Peerby

Roy heeft hier geen paspoort achtergelaten of zijn horloge als onderpand terwijl hij onze hogedruikspuit/Kärcher achterin zijn auto legde.  In vertrouwen, want ik ken Roy helemaal niet. Ik heb me aangemeld bij de ruilsite Peerby. Ik hou van nieuwe dingen uitproberen en van het principe; leen uit wat jij wil, vraag wat jij wil.
Zoek je iets voor eenmalig gebruik, dan vindt je dat mogelijk via connect op de site van Peerby. Fantastisch initiatief.

What’s in it for me?
Ik word er blij van en ik vind het leuk om zulke initiatieven uit te proberen. Zo ben ik een van de eerste in mijn sociale kring die iets kocht in een webshop met mijn creditkaart 11 jaar geleden, bloemen liet bezorgen via een website. Via the appstore: muziek en of boeken cadeau deed en nog meer van dat soort eerste keer dingen. Ik leer nog steeds bij, en realiseer me elke keer dat er zoveel mogelijk is in nu, in 2015.

En Marktplaats zou nooit zo groot zijn geworden zonder mijn lef, want als een van de eerste verkochten we onze vouwwagen op deze manier. Fantastische verhalen hebben we daar aan overgehouden. (tekst gaat door onder deze foto) Marjanne AHOS Paarl

Niet alleen via MP kregen we veel goederen voor het project in Zuid-Afrika. De gedachte om onze ongebruikte tafeltennistafel daar heen te krijgen, resulteerde tot een nieuw doel in mijn leven. Drie jaar lang reden we heen en weer en keken uiteindelijk voldaan terug op de mooie contacten en inzet van heel veel mensen.
Contacten, hier in Nederland, Engeland, Duitsland en natuurlijk in Zuid-Afrika: “Met uw spullen kunnen wij containers vullen.” bleek een succes.
Dikke tranen in mijn ogen van ontroering bij het zien van de kinderen en juffen, januari 2015. Wederom werden we weer zo hartelijk ontvangen.. Wat heb ik jaren daar veel inzet en enthousiasme in kwijt gekund en dankbaar omdat met elkaar te hebbeb kunnen doen.

Onze steun blijft zo hard nodig, jammer genoeg of dankzij. In 2006 werd drie jaar achtereen een zeecontainer gevuld met spullen voor De kinderen in Paarl, Zuid-Afrika. Te lezen Hier en Daar!
Wat een prachtige verhalen heb ik ook tijdens het ophalen en in depot brengen gehoord en prachtige mensen ontmoet! Zij die ook willen delen en geven. Blij daarvan worden.

Delen via Peerby?
Nu heb ik dus aan Roy ? onze Kärcher hogedrukspuit uitgeleend. Hij gelooft ook in vertrouwen en vertrouwd worden en zuinig zijn op elkaars spullen en wil ook graag meedoen aan de deelmaatschappij. Hij weet waar ik woon en we hebben telefoonnrs. om die afspraak te maken, verder weet ik niets van hem. Tja, als hij h’m niet terug brengt? zal hij toch niet…  of ? wat hij zal denken?

Ik kan het niet bedenken. Ach, zo kan ik niet leven. Noem me naïef en of te goed van vertrouwen.. stom mag ook. Ik ben er blij mee!

We wensten elkaar een heel zonnig weekend toe!  Ik ben trouwens wel blij dat Roy niet mijn buurman is, je zal toch het eerste weekend van 2015 waar je buiten kunt zijn je buurman Roy met een Kärcher ….. de hele dag rot herrie horen maken.

Ik hoor liever de merels en andere flierefluiters zingen! ProosT!  

IMG_9085

 

5 thoughts on “Peerby

 1. Heerlijk om zo te leven! Ik probeer het ook, wil niet alles dicht timmeren, geen 25 sloten op mijn voordeur, mijn fiets gewoon buiten kunnen laten staan. De mensen om me heen vertrouwen, dus en tot nu toe bevalt me dat best en ben ik pas één keer belazerd op Marktplaats (wel betaald, geen boek gekregen – 5 euri kwijt en erger was het niet).
  Heerlijk, deze ruilsamenleving!

  1. Ja, net een grote familie, want daar leen je wel je spullen aan uit. Tenminste in onze families.

   Je veilig voelen dat is een basis behoefte. Jammer genoeg al veel ervaringen met kwaaie bedoelingen. Fiets met sleutel erin, zelfs bij de voordeur wordt hier (Utrecht), weggenomen. Deuren moeten echt dicht. Openhaard hout in het zicht, wordt tegenwoordig ook weggenomen en Hortensia bloemen afgeknipt.

   Maar zo in contact komen met je buurt bewoners is ook leuk, toch? en basisvertrouwen uitstralen vind ik fijn.

   Roy is al klaar en wilde hm vanmiddag terugbrengen, op mijn verzoek wordt dat morgen om een uur of 12. Dat komt mij weer beter uit.

 2. Om precies twaalf uur, stond Roy hier vanmiddag voor de deur met onze schoongemaakte Karcher.
  Bij de Gamma haalde hij een verloopstuk voor de tuinslang die hij bij zijn schoonmoeder haalde, ondanks dat gaf onze Karcher niet het gewenste resultaat en moest hij weer naar de Gamma en huurde een stalen hogedrukspuit € 5,00 p.u. en was voor € 20,00 klaar.

  Alleen zijn tegels waren groen, verder heeft deze actie niets met groen/duurzaam te maken, wel met vertrouwen. Dankzij ons Peerby connect, weten zij wat er te huur, te leen en te koop is; Geslaagd project dus!

 3. Ook ik doe mee met peerby.
  Alleen heb ik nog nooit iets geleend of uitgeleend.

  Mijn hogedrukreiniger heb i8k wel ooit aan iemand uitgeleend, maar aan wie ook al weer?

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.