Opkalefateren in de Vinex

Mijn snelle thuiskomst na de longoperatie maakte van onze donderdagavond 19 febr. een prachtavond. “Wat zie je er goed uit… hoe voel je je?” nou, het gaat goed met me.
Een last viel zichtbaar van ieders schouders. Zo plopte de Biologische Zuid-Afrikaanse champagne die vrijdagmiddag al met de gevers van de fles, wat een timing.
Het woord *goed in deze, is dat de operatiewonden snel genezen. Ik niet misselijk ben en geen pijnstillers meer gebruik. Die ene hechting is er al uit. Wel heb ik een heel beurs gevoel rond mijn thorax en blauwe plekken van misprikken in m’n onderarm. Ja, ik zeur en dat gevoel heb ik ook in mijn buik.

Opkalefateren in een gelijkvloerse woning helpt. Dit huis kochten we in 2010 en niet zonder reden. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Stil ook. Je hoort hier snel de vogels al weet ik na 4,5 jr. nog hun namen niet. Ook de door een architecte ontworpen en door een tuinman aangelegde tuin is gelijkvloers. Ons huis staat midden in het land en alles is onder wandel/auto/fiets/hand/bus-bereik. Een woning met een mooi uitzicht en met het Maximapark om de hoek en zo kunnen genieten van de rust om ons heen.

Romeinse uikijktorenVanwege het feit dat in onze achtertuin het Castellum Hoge Woerd wordt gebouwd, met een theaterzaal waar je ook betaalde vrienden mee kunt worden! Is het gedaan met de stilte in de tuin.
Deze attractie is gebouwd op de plek tot waar de Romeinen kwamen. Een Romeinse boot, hier in de buurt opgegraven en nu geprepareerd, wordt 11 mrt. a.s. teruggebracht door Mammoet, het bedrijf welke de gezonken Russische Koersk ooit omhoog haalde.
In september 2015 gaat CastellumHogeWoerd open voor het publiek en vanaf dan is de boot ook zichtbaar, men kan er dan overheen lopen dmv een perspex plaat die over een deel van de vloer ligt.

De gemeente Utrecht heeft in jan. jl. eenzijdig bij raadbesluit een wijziging aan gebracht, zodat wij 47 dagen/avonden mee kunnen genieten van de buitenfestiviteiten, met toegestane geluidsdecibels. Ik luister echt liever naar mijn eigen muziekkeuze, zittend in mijn tuin. Er is in het ontwerp plaats voor 100 auto’s op de parkeerplaats en over andere parkeermogelijkheden wordt geen woord gerept.
Onze straat zal vol met auto’s komen te staan. Ojee, daar gaat mijn uitzicht en rustige woonplek.

Tussen de beterschapskaarten op de mat ook een A4 met veel tekst of we wilden tekenen? Ja natuurlijk doen we dat. Een achterbuurvrouw heeft een zienswijze geschreven en wil dit ondertekend terug, door zoveel mogelijk mensen. Dit idiote voorstel van de gemeente Utrecht moet van tafel en de zienswijze moet voor de 27e worden ingeleverd. Zij nam het initiatief en ik vraag haar of ze die van mij wil ophalen, omdat ik niet in staat ben om hm langs te brengen.
Kennismaken bij de voordeur. Ze vroeg wie mijn achterburen zijn? Ik moest haar bekennen dat ik dat niet wist. Het huis is volledig gerenoveerd; Door haar reactie bood ik haar een kopje thee aan. Zij blijkt mijn achterbuurvrouw en we delen een tuinschutting. Leuk, zo leer je meteen je buren kennen, dankzij!

Zo saai is het leven niet als je net als ik de hele dag thuis ben en je je post leest. Ik heb de nieuwe buuf niet aangeboden iets te doen of om mee te denken over deze zienswijze, ik moet namelijk opkalefateren!
O ja, toch wel, namen en nummers van een goede tuinman en de boomrooier heb ik voor haar opgezocht. Contact opnemen met vereniging eigenhuis ook nog een idee?!

Ook kan ik onze zienswijze onder het voetlicht brengen. Een tweet naar de gemeente Utrecht en nog wat omwonenden.  Reacties volgden snel.

(wordt vast vervolgd)

5 thoughts on “Opkalefateren in de Vinex

 1. Heerlijk dat het zo goed met je gaat en waardeloos om met dit vooruitzicht te worden geconfronteerd! Fijn dat de buurvrouw de actie wil voeren en goed dat jij nu niet gaat helpen.
  Dat komt wel weer als je energie weer terug is.
  Snap ontzettend goed hoe jullie hiervan balen, je hebt niet voor niets je huis juist op deze plek staan. Maar misschien valt er nog wat aan te doen. Zelfs de gemeente moet zich aan spelregels houden!
  Advies: zoek de publiciteit en zoek contact met alle fracties uit de gemeenteraad. En dan bedoel ik “laat contact zoeken met….” Vaak komt er dan iets op gang wat dit soort plannen in ieder geval uitstelt. En van uitstel komt – inderdaad.
  Sterkte dus op alle fronten maar vooral – geniet van je snelle herstel!

  1. Dank je wel voor je aanmoediging. het was wel fijn te merken dat mijn hoofd weer aanging en ik merkte dat ik mee ging denken. Ik zei het haar ook; ‘Sorry, maar ik moet opkalefateren.’ Ik kan alleen tweeten in dit geval. Zo bereikte ik de pers, zij wisten het al, maar hou ons op de hoogte?
   Liesbeth, jij weet wat er dan met je leven gebeurd, als BN-er?
   Mevrouw lijkt wel vaker dit soort brieven te hebben geschreven.

 2. Opkalefateren, hoe dubbel.
  Als ik je lees, ben je net zoals ik, snel geneigd om hulp aan te bieden, organiseren …
  vergeleken bij jou stelt het hier niets voor, maar het opkalefateren valt vies tegen.
  Al ben ik gelukkig deels weer aan het werk.
  Opkalefaterse!!!

 3. Pingback: Opkalefateren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.