#WOT deel 13: Zomertijd

De klok een uur vooruit zetten, betekent een uurtje minder slapen of juist een uurtje langer blijven liggen, het komende weekend. Dat maakt mij niet uit en voor de rest van de week ook niet; Ik hoef geen trein te halen en of op tijd op mijn werk of cursus te zijn. Wel ga ik maandag a.s weer naar het AZN pas in de middag om 15.30 uur, dat tijdstip ga ik wel redden. Ik hoor de uitslag van mijn CEA bloedwaarde en het verdere verloop en behandeling na de diagnose darmkanker (okt.’14). En mijn vragenlijst ligt al klaar.

Zomertijd ~ de periode van het jaar waarin de klok ten opzichte van de tijd gedurende de rest van het jaar 60 minuten vooruit wordt gezet.

De klok van de wake-up lamp, de thermostaat, de oven, de stoomoven en de dvd-recorder worden handmatig omgezet en niet door mij. O ja, en de tuinverlichting niet te vergeten en de voordeur aanspringlamp. De pc.’s en phones gaan automatisch een uur vooruit. Mijn horloge een uur vooruit zetten, doe ik al voordat ik ga slapen. Het kan maar duidelijk zijn, hoe laat het is.Klok

In mijn auto zit een analoge klok die in februari bij haar APK weer op wintertijd is gezet. Hoe laat het in mijn auto is, boeit me niet als ik maar bij de tijd blijf. Dat ik weer ga autorijden, daar heb ik weer zinin. Mijn auto weer voor de deur, een gevoel van vrijheid binnen handbereik, ook al ben ik conditioneel nog niet in goeie doen. Voor de tweede keer in 5 maanden tijd reed ik door Utrecht en net als andere vaardigheden ben ik dit niet verleerd.
Ik kijk uit naar fietsen op mooie lente- en zomeravonden, werken aan mijn fysieke onderhoud, en een terrasje pakken of een ijsje scoren.
Met een rozeetje in de tuin en fijn gezelschap of een goed boek, ook heerlijk om naar uit te kijken.

IMG_0325 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 29 maart staat onze klok weer gelijk met de tijd in Zuid-Afrika, dat is een leuk weetje.

bedacht op 26 maart 2015 deze  #WOT
(dit blog is van 2015)
privé foto 2005 Kaapstad, The clock Tower.

7 thoughts on “#WOT deel 13: Zomertijd

 1. Ik draag hier nooit een horloge in Zuid Afrika. Als Mensen vragen “hoe laat is het?”, is mijn antwoord altijd: “dat weet ik niet….jullie hebben een klok en wij hebben de tijd”.
  En nu zet je uitgerekend een foto van een Afrikaanse klok bij je blog!

  Maar ik kom in de zomer toch graag weer met een flesje rosé langs hoor! Weet alleen niet hoelaat

  1. Rosé mee, dat klinkt al heerlijk zomers. We hebben vandaag een grijze dag achter de rug, zou bijna een Nederlandse januari dag kunnen zijn. Tja, die clock is nu geel, uitsnede past niet goed op dit blog. Gebruik maken van een klok is alleen handig als je een afspraak hebt die je niet wilt missen…
   Eer het zover is, zorg ik voor de pizzza!

 2. Leuk gelijk lopen met Zuid-Afrika.
  Zelf ben ik nu aan het emailen met Vietnam, een tijdsverschil van 6 klokuren.
  Een uur meer of minder maakt dan niet uit.

  Ach, was het maar alvast zomer.
  ’s Nachts vriest het gewoon nog steeds.

  Kouwelijke groet,

  1. Zoals je verzoekt Rob “was het maar zomer” Dat is bijzonder, mailen met iemand in Vietnam en mij een reactie sturen op mijn blog… dank je daarvoor. Ik zet de thermostaat wat hoger, groet!

   1. Eigenlijk was ik een videogesprek aan het voeren met iemand in Vietnam.
    De zomertijd is er binnen een paar uren.
    Toch was er vanmorgen nog een lichte vorst.
    Ik heb mijn truien nog niet opgeborgen.

    Vriendelijke groet,

    1. Oh, haha een videogesprek! wat is dat nou weer?
     Ik zet mijn horloge vooruit. Die voetbalwedstrijd schiet ook niet op, 1 nul achter, zit ik weer voor Jan doedel in het oranje voor de buis. groet terug.

     1. Met een internetverbinding kun je elkaar op het beeldscherm zien en met de microfoon en luidsprekers verstaan en horen.

      Oranje is vast aan een grondige vernieuwing / verjonging toe.

      Een horloge draag ik al lang niet meer.
      Mobiel bellen doe ik ook nauwelijks meer.
      Maar mobieltje heeft wel mijn horloge vervangen.

      Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.