December hoogtepunten

Ons huis versieren is gelukt, sober en mooi en de kerstboom die hier in huis staat is eerder gebruikt. Na het verhaal bij het tuincentrum te hebben aangehoord, waarom en waardoor de prijzen zijn zoals ze zijn, ontdekte ik een haakje en dopje waar ooit eerder een bal aan hing. We hebben een secondhand groene boom, en betaalden een 2015 prijs. De piek staat fier omhoog op een afgesneden hoofdtak.

kerst boom kaal in huis 2015Je mocht dat toch nooit doen: recht snijden, anders kan je hm niet meer hergebruiken.
Bij dezen is dat snij verhaal verwezen naar de locatie broodje aap!

Hier staat dus een heuse Nordman, blauw spar, prachtig met zilveren en witte ballen in ons huis te shinen. Ik mis alleen nog lametta op de takken, die sliertjes, al is tie zonder ook mooi.

 

De kerstserviezen zijn sinds 1 december in gebruik volgens traditie en worden in het eerste weekend van januari opgeruimd. kerst 2015 worteltjesWe aten worteltjes in december .. en ook dit leuke setje werd gekookt.
kerst 2015 schoorsteenOp de schoorsteenmantel staan de vakantieherinneringen uit Noorwegen, Zweden, Zuid-Afrika, Nederland en Frankrijk.

 

 

 

Mijn schoonvader is deze maand verhuisd in een zorgvoorziening: rustig wonen en toch reuring in de buurt, na een half jaar niet tussen zijn eigen spullen te hebben gewoond.

En dinsdag jl. reed ik bewust achteruit, heel zachtjes heel eventjes maar en toch is de bumper van mijn auto is kapot.
Ik had onze andere auto niet zien staan, ja, dat is heel Jammer.

kerst trouw boeket 2015trouwfoto 2015

 

 

 

 

kerst trouw uit etenEen bos bloemen met Protea’s erin, want wij zijn vijfendertig jaar getrouwd.

 

Aanrader
We liepen naar het prachtige Castellum Hogewoerd waar een boot ligt die wel veul ouder is dan wij samen bij elkaar. Vol verwachting vroegen we ons af of het wat zou zijn, dat restaurant? JA, dus! Natuurlijk. Op deze locatie wordt er Italiaans, biologisch gekookt en biologische wijn gedronken. Op goed zittende stoelen genieten van eten, dat is bij voorbaat voor herhaling vatbaar.

 

kerst oma en ikNegentig jaar
Mijn moeder wordt 20 dec. 90 jaar! negentig jaar, dat klinkt echt oud en dat is het ook. Ze verheugt zich al een paar maanden op deze zondag met elkaar zijn. Donderdag op haar jaardag kwamen haar vrienden haar al feliciteren met een hapje en een drankje. Dankzij de inzet van zus-je. Ze gaat zondag weer genieten van ons; dat we er allemaal nog bij kunnen en willen zijn. Vier dochters met aanhang en klein- en achter-kleinkinderen. Vijfentwintig koppen en in januari wordt het 26e familielid welkom geheten. Wat een rijkdom! Dat gaan we vieren!  Met z’n allen.
Ik heb er zin in en zij ook!

 

 

mijn moeder is 13 november 2016 gestopt met leven.

 

 

 

8 thoughts on “December hoogtepunten

 1. Nog van harte met jullie vijfendertigste huwelijksdag! Wij lopen een jaar achter op jullie, dus hopen volgend jaar aan de beurt te zijn.

  En jouw moeder 90 jaar. Wat een leeftijd! En hoe fijn als dan inderdaad kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen erbij kunnen zijn.
  Alvast een hele fijne dag gewenst samen met de familie!

 2. Leuk blog, leest lekker en gezellig allemaal, behalve de aanrijding. Inderdaad jammer maar gelukkig alleen blikschade en te herstellen.
  Alvast gefeliciteerd met de verjaardag van jouw moeder.
  En heel veel plezier met elkaar zondag. Geniet ervan!
  Liefs Hiltje

  1. Dat dit blog heerlijk wegleest, daar ben ik blij om. Die bumper wordt opnieuw vastgezet, kosten twee haken, waren eraf gesprongen en arbeidsloon toe.
   Dank je wel en jij ook een fijn weekend. Nog een paar nachtjes slapen, mag je weer een enveloppe openmaken ;-))

 3. Wat heerlijk om een jaar dat ook zoveel dieptepunten telde op deze manier te kunnen afsluiten. Hoogtepunten tellen is veel belangrijker! En wat fantastisch om dit te mogen vieren met een moeder van 90 die je blog leest. Bij deze de felicitaties voor jullie allebei. Fijne dag en goede feestdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.