#WOT deel 50: internet

Mijn nieuwsgierigheid wordt gevoed en ik leer elke dag meer bij. Ik kan sneller contact leggen en onderhouden. De PC en het internet heeft mijn leven verrijkt. Het schrijven en versturen van wenskaarten (via de postnl) is een traditie die door velen in ere wordt gehouden en zo ontving ik vandaag de eerste mooie kaart. Ik ben blij met elke wens die ik ontvang. De puf  ontbreekt me om een kerstwens, handgeschreven, dan wel digitaal, te schrijven. Wel schreef ik ondersteunende brieven, via internet, na een oproep van Amnesty International. Voor hen die onterecht gevangen zitten, vanwege uitingen tegen de regering van het land waar zij wonen/verblijven.

#Wot deel 50: Internet ~ 1) Computernetwerk 2) Communicatiemiddel 3) Communicatieweg 4) Computerterm 5) Computerprogramma 6) Communicatiesnelweg (crypt.) 7) Digitale snelweg 8) Deur en mail 9) Elektronische snelweg 10) Massamedium 11) Online wereld 12) Virtuele wereld (crypt.) 13) Virtuele wereld 14) Wereldwijd computernetwerk 15) Web 16) Wereldwijd medium
Deze Write on Thursday is bedacht door Martha Pelkman

Het is alweer 20 jaar geleden dat mijn kennis dankzij het tekstverwerkingsprogramma WordPerfect 5.1. de basis werd, voor wat ik nu allemaal doe en kan op het internet. Ondanks dat, is het nog maar dertien jaar geleden dat ik een foto leerde uploaden en versturen. Het ervaren van deze digitale vrijheid, deel ik graag!
Een inkijk in mijn dagactiviteit op een doordeweekse donderdag mbv internet in 2015: Griet op de Beeck, Kom hier dat ik u kus

 • Ik begon de dag met het lezen van een paar bladzijden op mijn E-Reader
 • Douchen en aankleden, ontbijten (analoog)
 • Check > Twitter
 • Check > Facebook
 • Check > E-mail
 • Face-Time met Zuid-Afrika, helaas door slechte verbinding verbroken
 • Lunch voor morgen in restaurant geboekt
 • Muziek via Spotify aan
 • Rij route checken, waar ging het nou fout gisteren?
 • E-mail versturen
 • Verbinding gelegd tussen *iemand van twitter en schoonzusje
 • “Winterromance” het nieuwste boek bij Elly Koster bestellen
 • Donatie www.fshd.nl kerstactie
 • Donatie en brieven geschreven voor Amnesty International
 • Web-shoppen
 • Foto’s versturen en ontvangen van vloerkleden
 • Persoonlijke bericht-en via Facebook
 • Whatts app.-en en een bloemenfoto ontvangen op mijn IPhone 6
 • KPN internet en vaste telefoon is opgezegd
 • Het volledige pakket van Ziggo is besteld
 • Check > Instagram
 • Ik schreef en verstuurde deze blog, welke zonder internet nooit iemand onder ogen was gekomen
 • De vaste telefoon werkt ook nog steeds en dat gaat niet via internet, toch?

Jij, die ik nog ken van voor het internet tijdperk en ja jij, die ik dankzij dit wonderlijke fenomeen -weer- ben tegengekomen.

Ja, jij!! Leuk. Dank!

Internet: KOM HIER DAT IK U KUS 
(Is de mooiste titel ooit, van het prachtige boek van Griet Op de Beeck)

 

2 thoughts on “#WOT deel 50: internet

 1. Wat een wereld is er voor ons opengegaan, voor ons die nog uit een generatie komen waar internet een onbekend iets was. En als je het goed gebruikt kun je er ontelbare leuke dingen mee doen én leuke mensen ontmoeten en dat hebben we gedaan :-)

  Je hebt jouw dag in ieder geval goed gevuld, zie ik, en dat ik daartussen sta, ook dat is een gevolg van internet waar ik nog steeds aan moet wennen. Mijn naam ergens tegenkomen, ik blijf het onwerkelijk vinden. Onwerkelijk maar tof :-)

  Ja, mooie boektitel. Helemaal mee eens.

  Lieve groet ♥

 2. Geweldig Elly, door jouw troostende en motiverende woorden maak jij ook deel uit van mijn leven.
  Jouw Blog met mooie verhalen en foto’s over Noorwegen, dat was ons eerste connect. Anders had ik de boek-en van jouw hand nooit gelezen.
  Herkenbaarheid van de route in het ziekenhuis, het verdriet en de blijheid, de hoop en het vertrouwen.
  Het blijft voor mij bijzonder om jouw naam te zien onder mijn blog.. ;-)
  Het is 2015, dus werkelijkheid!

  Dat Belgisch blijkt keer op keer zo treffend, om te zeggen wat ik zou willen kunnen zeggen.
  Voor jou een Dikke Kus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.