True Love that’s a wonder

Hans Vermeulen is een muzikale held en op zeventig jarige leeftijd overleden. In 2005 trad hij op in Voorburg en koos als begeleidingsband Levy Joe, de band waar DeMan gitaar in speelde. Met Hans zijn muziek ben ik opgegroeid en zag hem optreden met The Sandy Coast in de jaren ’60. Een succesvolle muzikale samenwerking met Anita Meijer kwam tot stand en hij maakte prachtige liedjes. True Love That’s a wonder. 

‘Je hebt niet veel nodig’ … ‘een mooi uitzicht en muziek’.


Het mooie verhaal achter het prachtige nummer; ‘The eyes of Jennykan niet vaak genoeg worden verteld en Hans deed dat. (YT onderaan deze blog) Hans Vermeulen, Levy Joe, Overhaar, Blog, Eyes of Jenny, Rip, Thailand, Voorburg, Anita Meijer

Een paar maanden per jaar was Hans in Nederland voor optredens en gaf dan interviews op radio en t.v. Samen muziek maken vond hij heerlijk om te doen. DeMan vond het een eer om met Hans Vermeulen te spelen en natuurlijk was ik daardoor nog meer trots op hem. Hij stond daar als amateur toch maar gewoon de sterren van de hemel te spelen in zijn band Levy Joe.

Hans was muzikaal kritisch en terecht, een genie. Hij had voor velen tekst en muziek gemaakt en met veel artiesten samengespeeld. Dus werd er heel veel geoefend met de band en ook thuis. Die avond in Voorburg mocht ik doorlopen naar de kleedkamer en ontmoette ik Hans een bescheiden, aardige man. Zonder handtekening van Hans, maar wel met zijn email-adres in Thailand gingen we naar huis. De foto’s bij dat optreden gemaakt en zijn ontvangen in Thailand.

Al jaren onder de indruk van de liedjes die Hans had gemaakt, maar zeker door dit optreden heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Na het bereiken van het droeve bericht van zijn overlijden werd de gitaar gepakt en de nummers nogmaals gespeeld. De memorabele herinneringen aan zijn muziek en zeker het optreden met de band Levy Joe werden weer verteld.

R.I.P. Hans Vermeulen 1947 – 2017

http://https://youtu.be/K2nNTHl-PwA

2 thoughts on “True Love that’s a wonder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: