Inspanningen tijdens het hitteplan

Nu de halve wereld naar de Tour de France komt kijken en mogelijk langs mijn huis fietst dan is wel net zo netjes om mn  stoep schoon te hebben. Ik gebruikte weinig water hiervoor, want met 1 emmer, een schuursponsje, een oud afwasborsteltje en een schrobber kwam ik een heel eind. Water over mijn voeten want ik liep op FitFlops, het was heerlijk! Ja, het is warm. Ja, ik wil ook met water spelen en maakte een waterballet aan de voorkant van mijn huis, in de schaduw maakte ik onze kliko’s schoon.

Vandaag dus dag drie in het NHP en ik labbekak me wat af de laatste week.

Haal het beste uit dit hitteplan, dus niet inspannen en toch mijn zitvlees kwijtraken, iets doen. Die Kliko’s zijn te vies om aan te zien en laat staan om het deksel open te doen en dan die lucht, bah, zeker tijdens deze hittegolf.
Is er hier wel eens onderzoek naar gedaan? Welke micro-ellende zit er nou aan zo’n deksel? Dat we elke dag een schoon vaatdoekje moeten pakken is wel duidelijk. Dat de deurknop van het toilet nog viezer is dan de bril zelf weten we toch ook.

Hoe goor moet zo’n handvat van zo’n kliko deksel dan wel niet zijn? Hoe vaak maak jij dat nou schoon? kliko 1

Dit was voor mij de eerste keer in vijf jaar, sinds ik hier woon. Mijn *oude buurvrouw deed dit elke vrijdag. Daar keek ik de kunst vanaf, vooral het leeg gooien in het dichtstbijzijnde regenputje is natuurlijk reuze handig. De handeling van kliko ondersteboven op de rand van de stoep even laten drogen, zal de meest fysieke inspanning zijn deze dag.

Ja, ik heb last van de warmte en geniet van ons huis en de tuin met vele zitjes in zon of schaduw. Zelfs de winterdekbedden werden gewassen, want het droogt snel buiten. Dat was alweer gisteren.

Mijn handen ruiken heerlijk naar Lavendel en er is nog één perenijsje :-(

n.b.: Vitens waterleverancier roept Utrechters op om waterverbruik te beperken

4 thoughts on “Inspanningen tijdens het hitteplan

  1. Heerlijk zo’n dipbad naast je huis te hebben, je had geen betere plek kunnen bedenken de afgelopen week. Alhoewel, De Tour een waar groots feest was om mee te maken.
   Geniet nog lekker deze week in en uit het bad!

 1. Heerlijk met water spelen en zo heb je twee vliegen in één klap. Zo is het ook fijn om de tuin te sproeien, de plantjes hebben dorst en dan koel ik mezelf ook altijd even af en zeker mijn voeten. Kan het dan niet laten om het water uit de tuinslang over mijn voeten te laten stromen.
  Maar de tuin sproeien is een leuk werkje vind ik en de kliko schoonmaken daarentegen helemaal niet. Ik zie er altijd tegenop en toch als je het bijhoudt is het klusje zo geklaard. Ook jij vindt het geen leuk werk dat blijkt wel uit, de eerste keer in vijf jaar maar je hebt het nu maar mooi gefikst en dat geeft een fijn gevoel :)
  Als je maden in de kliko hebt tijdens een hete zomer dan doe je dit klusje wel vaker ;)

  1. haha.. zeker weten. daarna las ik jouw maden verhaal …. Ik weet precies hoe ze eruit zien. Bleggh! Voorgaande jaren zijn ze hier vast kapot gevroren… ;-) Ga het nu wel vaker doen iig de deksels.
   De planten kregen vorige week 2x per dag een plons en verder moet de natuur haar werk doen. De druiven hebben lucht en licht en groeien als een malle -update-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.