De hond kan de was doen

Kans maken op is niet hetzelfde als winnen. Door een simpele handeling via de betalingsapp en een mailtje met mijn gegevens maakte ik kans op een Bosch wasmachine! Door te doneren krijgt de stichting DHKDWD – De hond kan de was doen – meer naamsbekendheid en Bosch heeft fantastisch reclamemateriaal voor zijn iDOS wasmachine, die door een hulphond bediend kan worden.

Er blijkt veel vraag naar deze trouwe viervoeters voor mensen die vanwege een psychische en/of somatische beperking een hulphond nodig hebben en opleiding van de hulphond niet via reguliere zorgmiddelen vergoed krijgen. De financiering van de opleiding van hulphonden in de thuissituatie wordt vergoed uit de donaties aan deze stichting. Wat een goed doel.

Speciale aandacht is er deze keer voor Iris 29 jaar, die vanwege haar diagnose een hulphond nodig heeft.

Mijn naam was uit een hoge hoed gevist op de supportbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Stichting De Hond Kan De Was Doen, opgericht door Philip voor Anita (te zien op ontroerende YouTube onderaan deze blog). Zij feliciteerden mij telefonisch met dit heugelijke feit! Ik ben er blij mee! Wij zijn er blij mee!

De stichting streeft naar zelfstandigheid van mensen met een beperking.
De hulphond als mantelzorger 24/7.
Help je helpen?”  

In mijn naaste omgeving ken ik twee patiënten met FSHD die gebruiken maken van hun lieve, trouwe viervoeter, als mantelzorger. Je onafhankelijkheid zolang mogelijk behouden is het doel in het leven van velen en dat lukt nog beter met hulp van een hulphond.

Met medemenselijkheid en naar draagkracht weet ik dat er veel mensen in mijn naaste omgeving goede doelen initiatieven ondersteunen. Door te collecteren, fietsen, hardlopen, zwemmen, taarten bakken, kralen te rijgen en wat al niet meer, om het doel waar zij zich voor inzetten onder de aandacht te brengen en zo geld te verzamelen voor dat doel.
Anderen vooruit helpen in hoop en middelen en daardoor help je jezelf ook vooruit. Tenminste zo ervaar ik dat!

In de gangkast staat onze 3e wasmachine en blijkt ook een BOSCH en is gekocht op 05-08-1999.  Zeventien jaar geleden. Deze gaat verruild worden voor één die het wasgoed herkent aan de kleur en het gewicht. Dat is wel heel 2016! en indien nodig, kan De hond  de was doen! De flessen vloeibare wasmiddelen kunnen in het geheel worden geleegd in deze machine, zodat de iDOS van Bosch de hoeveelheid wasmiddel 30% minder verbruik regelt. Op jaarbasis gaat dat ca. 7.000 liter water per jaar schelen, zegt de fabrikant. (huh, gebruiken wij sowieso zoveel water per jaar?)

De aflevering tot aan de voordeur zit jammer genoeg niet bij de prijs inbegrepen. Spierkracht en een karretje ga ik regelen en op naar de Jaarbeurs en daarna ga ik me groen en geel wassen, alhoewel wit beter past … !

Nogmaals dank @hondkandewasdoen ! en Iris succes gewenst met de inzameling van de doppen!

NIEUWS over IRIS  (11-08-2016)

 

 

 

4 comments

  1. Gefeliciteerd! Twee vliegen in een klap: het goede doel steunen en een hypermoderne, zelfdenkende wasmachine winnen. Geweldig toch? Veel succes met de grote en de kleine en de bonte en de witte wasjes! Eigenlijk hoef ik je daar niet eens succes mee te wensen, de wasmachine regelt alles toch wel ;-)

  2. Dat zo’n simpele donatie zoveel plezier kan geven.. Opgehaald via een *wereldreis door de jaarbeurs en op dit moment draait tie.. De eerste X. Ik heb er sop ingedaan, maar zie het niet. Een nieuwe gebruiksaanwijzing aanleren vergt veel van mijn lerende vermogens O/. Ik houd jullie op de hoogte!

Geef een reactie