Pleepapier

Op een boodschappenlijstje is te lezen, toiletpapier 4 vels. Dat vier vels intrigeert me al de hele week. Welk pleepapier / toiletpapier wordt hier eigenlijk bedoeld? Welk merk en hoeveel vellen heeft een rol en hoeveel rollen zitten er in zo’n pak? en hoelang doen wij met een rol?  Met een pak? Kopen we nou vier of zes rollen of zo’n family pak. Ik heb er nog nooit bij stil gestaan, weet wel van de lichtblauwe hond.

Ik weet niet hoeveel één velletje kost. Ondanks dat ik tijdens mijn werk in de betaalde kinderopvang heb uitgerekend wat zo’n velletje kostte, eigenlijk hilarisch.  Zuinigheid met vlijt bouwt kinderdagverblijven als dorpen.  Alle aanbiedingen doorgerekend en aflopen en in die tijd was er nog geen boodschappen bezorgservice.
Nou ja, de plaatselijke supermarkt ontving de bestelling per telefoon en diegene die de baas was van de groentenafdeling bracht de boodschappen met zijn personenauto.
Toen de kinderopvang explosief groeide werd de wachtlijst langer en zo ook de boodschappenlijst. De boodschappen kon ik bestellen per fax. De supermarkt kocht een bezorg-bus en kostte toen werd voor twee gulden vijftig per keer de boodschappen bezorgd. Twee keer per week.
Mijn uurloon was er blijkbaar naar dat ik in de baas haar tijd het pleepapier bij de Makro inkocht. Dit is nog maar een kleine 18 jaar geleden, nog voor het internet tijdperk.

spotdepotPoepen moeten we allemaal en afvegen ook en dat doen we allemaal anders. Met wit- of grauw papier en wat doet die hond in de reclame eigenlijk? Op de camping met je eigen rol naar het toilet, onder je arm, voor velen een guwel, maar ozo handig. Van dat papier vouw je een toiletbril na en zo kon je zittend poepen. En stel je voor ……. dat het papier op zou zijn, wat dan? of omdat een kind iets van papiermaché had gemaakt van.
In the seventies in Spanje was er donkerbruin glad papier, zeer glad papier. Zodat je dan opeens .. oeps op een andere plek eindigde dan je gewoon was. Het gebruikte papier moest in een emmertje,  anders raakt de riolering verstopt, op vakantie in Turkije en Griekenland moet je dat ook doen.

Oranje pleepapier bij voetbal-Wk/EK’s of pleepapier met een inspirerende spreuk, om de dag mee te beginnen, een geschiedenis weetje, zulke rollen hingen door de jaren heen in ons toilet. In een blauwe winkelwagen komt altijd wel iets in te liggen uit de bonus/aanbieding of met een 35% sticker erop, zo ook het pleepapier en dan weet ik nog niet hoeveel zo’n rol kost. Ik spaar nog steeds de zegeltjes van de groot grutter..

Pleepapier Weet jij wat er op jouw plee hangt? Denk jij na over de aankoop van jouw één, twee of vier vels pleepapier? Koop jij altijd het zelfde papier of alleen die uit de reclame of alleen bij een speciale winkel en of kleur? Gebruikt iedereen in het gezin het zelfde papier? Spreken jullie over pleepapier? Wat hangt er op jouw plee of is dat echt te privé? 

Rust er op het gebruik van pleepapier eigenlijk een taboe? JA, dat intrigeert me… deel het gerust met me.

3 thoughts on “Pleepapier

  1. Echt niet onbelangrijk, fijn toilletpapier. Niet te hard, dat schuurt, niet te soft, dan “prik”je er zo doorheen. Niet te duur, want ongemerkt gaat er aardig wat doorheen. Ik haal of bij de Lidl, de drielaags. Maar bij de Appiehappie is de Basic Maxi rol 2 laags eigen merk ook prima. Ik hield van popla, popla klinkt ook gezellig. Maar die is veel te duur…. dus kortom tijd voor jouw inventarisatie en onderzoeksconclusies… :)

  2. Ha lieverd, ik geniet volop van je leuke blogs, ik lees ze met plezier. De heerlijke grijns die ik nu heb zal nog lang voortduren!! Pleepapier!! Papel higienico hier. In onze rijke tijd zacht oranje met kleine indrukfiguurtjes en een zacht geurtje!! Nu 2-laags van de Lidl,.wit en zacht 1.75 voor 12 rollen. Dat vreselijke grijze schuurpapier heb ik hier nog nooit gezien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.