Muziek voor alle moeders

Mama, Mother and more, is een door mij samengestelde Spotifylijst met muziek en teksten door verschillende artiesten vertolkt waar herinneringen aan moeders, mama’s, mams wordt gedeeld. We hebben tenslotte allemaal een moeder.

Heb jij een nummer die er nog niet bijstaat en toch graag wil delen .. Laat het me weten, dan zet ik dat nummer als herinnering aan jouw moeder erbij.

spotify:user:marjannetje:playlist:6hH4bJqphN0Knx6YJmwuJa

Na het overlijden van mijn moeder in november 2016 vulde ik deze lijst verder aan en vond troost in de muziek.
Ik dronk in die lange koude winter, koffie met opgeschuimde melk uit de mok (foto) waar zij altijd haar zwarte koffie uit dronk. Ik droeg haar dikke sjaal om mijn nek om me te verwarmen als troost bij het bewust worden dat ik haar nooit meer zou zien, nooit meer kon lachen met haar, me zorgen zou moeten maken of haar juist geruststellen als zij zich zorgen maakte om mijn gezondheid en die van mijn gezin.
De huistelefoon bleef stil, geen smsjes, geen emails of reacties op mijn blog, haar kritische vragen, ze kwamen niet meer.
Ik hoefde niet meer naar Vlaardingen om te luisteren naar haar verhalen en onze vragen en antwoorden te delen.
Dat is goed en soms heel jammer!


6 thoughts on “Muziek voor alle moeders

  1. Prachtige herinnering aan je moeder. Mijn moeder werd 7 jaar geleden op moederdag onwel en overleed vlak daarna. 4 weken na haar zoon Jan ( mijn broer) en deze tijd voel ik het gemis ook erger met moederdag. Troost met mooie muziek zoals jij schrijft, het is een mooie lijst Marjanne!

    1. Dat is verdrietig om te horen en getriggerd aan de moederdag. Troost je met de mooie muziek en de herinneringen. En als je nog een toevoeging hebt, geef het me door dan zet ik het nr. erbij Jeanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: