nav-left cat-right
cat-right

Chili con carne met mozzarella kaas

Een bonenschotel met chorizo en cacao kruiden en druipende mozzarella kaas is een smakelijke éénpans maaltijd. Makkelijk om van te voren te maken en of 3/4 uur voordat je aan tafel gaat. In de tussentijd van het pruttelen, kan je alvast de borden klaar zetten en je keuken weer opruimen.
Cacao in je eten? Ik hoor Gordon Ramsey al schreeuwen “nooit fruit bij een warm vlees hoofdgerecht.” pfieww, hij staat niet in mijn keuken en cacaopoeder is geen fruit. In dit recept is cacao de zoete smaakmaker.

Hoofdgerecht
Voor zes personen: heb je elf ingrediënten voor dit makkelijke hap-slik-weg-recept nodig. Zo makkelijk is dit recept dat je de hoeveelheden vlg. het recept aan kan passen waar jij dat nodig vindt.

Maak een groene salade, wraps, gebakken aardappels en sausje(s) naar eigen wens en smaak, voor erbij. Echt gezellig en lekker eten met gasten.

  • 110 gr. Chorizo, in dikke munten gesneden en gehalveerd
  • 500 gr. rundergehakt
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 theelepel (5 mg) gedroogde oregano of naar smaak
  • tomatenpuree (15 mg)
  • 2 blikken ( a 400 gr.) tomaatblokjes uit blik
  • 2 theelepels worcestersaus (ha, die was ik vergeten de laatste keer)
  • 2 blikken (a 400 gr) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt (of bruine bonen of witte bonen of…. )
  • 250 gr. mozzarella, in stukjes gescheurd, gesneden of geknipt er doorheen scheppen
  • Handvol verse gehakte koriander, voor het opdienen erover heen,

Nodig: een pan met een dikke bodem, niet te groot en een passend deksel.
Een gietijzeren pan behoudt de warmte van je gerecht het beste en het staat ook leuker op tafel en scheelt je overscheppen.

  • Als de pan warm is geworden, bak je de chorizo totdat er een oranje kleurige olie zichtbaar wordt. Niet langer!
  • Dan pas voeg je het rundergehakt toe, maak het gehakt met een vork los, terwijl je het door de olie en de chorizo roert
  • Strooi cacao en oregano in de pan, bovenop het gehakt welke door het roeren zijn grauwe kleur kwijt zal raken. Dan ruikt het al meteen zoeter in je keuken
  • Doe de blikken gesneden tomatenblokjes erbij
  • Dan nog een klein blikje tomatenpuree, om de smaak van de tomaat te versterken
  • Spoel de kidneybonen af, onder stromend koud water
  • Vul het lege blik 2 x met warm water en voeg dat toe aan het gehakt en de chorizo.
  • Dan doe je afgespoelde kidneybonen en de worcestersaus erbij
  • Breng alles aan de kook en laat ca. 20 min. het geheel zachtjes doorkoken met de deksel op de pan
  • De uitgelekte mozzarella als laatste toevoegen, in stukken geknipt, gesneden of gescheurd er overheen doen.
    Knippen vind ik super handig
  • Pan op tafelIMG_9983 met opscheplepel en bijgerechten
    Iedereen een diepe bord en opscheppen maar

    Eet smakelijk!!

Vooraf
Nacho cheese chips erbij.
Dipsausje van kwark en crème fraiche en chilisaus.. doe deze verhoudingen half om half.. en de chilisaus naar smaak. Met schone theelepeltjes kan je voorproeven… wil je het vetter, doe er dan een eetlepel mayonaise door.
Een heerlijke dip van guacomole.. HIER

Bijgerechten
Het groen van de koriander laat je terug komen in de groene salade die je hierbij serveert met een frisse vinaigrette. Een schaaltje vers gescheurde koriander staat ook leuk op tafel en men kan het naar eigen smaak toevoegen.

Zet je een schaal met gebakken aardappels en/of wrap erbij, maak dan wel meer Chilisaus zodat je tijdens het eten nog verder kunt met de nacho cheese, indien deze nog niet op waren. De wraps en aardappels zijn ook lekker om te dopen in de chili- of guacomole saus.

Nagerecht
Hangop met vers fruit is een fris nagerecht.

 

(verse bonen na 8 uur wellen gebruiken, blijkt nog lekkerder)

 

Ik hoor graag of het jou heeft gesmaakt en wat je ervan vindt?

Ergste nachtmerrie
Goede kerstdagen en een prettige jaarwisseling

6 reacties aan “Chili con carne met mozzarella kaas”

  1. Ingrid schreef:

    Klinkt super lekker!

  2. John weggemans schreef:

    Ga ik proberen volgend jaar

  3. Annette schreef:

    Hij staat op mijn lijstje. Lijkt me erg lekker en ik laat het je weten.

  4. Liesbeth schreef:

    Ga het binnenkort maken! Die cacao lijkt me een briljante toevoeging, zou ik nooit zelf hebben bedacht.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: