True Love that’s a wonder

Hans Vermeulen is een muzikale held en op zeventig jarige leeftijd overleden. In 2005 trad hij op in Voorburg en koos als begeleidingsband Levy Joe, de band waar DeMan gitaar speelde. Met Hans zijn muziek ben ik opgegroeid en zag hem optreden met The Sandy Coast in de jaren ’60. Een succesvolle muzikale samenwerking met Anita Meijer kwam tot stand en hij maakte prachtige liedjes. True Love That’s a wonder.

Hans: ‘Je hebt niet veel nodig’ … ‘een mooi uitzicht en muziek’.


Het mooie verhaal achter het prachtige nummer; ‘The eyes of Jennykan niet vaak genoeg worden verteld en Hans deed dat. Hans Vermeulen, Levy Joe, Overhaar, Blog, Eyes of Jenny, Rip, Thailand, Voorburg, Anita Meijer

Een paar maanden per jaar was Hans in Nederland voor optredens en gaf dan interviews op radio en t.v. Samen muziek maken vond hij heerlijk om te doen. DeMan vond het een eer om met Hans Vermeulen te spelen en door dit optreden was ik nog meer trots op hem. Hij stond als amateur toch maar gewoon de sterren van de hemel te spelen in zijn band Levy Joe.

Hans was een muzikaal, kritisch, een genie! Hij had voor velen tekst en muziek gemaakt en ook met veel artiesten samengespeeld. Dus dit moest goed gaan en werd er heel veel geoefend met de band en ook thuis.
Die avond in Voorburg mocht ik doorlopen naar de kleedkamer om kennis met Hans te maken, wat een bescheiden, aardige man. Zonder handtekening van Hans maar wel met zijn email-adres in Thailand gingen we naar huis. De foto’s die bij dat optreden zijn gemaakt werden daar naar toe gestuurd en hartelijk bedankje volgde.

Al jaren onder de indruk van de liedjes die Hans had gemaakt, maar zeker door dit optreden met DeMan op gitaar heeft Hans een onuitwisbare indruk op ons achtergelaten.

Na het bereiken van het droeve bericht van zijn overlijden werd de gitaar gepakt en de nummers nogmaals gespeeld en we zongen ’true love that’s a wonder’. De memorabele herinneringen aan zijn muziek en zeker het oefenen en geweldige optreden met de band Levy Joe werden gedeeld. 

R.I.P. Hans Vermeulen 1947 – 2017

2 thoughts on “True Love that’s a wonder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: