Chili con carne met mozzarella kaas

Een bonenschotel met chorizo en cacao kruiden en druipende mozzarella kaas is een smakelijke één pans maaltijd. Makkelijk om een dag van te voren te maken en of 3/4 uur voordat je aan tafel gaat. Tijdens het pruttelen van je gerecht kan je alvast de borden klaar zetten en je keuken weer opruimen.

Cacao in je eten?
Ik hoor Gordon Ramsey al schreeuwen “nooit fruit bij een warm vlees hoofdgerecht.” waarvoor keek ik naar die man z’n kookprogramma’s maar een boffie: hij staat niet in mijn keuken en cacaopoeder is geen fruit. In dit recept is cacao wel de zoete smaakmaker.

Hoofdgerecht
Voor zes personen: heb je elf ingrediënten voor dit makkelijke hap-slik-weg-recept nodig. Zo makkelijk is dit recept. Je kan de hoeveelheden aanpassen waar jij dat nodig vindt.

Maak een groene salade, wraps, gebakken aardappels en sausje(s) naar eigen wens en smaak, voor erbij.

Echt lekker eten met gezellige gasten.

  • 110 gr. Chorizo, in dikke munten gesneden en gehalveerd
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 theelepel (5 mg) gedroogde oregano of naar smaak
  • tomatenpuree (15 mg)
  • 2 blikken ( a 400 gr.) tomaatblokjes uit blik
  • 2 theelepels worcestersaus (ha, die was ik vergeten de laatste keer)
  • 2 blikken (a 400 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt (of bruine bonen of witte bonen of…. )
  • 250 gr. mozzarella, in stukjes gescheurd, gesneden of geknipt er doorheen scheppen
  • Handvol verse gehakte koriander, voor het opdienen erover heen,

Nodig: een pan met een dikke bodem niet te groot en een passend deksel.
Een gietijzeren pan behoudt de warmte van je gerecht het beste en het staat ook leuker op tafel en scheelt je overscheppen. Laat iedereen z’n eigen bord vullen. 

  • Als de pan warm is geworden, bak je de chorizo totdat er een oranje kleurige olie zichtbaar wordt. Niet langer!
  • Dan pas voeg je het rundergehakt toe, maak het gehakt met een vork los, terwijl je het door de olie en de chorizo roert
  • Strooi cacao en oregano in de pan, bovenop het gehakt welke door het roeren zijn grauwe kleur kwijt zal raken. Dan ruikt het ook al meteen zoeter in je keuken.
  • Doe de blikken gesneden tomatenblokjes erbij
  • Een klein blikje tomatenpuree, om de smaak van de tomaat te versterken
  • Spoel de kidneybonen af, onder stromend koud water
  • Vul het lege blik 2 x met warm water en voeg dat toe aan het gehakt en de chorizo.
  • Dan doe je afgespoelde kidneybonen en de worcestersaus erbij
  • Breng alles aan de kook en laat ca. 20 min. het geheel zachtjes doorkoken met de deksel op de pan
  • De uitgelekte mozzarella als laatste toevoegen, in stukken geknipt, gesneden of gescheurd er overheen doen. door de hitte worden het mooie kaas draden. Kaas Knippen vind ik super handig.
  • Pan op tafelIMG_9983 met opscheplepel en bijgerechten.
  • Iedereen een diep bord en opscheppen maar!
  • Eet smakelijk!!

Vooraf
Nacho cheese chips en een dipsausje van kwark en crème fraîche en chilisaus.. doe deze verhoudingen half om half.. en de chilisaus naar smaak. Met schone theelepeltjes kan je voorproeven… wil je het vetter, doe er dan een eetlepel mayonaise door.
Een heerlijke dip van guacamole lees je HIER

Bijgerechten
Het groen van de koriander laat je terug komen in de groene salade die je hierbij serveert met een frisse vinaigrette. Een schaaltje vers gescheurde koriander staat ook leuk op tafel en men kan het naar eigen smaak toevoegen.

Zet je een schaal met gebakken aardappels en/of wrap erbij, maak dan wel meer Chilisaus zodat je tijdens het eten nog verder kunt met de nacho cheese, indien deze nog niet op waren.
De wraps en aardappels zijn ook lekker om te dopen in de chili- of guacamole saus.

Nagerecht
Hangop met vers fruit is een fris nagerecht na deze maaltijd.

(verse bonen na 8 uur wellen gebruiken, blijkt in dit recept nog lekkerder)

Ik hoor graag of het jou heeft gesmaakt en wat je ervan vindt?

6 thoughts on “Chili con carne met mozzarella kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.