Pleepapier of het Blooming Bidet

Veel emoties zijn er hoorbaar over dit corona virus. Tis ook niet niks. Het ontwricht ons economisch bestaan en plannen maken en werken en ziek worden en herstellen.
Het hebben van het coronavirus is niet het hebben van een gewone griep.
Van griep weten we hoe de ernst mbt de complicaties kan verlopen en daar is een vaccinatie voor uitgevonden: de griepprik, om je te beschermen tegen mogelijk dat griepvirus.

De lange ‘ziekte’ curve die griep door de winter heen aangeeft blijkt, dit coronavirus van een andere orde, een nog onbekend virus.

De geregistreerde corona ziektegevallen curve schiet met een piek door alle andere virus statistieken heen.

Kwetsbaar als al ziek zijn en minder fysieke weerstand hebben, door welke aandoening dan ook, geeft meer kans op complicaties bij het hebben van COVID19.

De leeftijd van de mensen die ziek zijn staat ter discussie.. Wie moet je wel behandelen op de IC, wie maakte die keus? en wie nu? Trouwens het IC personeel kan ook ziek worden en dat moeten we zien te voorkomen en vertragen dat zij ziek worden. Er zijn heel veel vragen waar nog niemand het antwoord op weet.

Hierbij lees je nog een keer de instructies van het RIVM (die updates hierop 24/7 bijhoudt).

VERMIJD DRUKTE!
* HOUDT AFSTAND minimaal 1.50 meter
* Was je handen en was ze vaak!
* Hoesten en niesen doe je in je mouw!
* Gebruik papieren zakdoekjes!
* Geen handen schudden!
Deze maatregel is afgekondigd om het virus te vertragen om zich te verspreiden… Bescherm jezelf en je medemens.

Dat wil niet zeggen dat je met een mondkapje op moet gaan lopen. Het virus kan ook via de ogen je lijf binnenkomen, draag een bril of via je gezichtshuid, blijf van je gezicht af. Het virus nestelt zich in je neus en vindt een weg naar je longen, waar de benauwdheid toeneemt en de schade aan je longen immens is waardoor je mogelijk aan zuurstof alleen niet genoeg hebt.

Bewust plekken mijden waar veel mensen zijn, dus wees je bewust van je omgeving en hoe dicht je in de buurt bent geweest van plekken waar het ‘vies’ is.
Blijf zoveel mogelijk thuis. #blijfthuis

Het virus blijft op je huid plakken!
Was je handen! 20 seconden!
Zing ondertussen 2x ‘Lang zal die leven”.

Van het coronavirus is nog niet bekend hoe dit virus verdere gevolgen heeft voor onze gezondheid, dat zal de komende weken en mogelijk jaren pas duidelijk worden, wie doet welk onderzoek? Hoe wordt data bewaard?
We moeten ons beschermen tegen een explosieve uitbraak van ziektegevallen.

We moeten dit virus vertragen!

En de onderzoekers blijven onderzoeken wat virussen in je lijf kunnen aanrichten de komende jaren.
Van het HPV virus weten we nu na veertig jaar dat dit kanker veroorzaakt en daar is het HPV vaccin voor uitgevonden!!!! Om je te beschermen tegen deze vorm van veranderende celstructuur.

Toiletpapier wordt groot ingekocht.. maar waarom? Vertel mij waarom jij dit hamstert? waar ben jij bang voor?
Tot op heden heb ik nog geen sluitend antwoord kunnen ontdekken. (ondertussen -een week verder – is het geduid als een psychologisch effect..; De buren doen het, dan moet ik het ook doen, ik wil niet bang zijn, maar straks is er geen toiletpapier meer want de andere buurman koopt ook groot in….. und so weiter)

De extra tip is om zo gezond mogelijk zien te blijven, rust reinheid en regelmaat en eet veel groenten en fruit is de gewoonlijke zorg voor jezelf. En nu van overheidswege gevraagd. Het behoed je mogelijk tegen dit en andere virussen.

Het is nu sociaal geaccepteerd om nee te zeggen tegen die drie zoenen op je wang. Ik vind het al jaren een ergonomische rariteit en deed er wel aan mee en niet alleen ik.. Bewust zoenen!!

Zo zullen we vanzelf nieuwe vormen van begroeten verzinnen, dat is juist leuk en geeft meteen ander contact. HEY! HOI! DOEIiiii.
Groeten zoals in Japan met de voeten en handen naast elkaar en een hoofdbuiging maken, ik vind het wel wat hebben. De begroeting met je duim omhoog en oogcontact, prima. Dat met je voeten aantikken is voor mij niet geschikt. Instabiel en ik zou dan omvallen. Elkaar met de ellebogen aantikken lijkt me grappig, maar goor. In die elleboog wordt ook geniest en gehoest en je staat nog steeds dichtbij elkaar. Het verschil tussen jij en u begroeten.. Het wordt nog wat… creatief blijven en doen wat jou past lijkt nu haalbaar.

Ik was mijn handen extra en ik vul het toiletpapier aan, want wie eet moet ook poepen. Al is in dit huis het gebruik van toiletpapier verminderd. Hier in huis gebruik ik een andere methode om mezelf schoon te houden. Ja, dat is een uitkomst en ja, dat kan in Nederland en kan via de WMO in je woonplaats worden aangevraagd. Zorgen voor elkaar.

Ik ben in het bezit van een Pronk Ergo comfort seat AB toiletzitting;
Met een autodetectie sensor.
Hygiënisch, bacteriën vrij.
Reinigt zowel anaal als vaginaal.
Geavanceerde droogfunctie.
Verwarmde Europese zitting.
Ingebouwde luchtverfrisser.
Soft close deksel en zitting.
Pulserende massage.
Waterreservoir 1,7 liter.
Bediening dmv afstandsbediening (op de muur te plaatsen).

Het Blooming Bidet
Vanwege wisselende uitval in mijn rechter- en linkerarm, zodat mijn ADL – zelfzorg in het geding kwam werd deze toiletbril geadviseerd door m’n ergotherapeute en revalidatiearts: “Het bestaat, dus gebruik het!” In tijden van malheur heb ik er gemak van! In de volksmond wordt zo’n luxe toilet een Japans toilet genoemd. Voor mij en vele anderen is het noodzakelijk om zelfstandig te kunnen blijven functioneren. Dit helpt! Het maakt ons niet uit als het pleepapier is uitverkocht.

Tijdens het handen wassen zing ik meteen twee x ‘lang zal die leven!”.

Je kunt een luchtkus of een handkus wegblazen, maar van mij krijg je nu een virtuele Zoen!


4 thoughts on “Pleepapier of het Blooming Bidet

  1. Mooi geschreven Marjanne, Geen snoetje en extra ontsmettingszeep hoeft ook niet en extra toiletpapier ook niet. Maar wel goed dat jij zo’n luxe toilet hebt, had mijn zusje met ALS 25 jaar geleden al. Wel duur in aanschaf. We zingen gewoon lang zal ze leven. Verder zwaai ik naar iedereen op afstand of met mijn hand op het hart ! Goede blog !

  2. Een stel virtuele zoenen van mij en een virtuele knuffel. Daar wordt je niet zo warm van als van een echte, maar misschien kan het je hart verwarmen en dan naar buiten uitstralen ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.