Granola uit de losse hand

Een halve eeuw ging haver vanuit de winkel niet mee naar huis, want afschuwelijke jeugd herinneringen kwamen steeds naar boven aan de warme melk met havermout, blegh. Maar ook hier dringen de eet veranderingen zich op. De beste producten worden genoemd en zo koos ik als afwisseling bij het ontbijt voor de moderne havermout variant. De goji bessen en aardbeien zijn tot nader orde in de ban en ik zocht en vond de ingrediënten voor het maken van granola in mn keukenkades.

Geïnspireerd door een zakje met 350 gr. haver, pecannoot, hazel- en walnoten, ging ik mogelijk wat overmoedig voor zelf doen en lekkerder.

De volgende keer is het recept er één uit de losse hand! De noten werden gehakt en verdeeld in allerlei bakjes en niet alles werd deze keer gebruikt, heb zo meteen een voorraad voor een volgende keer.

In een wokpan die lekker was opgestookt voegde ik een druppel olie toe om zo te gaan roerbakken. De grove havermout en di wokte ik op hoog *vuur / inductiekookplaat ;-).

De cashew- walnoten, amandelen waren al gecrushed, kokosflinters en gedroogd fruit: appel, mango, rozijnen… stonden klaar.
De schepjes honing en een streep agave siroop er overheen om het geheel compacter en zoeter te krijgen and go.. wokken maar!

Omdat ik het recept nu vaker heb gemaakt, varieert de inhoud van de granola en voeg ik geen honing en stroop meer toe! maar naar behoefte per keer, ook dat is eigenlijk niet meer nodig. 

Het ruikt dan meteen heerlijk in huis. De pan met granola stortte ik leeg op twee mooie planken om het geheel te laten afkoelen en twee verse mandarijnen in stukjes gesneden gingen erbij.

Vol verbazing hoorde ik de vraag naar meer, want het smaakte goed, zodat we nu al een jaar het zelf maken! Als je toch staat te koken kan je dit meteen doen en kom je nooit te kort. Eet smakelijk!

5 thoughts on “Granola uit de losse hand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.