Ondanks de 2 meter aan kookboeken in de kast en de boeken van Ottolenghi en Jamie als favoriet, werd begin dit jaar ook het boek van dr. Frank (2010) weer opengeslagen.
Door mijn goed gevulde leven groeide mijn vetcellen door de jaren heen ook door. Het weinig bewegen door lek en gebrek en af en toe heerlijk ‘ongezond’ eten is niet goed voor mij.
Het afnemen van lichaamsgewicht is niet op te lossen met pillen, poeders, drankjes of injecties, ook dat niet. Minder en bewuster eten dat is het credo!
Ik weet het wel… Ik ben een alles eter en drink ook alles, maar niet alles is goed voor mij!
Hier in huis zijn we sinds maart overgestapt naar Koolhydraatarm eten. In iedergeval staan er geen aardappels, pasta, rijst meer op het menu;
Een wijntje op haar tijd en alleen als het heel mooi weer is…. dan wel, maar dat is natuurlijk een grapje want anders waren we al van de blauwe knoop geweest. Wat een zonloze maand mei was dit zeg …
De foto op deze blog ziet er zelfs smakelijk uit gezien de reacties op Instagram. Het begon met het maken van courgette spagetti, want hoe doe je dat?
(ook in het koelvak van AH te vinden)
Het is een makkelijk eigentijds Koolhydraatarm recept geworden.
Wat heb je nodig;
Een oven,
bakpapier,
een kom om te mengen,
kaasschaaf,
mes met lange lemmet,
Snijplank,
opschep lepel,
ovenwanten,
ingredienten;
2 courgettes,
6 eieren,
knoflook,
paprika kruiden, (kerrie lijkt ook lekker)
groene kruiden, gemengde en wat jij wil.
Ham
Ceddarkaas of insmeren met kruidenkaas
De kom vullen met de 6 eieren en kruiden naar behoefte toevoegen en opkloppen.
De kom verder vullen met de rasp van courgette. Of slierten, door eerst te schaven met kaasschaaf en dakpansgewijs neerleggen op de snijplank, snijden maar. Daarna op de bakplaat leggen en daarover de eierkluts storten, kan vast wel..moet ik nog uitproberen. (kant en klaar ook te koop, nog makkelijker)
De ham in plakken gesneden klaarleggen. De cheddar uit de verpakking halen. Lekkere smeltkaas.
(laatste x dat ik hiervoor heb gekozen .. wat een overbodige plasticzooi brengt dit met zich mee).
Het mengsel van courgette en eieren op het bakpapier van de ovenplaat leggen.. met de lepel verdelen.
180 -200 gr. voor ca. 25 min. de bakplaat in het midden van de voor verwarmde oven schuiven.
Bij het uit de oven halen, nadat de ‘omelet’ is gestold, als hulp gebruik je het papier om de omelet op te rollen. (nee, niet mee rollen ;-))
Eerst leg je de ham en cheddar erop.. zoals een pizza bekleden
Daarna leg je hem opgerold weg in de vriezer voor een uur, in dat papier, dan kan je hem beter aansnijden.
Ik rolde hem warm op en sneed hem meteen aan, zodoende zie je de smeltende cheddar, dat was heerlijk. Dat uurtje in de vriezer was ik namelijk vergeten..
Wel een handige tip, want dan kan je hm ook meenemen als lunch hap of naar een picknick.
Ik ga hm zeker nog een keer maken en ga varieren in beleg en kleur. Een makkelijk, voedzame maaltijd en het ziet er nog leuk uit ook.
Als de ‘omelet’ staat te garen kan je alles al opruimen en een groene salade erbij maken. Ik deed daar garnalen door want vis bevat de goede vetten ;-)
Met een heerlijk glas wijn erbij was dit een complete maaltijd.. voor 4 personen.
Ga hem zeker maken. Het klinkt eenvoudig en ziet er heel smakelijk uit. Ik heb mezelf ook ooit eens een spirelli cadeau gedaan, de courgettespagettie rolt daar zo uit. Juist die smeltende kaas laat hem er extra lekker uit zien. Misschien ga ik een koude en een warme maken. Kijken wat ik het lekkerste vind.
Ohh jij hebt zo’n ding. laat je het me weten? zit net te bedenken dat ik het ook met paprika kan doen. .. dat oprollen wordt nog eens heel lekker en handig ;-)
Klinkt lekker en gezond Marjanne, lijkt me een goed idee om een keertje te proberen !
Het is er vandaag prima weer voor… ??
Ziet er heerlijk uit! Ga ik ook een keer doen!
Ennn al gemaakt? afgelopen week maakte ik hm met kant en klare slierten, toen 5 eieren en heerlijke pittige kruiden en belegd met old Amsterdam kaas en salami.. ook lekker!!!! En weer niet eerst afgekoeld ;-)