True Love that’s a wonder

Hans Vermeulen is een muzikale held en op zeventig jarige leeftijd overleden. Ook in 2005 trad hij op in Voorburg en koos als begeleidingsband Levy Joe. De band waar DeMan gitaar in speelde.
Met Hans zijn muziek ben ik opgegroeid en zag ik hem optreden met The Sandy Coast in de jaren ’60, toen ik tiener was. Een succesvolle muzikale samenwerking met Anita Meijer kwam tot naderhand tot stand en hij maakte prachtige liedjes. True Love That’s a wonder.

Hans: ‘Je hebt niet veel nodig’ … ‘een mooi uitzicht en muziek’.

Het mooie verhaal achter het prachtige nummer; ‘The eyes of Jennykan niet vaak genoeg worden verteld en Hans deed dat. Hans Vermeulen, Levy Joe, Overhaar, Blog, Eyes of Jenny, Rip, Thailand, Voorburg, Anita Meijer

Een paar maanden per jaar was Hans in Nederland voor optredens en gaf dan interviews op radio en t.v. Samen muziek maken vond hij heerlijk om te doen.

DeMan vond het een eer om met Hans Vermeulen te spelen en door dit optreden was ik nog meer trots op hem. Hij stond toch maar gewoon de sterren van de hemel te spelen in zijn band amateur band met professionele kwaliteiten: Levy Joe.

Hans was een muzikaal, kritisch, een genie! Hij heeft voor velen tekst en muziek gemaakt en ook met veel artiesten samengespeeld. Dus dit moest goed gaan en werd er vooraf heel veel geoefend met de band en ook thuis.

Die avond in Voorburg maakte ik persoonlijk kennis met Hans, wat een bescheiden, aardige man. Zonder de handtekening van Hans maar wel met zijn email-adres in Thailand gingen we naar huis. De foto’s die bij dat optreden zijn gemaakt heb ik  daar naar toe gestuurd en hartelijk bedankje volgde.

Al jaren onder de indruk van de liedjes die Hans had gemaakt, maar zeker door dit optreden met DeMan op gitaar heeft Hans een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten. Je gaat weer anders luisteren naar zijn muziek en teksten. Leuk.

Na het bereiken van het droeve bericht van zijn overlijden werd de gitaar gepakt en de ingestudeerde nummers nogmaals gespeeld en we samen zongen ‘True love that’s a wonder’. De memorabele herinneringen aan zijn muziek en zeker het oefenen en geweldige optreden met de band Levy Joe werden gedeeld. 

R.I.P. Hans Vermeulen 1947 – 2017

2 thoughts on “True Love that’s a wonder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.