True Love that’s a wonder

Hans Vermeulen is een muzikale held en op zeventig jarige leeftijd overleden. In 2005 trad hij op in Voorburg en koos als begeleidingsband Levy Joe, de band waar DeMan gitaar in speelde. Met Hans zijn muziek ben ik opgegroeid en zag hem optreden met The Sandy Coast in de jaren ’60. Een succesvolle muzikale samenwerking met Anita Meijer kwam tot stand en hij maakte prachtige liedjes. True Love That’s a wonder. 
Financieel berooid vertrok hij naar Thailand. Zijn muzikaliteit bleef!

‘Je hebt niet veel nodig’ … ‘een mooi uitzicht en muziek’.


Het mooie verhaal achter het prachtige nummer; ‘The eyes of Jennykan niet vaak genoeg worden verteld en Hans deed dat. (YT onderaan deze blog) Hans Vermeulen, Levy Joe, Overhaar, Blog, Eyes of Jenny, Rip, Thailand, Voorburg, Anita Meijer

Een paar maanden per jaar was Hans in Nederland voor optredens en gaf dan interviews op radio en t.v. en schnabbelde zijn inkomen bij elkaar. Samen muziek maken vond hij heerlijk om te doen. DeMan vond het een eer om met Hans Vermeulen te spelen en natuurlijk was ik trots op hem. Hij stond daar als amateur toch maar gewoon de sterren van de hemel te spelen met zijn band Levy Joe. Zodoende heb ik de foto’s nog.

Hans was muzikaal kritisch en terecht, een genie. Hij had voor velen tekst en muziek gemaakt en met vele artiesten samengespeeld, dus was er heel veel geoefend ook thuis. Die avond in Voorburg mocht ik doorlopen naar de kleedkamer en ontmoette een bescheiden, aardige man. Zonder handtekening van Hans, maar wel met zijn email-adres in Thailand gingen we naar huis. De foto’s van die avond zijn naar hem gestuurd.

Al onder de indruk van de liedjes die Hans had gemaakt, maar zeker door dit optreden heeft hij een onuitwisbare indruk achtergelaten. Bij het bereiken van dit droeve bericht werd de gitaar gepakt en de memorabele herinneringen aan zijn muziek, de band Levy Joe en deze avond werden gedeeld.

R.I.P. Hans Vermeulen 1947-2017

 

2 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.