Geen uitzaaiingen waarneembaar

Al heel vroeg in de ochtend hoorde ik mijn telefoon, met zichtbaar 088 aan het begin van het nummer, en ik nam gehaast op. Het bleek de chirurg te zijn die begon met excuses maken voor het feit dat het gisteren niet was gelukt om mij officieel de uitslag te geven van de laatste onderzoeken.
“Dat is toch wel naar u gecommuniceerd?” was zijn eerste vraag. Ik antwoordde: “dat een MDL verplk. in de ochtend had gebeld met de bevestiging ‘dat de dokter vanmiddag zou bellen’. Op papier had ik hier al een bevestiging van.
“In de middag werd ik gebeld met de mededeling dat jij niet op de poli aanwezig was vanwege een spoedoperatie en zij gaf mij geruststellend nieuws.” zei ik kalm.

‘Gelukkig, dan zal ik het officieel doen” zei hij opgelucht; 
Hij: “Op de MRI van uw onderbuik zijn geen uitzaaiingen waarneembaar..” ik: ‘Pjoei, das fijn’
Hij: “Op de CT-scan van uw longen zijn geen uitzaaiingen waarneembaar”. ‘Dat klinkt ook goed’ zei ik toch nog wel met ingehouden adem.
Hij: ‘Uw bloedwaarde is nog steeds laag’ CEA 1.3′ (voor de meeschrijvers).
‘Hoe voelt u zich?’ vroeg hij betrokken: “opgelucht en goed!” zei ik”

‘Gezien de uitslagen en diagnoses in mijn sociale kring bleek de gang naar het ziekenhuis langer en zwaarder geworden de laatste maand, maar ben ik ben blij met deze uitslag’ en velen met mij!” Hij zei ook blij te zijn voor mij.

De arts maakte een samenvatting vanaf de diagnose okt. 2014, twee en half jaar na de darmtumor verwijdering en de longtumor als uitzaaiing en de operaties die volgden. Nog steeds zijn er geen uitzaaiingen zichtbaar.
‘Ik kan me voorstellen dat u verwacht over een half jaar weer de scans in, maar als u wilt dan kan en mag het ook over een jaar.”
‘Wat wilt u?” vroeg hij. Ik kan kiezen!

“Jeetje.. nou, doe mij dan maar over een jaar’ als ik dan toch een keuze heb” zei ik heel snel.

“Heeft u tussendoor klachten of vragen of wat dan ook, neem contact met ons op en dan kijken we verder wat we voor u kunnen doen.”
‘Dat zal ik zeker doen’ bevestigde ik.

Waarop hij zijn consult afsloot en vertelde dat hij zorgt voor de afspraak in mei 2018 in de vestiging Utrecht.
De aanvraag voor de MRI van de buik laat hij vervallen, dat wordt ook een CT-scan zoals standaard, maar vanwege toentertijd de verdenking van een levertumor was de MRI als controle bij u ingezet.

“Het scheelt ook meteen dat u niet meer zo lang hoeft te wachten zoals maandag jl. en het is minder belastend voor u.”

‘Goed meegedacht’

Zo’n lege Z-H agenda de laatste vier maanden was bijzonder en nu 12 maanden extra erbij om niet naar een ziekenhuis te hoeven, zal echt wennen zijn. Dat de kankercellen zich rustig mogen blijven houden.
Ga wel mijn huisarts op de hoogte brengen van mijn wel en wee, want ook zij vindt het leuk om goed nieuws te horen.

‘Geen uitzaaiingen waarneembaar!’

Voor mij, voor ons, is er alle reden om een feestje te vieren. De champagne die we afgelopen week kochten in Frankrijk zullen we van het weekend gaan nuttigen.. en die week erop ook maar, en zo verder …..

En dan schijnt vandaag ook nog de zon!

24 thoughts on “Geen uitzaaiingen waarneembaar

  1. Ontzettend goed nieuws!! Ik word daar ook blij van. Geniet van de champagne, elkaar en het leven. X

  2. geweldig mijn man moet morgen weer voor controle altijd spannend, inmiddels is het 10 jaar geleden…..maar als het goed is haal je toch weer opgelucht adem…..
    ….

  3. Superfijn nieuws! Daar mag zeker op geproost worden!
    En ik hoop dat jullie het naar jullie zin hebben gehad in Frankrijk. Geniet van de champagne en de zon! Maar dat zal vast en zeker lukken ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.