Granola uit de losse hand

Een halve eeuw ging haver vanuit de winkel niet mee naar huis, want afschuwelijke jeugd herinneringen kwamen steeds naar boven aan de warme melk met havermout, blegh. Maar ook hier dringen de eet veranderingen zich op. De beste producten worden genoemd en zo koos ik als afwisseling bij het ontbijt voor de moderne havermout variant. De goji bessen en aardbeien zijn tot nader orde in de ban en ik zocht en vond de ingrediënten voor het maken van granola in mn keukenkades.

Geïnspireerd door een zakje met 350 gr. haver, pecannoot, hazel- en walnoten, ging ik mogelijk wat overmoedig voor zelf doen en lekkerder.
Vol verbazing hoorde ik de vraag naar meer, want het smaakte goed.

De volgende keer is dit het recept. Het is er één vanuit de losse hand! De noten werden gehakt en verdeeld in allerlei bakjes en niet alles werd deze keer gebruikt, heb meteen een voorraad voor een volgende keer.

In een wokpan die lekker was opgestookt voegde ik de zak haver toe en dit wokte ik op hoog *vuur / inductiekookplaat ;-).

De cashew- walnoten, amandelen waren al gecrushed, kokosflinters en gedroogd fruit: appel, mango, rozijnen… stonden klaar. De schepjes honing en een streep agave siroop er overheen om het geheel compacter en zoeter te krijgen and go.. wokken maar!

Het rook heerlijk in huis. De pan met granola stortte ik leeg op twee mooie planken om het geheel te laten afkoelen en twee verse mandarijnen in stukjes gesneden gingen erbij. Nu is het afwachten op de smaakexplosie als de eerste hap wordt geproefd. ….

5 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.