In the seventies

Een reis door de tijd en nostalgie, toen alles echt niet beter was, kan je zien als je de link onderin deze blog aanklikt. Dat ik me het laatste jaar soms in de seventies waan is niet zo gek bij het zien van de interieur en woonprogramma’s. De groentekist zie ik voorbij komen als handig en gezellig. Praktisch is tie zeker wel en niet duur. De groentekist was een vast onderdeel in mijn veertig jaar wonen. Mijn eerste kistje kreeg de functie als nachtkastje, boekenkast en later bleken ze praktisch als keukenkast en als bijzettafel ook in de tuin. Ze kregen een kleur die hoorde bij de woontrend van die fase en plek waar ik woonde: bruin, geel, groen en zwart. Groentekistjes gemaakt van een dankbare houtsoort, want je hoefde niet eerst te schuren en grondverf hadden we nog niet van gehoord. Hop een krant eronder tegen de verfspatten en gaan .. verfrollers werden pas later uitgevonden. De rotanstoeltjes van plastic in het formaat van 50 jaar geleden zijn weer te koop. Dat snap ik nou niet, iedereen in NL is langer en breder geworden in die halve eeuw, waarom zijn die stoeltjes niet meegegroeid?

De hangplantjes, vingerplant, Yucca en stekjes ruilen, de gehaakte bloemen in een frame voor het raam zie ik in die programma’s terug. De zeventiger en tachtiger jaren, toen roken nog heel gewoon was, op je werk, in de bus, en in de trein met dat handige asbakje in de leuning. Nu wordt alles vintage genoemd en alle fases heb ik bewust meegekregen en ook aan meegedaan. Opgegroeid met koud zeil aan m’n voeten, donkerblauwe vloerbedekking in tegels in het ouderlijk huis, tot vloerbedekking van rietenmatten, lichtblauwe katoenen- / grijze vloerbedekking, plavuizen zonder- en met vloerverwarming en nu leef ik op parket. Ze bleken de basis van mijn woonomgeving.

De link van de Volkskrant wil ik graag bewaren en waar kan dat beter dan op deze blog! KLIK HIER en schuif met het pijltje in de geopende link en een schat aan Oja momenten en/of inspiratie worden zichtbaar. Klik bijvoorbeeld op de krant en je ziet deze groot verschijnen in je scherm. Ik word hier blij van, misschien jij ook wel?

maart 1980, Leiden.

6 thoughts on “In the seventies

  1. ik kijk met zoveel tevredenheid terug….we hadden t goed, we hadden t gezellig en we voelden ons rijk en tevreden!!

  2. Vergeet de visnetten niet ;) Die hingen bij mij aan het plafond. Het is allemaal zo herkenbaar. Ik had het stuk in de Volkskrant gelezen. Mooi dat je het hier kunt bewaren.
    XX

    1. Oja met de bierviltjes, die je dubbel had, erin en de gekleurde glazenballen hangend in macramé haakwerk die we zelf knoopten en die ik in Zweden weer kocht in een Loppis ;-) #vintage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: