Kort door de bocht?

Het woord Sikkeneurig kreeg ik aangereikt van Karin Winters die mij enthousiast motiveert om meer te gaan bloggen. Omdat ik altijd wel een mening heb, hierbij kan je mijn verwoede poging lezen, meestal zonder sikkeneurig te zijn.

Sikkeneurig: ‘chagrijnig zijn, lusteloos zijn’.

[bron met mooie uitleg: https://onzetaal.nl/schatkamer/lezen/uitdrukkingen/sikkeneurig

Als woord is Sikkeneurig weggezakt in mijn taalgebruik door de overtreffende trap naar chagrijnig, frustratie, machteloos, boos. Dat die benamingen soms niet overeenkomen met hoe een ander iets ziet, en soms is iets om je …… … over te voelen 😉.

Ik zou aan iedereen willen vragen; Zeg wat je doet en Doe wat je zegt en help mij herinneren als ik ben vergeten wat ik heb toegezegd. Het zou het onderhoud van lijf en goederen voor mij zoveel aangenamer maken. Als je begrijpt wat ik bedoel?!

Geïrriteerd
Nadat ik m’n auto naar de garage had gebracht voor APK en kilometer beurt en betaal de nota waar alle werkzaamheden op staan om de auto veilig met mij erin te laten deelnemen aan het verkeer. In vertrouwen, dat zij hebben gedaan wat ze in rekening brengen. Ik heb er tenslotte, ook daarover geen verstand van. Dat ik na nog geen 5 duizend kilometer de melding krijg dat ik mijn auto aan de kant moet zetten en of me moet melden bij de garage, omdat de auto olie nodig heeft, maakt me zwaar geïrriteerd.

Of ook wel gezegd zware sikkeneurigheid en belde de garage met de vraag.. Wat NU? Natuurlijk met ingehouden irritatie, want ik weet ook dat diegene er niets aan kan doen, dat ik die melding in mijn auto zag en heb het er maar bij gezegd.: ‘sorry, als ik wat kort door de bocht overkom’ ‘ik vind dat jullie niet geleverd hebben waar ik wel voor heb betaald’ daar ben ik geïrriteerd over.

Ik kon ‘s middags al langskomen en werd heel vriendelijk geholpen door dezelfde jongen die mijn autodossier had opgezocht en ruimte had gemaakt om langs te mogen komen. Hij vulde het oliepeil, terwijl ik in de auto bleef zitten, tot de gewenste hoogte en de melding in de auto viel daardoor weg. Toen ik vroeg om de factuur via de mail op te sturen, zei hij; “Service mevrouw” en ik hoefde niet te betalen voor zijn dienst en de olie. En hij vroeg om mijn autosleutel en plaatste een nieuwe batterij in mijn sleutel, waar ik normaal € 5. voor moet betalen. Al met al heel fijn, ik ben mijn auto niet uit geweest en dat is voor mij energie besparen.

Verbaasd van zoveel service en een hartelijk dank van mijn kant en m’n opgebouwde sikkeneurigheid tot chagrijn smolt weg.
Tot de volgende melding!

Blijf jij lang hangen in sikkeneurig of chagrijn?

Sikkeneurig is het WOT woord van week 33 in 2023

3 thoughts on “Kort door de bocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.