Begin de dag met een dansje

Afhankelijk van het tijdstip van wakker worden draai ik me nog eens om of slinger meteen m’n benen uit bed. Goeiemorgen!
Na mijn ochtendritueel start ik de dag met muziek en ga dan positief verder met mijn dag invulling, en luister naar een van mijn muzieklijsten aan op Spotify afhankelijk van mijn stemming.

Soms kom ik met hazenslaapjes de nacht door en soms start ik de dag met een zwaar gevoel. Ik heb dan zorgen waar ik mogelijk geen invloed op kan uitoefenen, omdat ze zijn zoals het is, maar die mij erg bezig houden… Een toekomst overhoop zelf ervaren of plaatsvervangend meedenken bij hen die het lastig hebben om in rustiger vaarwater te komen.

En nu in coronatijd ervaar ik meer zorg om hen die mij lief zijn en waarvan ik wil dat zij gezond blijven. Het hoe contact houden is nog belangrijker geworden. Samen doen.
Ook blij nieuws kan me wakker houden …. dat is een fijner gevoel in de donkere nacht.

Vroeger, een halve eeuw geleden, stond dit in mijn poëzie album:
‘Begin de dag met een dansje’
‘Begin de dag met een lach’
‘Want wie vrolijk lacht in de morgen die lacht de hele dag’.

Hierbij de jazzz versie!

Deze week werden we blij gemaakt door een GOEIEMORRE op z’n plat Vlaardings, wat was dat een fijne WhattsApp. Het maakte me blij. Dank voor deze lach en teken van leven.
Alhoewel deze opname ook voor een Rotterdamse of Leidse tongval kan doorgaan. Ik kan het gewoon. Het leukste is dat ik in een deuk lag na het zien van de beelden van de Visbank en The Saloon als kroeg. Meer jeugd herinneringen kwamen naar boven. Geniet ook mee met The Wannabiezzz

Het blijkt een muzikale oorwurm die we in zomer 2019 van Elly en Pim gastvrouw-heer in de B.en B. op hun prachtige landgoed in Carpentras meekregen. Daar in Frankrijk bleek in de zomer van 2019 in Europa het heetste plekje ooit gemeten en wij waren er bij! Het was heet, maar het zwembad is fantastisch!!! de locatie van deze plek ook.

Na elkaar te hebben begroet met Bonjour na een goede nachtrust onderweg naar ons ontbijt, raakten de zwembadslippers het grind en zagen we de prachtig gedekte ontbijttafel al klaarstaan en uit de speakers klonken blije klanken. We hoorden Nana Mouskouri zingen in het Duits. Te grappig.

Wat een begroeting van Elly en Pim aan de gasten om zo de dag te beginnen. Een fijne start van de dag op onze vakantieplek en met een lach op je gezicht aan het ontbijt. Heerlijk!

Heb jij ook zo’n ochtendmuziekje waar je blij van kan worden? … laat het me weten.

6 thoughts on “Begin de dag met een dansje

 1. Wat een vrolijke blog! Ik denk dat ik van de 3 linkjes maar een playlist ga maken. ‘Goedemorgen in tijden van Corona…’

 2. De Wannabiezzzz, prive kwamen ze van de week al een keer binnen: TOP !
  Nu vergezelt met krullende zinnen; in een mooie blog Marjanne!

  Begin de dag met een dansje…
  Deze quote heeft onze dochter jarenlang gezien, op haar kamer, vanuit haar bed, boven haar bureau, in ons vorige huis.
  En ik glimlach om deze mooie herinnering.
  Zo is zij en nog steeds ?

  Het is nu zaterdag 9.15 is kijken of Rob de Wannabuezzzz kan waarderen vanuit zijn horizontale positie. Oké niet zo hard dan ?

 3. de dag met een dansje, de jaren dat we daarmee begonnen, waren de jaren dat de kinderen nog op de basisschool zaten. Giel Beelen begon er elke ochtend mee. Een van de jaren dat Evelien mee deed aan het Alphense vakantiespel, zongen ze het eens met zijn allen voor Giel en dus voor de rest van Nederland dat met hem op stond.
  Mijn ochtend muziekje is elke dag de 7minute workout. Prima deuntje om de dag actief mee te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.