#WOT deel 19: Kauwgom

Kauwgum als merknaam: Stimorol of Ben-Bits zat altijd in een etui, zak of tas. Het was nieuw in mijn jeugd en het gaf je een andere smaak in je mond op noodzakelijke tijdstippen. Al jaren gebruik ik geen kauwgum hondsmoe word ik van dat kauwen en neem liever een smintje.
Kauwgum kwauwen is een totaal nutteloze handeling en onnodige energie verspiller. Mijn kaken gebruik ik liever om te eten en te drinken en voor een goed gesprek of om mee te zingen.

Kauwgom ~ 1) Bubblegum 2) Gom met etherische olie en suiker om op te kauwen 3) Kauwgum 4) Lekkernij 5) Snoep 6) Snoepgoed 7) Vogellijm als snoepgoed (crypt.)

In the senventies toen we nog Shag rookten, ooit, werd de uitgekauwde kauwgom in een vloeitje gestopt en verdween daarna in de prullenbak.. tja, toen! Toen er nog geen sugarfree kauwgom of met een smaakje bestond, uitvinding in de jaren tachtig, dat is pas echt goor!

Dat er minder wordt gerookt en er geen vloei direct meer voorhanden is, en kauwgum niet wordt doorgeslikt, is te zien op straat. Zo brengt de uitgetufte kauwgom werkgelegenheid. In Rome zag ik mensen met een herkenbaar fluohesje aan en met speciale kauwgomkrabbers aan het werk om de ingetrapte kauwgom los van de grond te krijgen.

De Britse kunstenaar Ben Wilson kan geen genoeg krijgen van de vastgeplakte kauwgom op de grond. Hij beschildert de kleine plakjes kauwgom als kunstwerken. Hij is zo’n drie uur per kauwgomplakje bezig.

Klik hier om een aantal foto`s van deze werkelijk prachtige kunstwerkjes te zien.

Deze #WOT: Write on Thursday is bedacht door Martha Pelkman

26-04-2018
Hierbij een leuk artikel over Sneakers gemaakt van de kauwgom geschraapt en geraapt in Amsterdam.
Lees HIER!   over het verhaal van de gumshoe! 

7 thoughts on “#WOT deel 19: Kauwgom

 1. Ja, ook ik herinner mij de in vloeitjes gerolde kauwgom.
  Maar het roken en kauwgom kauwen is van lang geleden.

  De ergernissen hebben wij gemeen.

  Vriendelijke groet,

 2. Wat leuk zeg dit kauwgum blog. Ik herinner mij de Bazooka, een taaie roze kauwgum en daar kon je de grootste bellen mee blazen. En door dit te lezen denk ik ook weer aan Belga kauwgum van vroeger. Drie kleuren waren er. Wit roze en zwart. De zwarte waren het lekkerst, die smaakten naar drop. Nu kauw ik nog af en toe op een sugar free kauwgumpje. Het helpt beter tegen kriebelhoest dan een hoestzuurtje. Zeker als ik in het theater zit en kriebelhoest krijg dan stop ik er meteen twee tegelijk in mijn mond. Door de scherpe mintsappen stopt de hoest meteen, tenminste bij mij :)

  1. Belga kauwgum dat zegt mij dus helemaal niks, Hiltje. Die met dropsmaak? dat lijkt me lekker om als dropje te eten, en ik voel nu al de sprietjes vocht in mijn mond komen. Pavlov reactie, haha. Hoop dat je weinig hoeft te hoesten, met of zonder kauwgum ondersteuning.

 3. Vroeger heel veel kauwgom gekauwd
  Ben-bits het allermeeste In diverse smaken pepermunt, menthol, icemint, salmiak, spearmint, hotmint Ook vond ik Fresh Forever van Ben-bits erg lekker
  Alleen zo jammer dat al deze smaken weg zijn
  Wat mij betreft terug in ‘t assortiment
  Mag eigenlijk alleen nog maar suikervrije producten vanwege diabetici

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.