#WOT deel 19: Kauwgom

gumshoe, sneaker, kauwgum kunst, stimorol, blog overhaar, blog WOT, drspee.

Kauwgum als merknaam: Stimorol of Ben-Bits zat altijd in een etui, zak of tas om uit te delen. Het was nieuw in mijn jeugd en het gaf je  je een andere smaak in je mond. Al jaren gebruik ik geen kauwgum, ik word daar hondsmoe van, van dat kauwen, Een totaal nutteloze handeling en onnodige energie verspiller. Ik gebruik mijn kaken liever om te praten, te eten en te drinken.

Kauwgom ~ 1) Bubblegum 2) Gom met etherische olie en suiker om op te kauwen 3) Kauwgum 4) Lekkernij 5) Snoep 6) Snoepgoed 7) Vogellijm als snoepgoed (crypt.)

Toen we nog Shag rookten, ooit, werd de uitgekauwde kauwgom in een vloeitje gestopt en verdween daarna in de prullenbak.. tja, toen!
Toen er nog geen sugarfree kauwgom of met een smaakje bestond, dat is pas echt goor!

Dat er minder wordt gerookt en er geen vloei direct meer voorhanden is, en kauwgum niet wordt doorgeslikt, is te zien op straat. De uitgetufte kauwgom blijkt dus meteen goed voor de werkgelegenheid.
In Rome zag ik mensen met een hesje aan en met speciale kauwgomkrabbers aan het werk om de ingetrapte kauwgom los van de grond te krijgen.

De Britse kunstenaar Ben Wilson kan hier geen genoeg van krijgen. Hij beschildert de kleine plakjes kauwgom als kunstwerken. Hij is zo’n drie uur per kauwgomplakje bezig. Klik hier om een aantal foto`s van deze werkelijk prachtige kunstwerkjes te zien.

Deze #WOT: Write on Thursday is bedacht door Martha Pelkman

 

26-04-2018
Hierbij een leuk artikel over Sneakers gemaakt van de kauwgom geschraapt en geraapt in Amsterdam.
Lees HIER!   over het verhaal van de gumshoe! 

6 comments

  1. Ja, ook ik herinner mij de in vloeitjes gerolde kauwgom.
    Maar het roken en kauwgom kauwen is van lang geleden.

    De ergernissen hebben wij gemeen.

    Vriendelijke groet,

  2. Wat leuk zeg dit kauwgum blog. Ik herinner mij de Bazooka, een taaie roze kauwgum en daar kon je de grootste bellen mee blazen. En door dit te lezen denk ik ook weer aan Belga kauwgum van vroeger. Drie kleuren waren er. Wit roze en zwart. De zwarte waren het lekkerst, die smaakten naar drop. Nu kauw ik nog af en toe op een sugar free kauwgumpje. Het helpt beter tegen kriebelhoest dan een hoestzuurtje. Zeker als ik in het theater zit en kriebelhoest krijg dan stop ik er meteen twee tegelijk in mijn mond. Door de scherpe mintsappen stopt de hoest meteen, tenminste bij mij :)

    1. Belga kauwgum dat zegt mij dus helemaal niks, Hiltje. Die met dropsmaak? dat lijkt me lekker om als dropje te eten, en ik voel nu al de sprietjes vocht in mijn mond komen. Pavlov reactie, haha. Hoop dat je weinig hoeft te hoesten, met of zonder kauwgum ondersteuning.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.