#WOT deel 19: Kauwgom

Ik heb slechts herinneringen aan kauwgom kauwen. Het merk stimorol of Ben-Bits zat wel altijd in mijn etui, zak of tas om uit te delen. Hondsmoe word ik van kauwgom kauwen of ben ik gewoon lui of is dit een van de kenmerken van FSHD? Want het is hard werken hoor en zal het nooit voor mezelf kopen. Ik heb liever een dropje.

Kauwgom ~ 1) Bubblegum 2) Gom met etherische olie en suiker om op te kauwen 3) Kauwgum 4) Lekkernij 5) Snoep 6) Snoepgoed 7) Vogellijm als snoepgoed (crypt.)

Toen we nog Shag rookten, ooit, werd de uitgekauwde kauwgom in een vloeitje gestopt en verdween daarna in de prullenbak.. tja, dat was toen! Toen, er nog geen sugarfree kauwgom of met een smaakje bestond. Kauwgom met een smaakje, dat is pas echt goor!

kaugum stimerol de smaak is raakDat niet iedereen de op-gekauwde kauwgom doorslikt is te zien op straat… Op veel plekken ter wereld zijn er mensen dag en nacht aan het werk om deze troep van de straat te krabben. Uitgetufte kauwgom blijkt dus goed voor de werkgelegenheid, met speciale kauwgomkrabbers op bezemstelen zag ik ze bijvoorbeeld in Rome aan het werk om het los van de grond te krijgen.

 

De Britse kunstenaar Ben Wilson kan er ook geen genoeg van krijgen. Hij beschildert de kleine plakjes kauwgom als kunstwerken. Hij is zo’n drie uur per kauwgomplakje bezig.
Klik hier om een aantal foto`s van deze werkelijk prachtige kunstwerkjes te zien.

Deze #WOT: Write on Thursday is bedacht door Martha Pelkman

6 comments

  1. Ja, ook ik herinner mij de in vloeitjes gerolde kauwgom.
    Maar het roken en kauwgom kauwen is van lang geleden.

    De ergernissen hebben wij gemeen.

    Vriendelijke groet,

  2. Wat leuk zeg dit kauwgum blog. Ik herinner mij de Bazooka, een taaie roze kauwgum en daar kon je de grootste bellen mee blazen. En door dit te lezen denk ik ook weer aan Belga kauwgum van vroeger. Drie kleuren waren er. Wit roze en zwart. De zwarte waren het lekkerst, die smaakten naar drop. Nu kauw ik nog af en toe op een sugar free kauwgumpje. Het helpt beter tegen kriebelhoest dan een hoestzuurtje. Zeker als ik in het theater zit en kriebelhoest krijg dan stop ik er meteen twee tegelijk in mijn mond. Door de scherpe mintsappen stopt de hoest meteen, tenminste bij mij :)

    1. Belga kauwgum dat zegt mij dus helemaal niks, Hiltje. Die met dropsmaak? dat lijkt me lekker om als dropje te eten, en ik voel nu al de sprietjes vocht in mijn mond komen. Pavlov reactie, haha. Hoop dat je weinig hoeft te hoesten, met of zonder kauwgum ondersteuning.

Geef een reactie