage met de combinatie van de takkeherrie en het optreden met Lizz Wright, maar deed dat niet vanwege het oponthoud bij de ingang van de zaal.

Waar zijn de kaartjes?
De code staat op mijn telefoon, het werd onze eerste keer om zonder een geprinte ticket naar binnen te willen. Door de drukte voor de toegangsdeur en doordat mijn telefoon niet snel genoeg reageerde, vroeg de medewerkster geduldig of ik het scherm wat helderder kon maken. Ik verstond haar, maar had geen flauw idee wat ze mij vertelde……… waar, wat?
Iets later zei ze;  ‘Het scannen is gelukt en u bent twee dagen te vroeg” …. ‘Hoezo, vroeg ik onnozel?’ “Het is vandaag zondag 19 februari” zei ze vriendelijk en wij schoten in de lach. Natuurlijk lachte ze mee maar keek ook meewarig schuin omhoog;  ‘In de grote zaal speelt Anthrax’ en ‘Lizz Wright treed dinsdagavond de 21e februari op!’ zei ze ter verduidelijking.

Lachend liepen we naar buiten weer terug over de vismarkt en andere bijzondere situaties werden aangehaald… Toen we op safari gingen en de koffer met warme kleding en de verrekijkers in de hal van ons vakantiehuis lieten staan, Zuid-Afrika. En die keer dat we feestelijk gekleed naar het kerstcircus in Carre gingen terwijl de voorstelling al was afgelopen, enz. enz.

Het voordeel van deze datumvergissing was dat we bij Boer Zoekt Vrouw #BZV konden aanschuiven. Dit progamma kijken met twitter op schoot is namelijk heel leuk. Dat de boeren deze avond hun dames mochten kiezen, bracht een plaatsvervangende schaamte bij mij naar boven, de vrouwen die voor Olke hadden gekozen reageerden allen wel heeeel enthousiast, brrrr. Vrouwen van mijn leeftijd, maar ik zeg niks.
En dan die caravan waarbij ik allerlei rare associaties bij krijg.. iets met Tirol en slipjes, die jonge boer uit Frankrijk die de meest niet sociaal wenselijke opmerkingen maakte. Koefnoen had het niet beter kunnen doen.

“Zondag met Lubach” werd meteen daar achteraan gekeken en Arjen legde ons uit: hoe concreet de partijregels van de PVV zijn en met de hashtag #Geert #Hoedan leek een trend gezet, enz.

Dat we een #kamergotchi app. konden downloaden was een geweldige afsluiting van een heel leuk programma. De app.store had het ff zwaar, ik zat te kijken wat er gebeurde met het een ei en Kees van der Staaij van de SGP werd op mijn telefoon geboren. Nu moet ik hm voeden en veel liefde geven, maar vooral veel ideeën…. Kom maar op Kees?! (Kees had er geen zin meer in en maakte er eind aan).

Het is zo een heerlijk kinderachtige app. en haalt voor mij de zwaarte van de verkiezingen. Want op welke partij moet je nou stemmen, wat moet ik nou gaan stemmen? Ter geruststelling, we hebben nog even en ik moet Kees voeden.

Er blijkt interesse in het buitenland voor deze app. welke natuurlijk hilarisch grappig is en op twitter lijkt het weer ouderwets gezellig.. LINK met het laatste nieuws over Arjen Lubachs #ZML.


 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn Lizz Wright spotifylijst  dan kan je horen waarom wij naar Vredenburg zijn vertrokken.

Dat we om 21.30 uur alweer buiten stonden nadat de eerste noot klonk om 20.15 uur, terwijl Vredenburg nog een reminder had gestuurd met de exacte start van het concert tijdstip, was een tegenvaller. Dat het laatste nummer ook het eerste was.. “Freedom” is ook bijzonder omdat haar 6e cd. in september uitkomt. Maar wat een stem en band, de grote zaal was lang niet uitverkocht. Het bereik haalde ze wel om de grote zaal te vullen, zou haar graag nog eens willen zien in een kleine setting. Ook een mooie vrouw om naar te kijken.
Lizz zong ‘Old Man’ van Neil Young en dat bleek voor mij het mooiste nummer van de avond.

3 thoughts on “Zomaar een zondagavond

  1. Wat grappig! Trouwens: Anthrax is wel errug goed in z’n genre hoor. Ik heb ze gezien op Waldrock, een metalfestival in Burgum, Friesland.
    Op z’n tijd hou ik erg van harde muziek..
    Ik hoop dat jullie vanavond genoten hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.