Mijn roem en dagopname AZN #17

De long-verpleegkundigen die ik sprak en andere disciplines die zich met mijn casus bezighouden wilden mijn naam en geboortedatum weten en nog veel meer. In het totaal ontblootte ik mijn bovenlijf vier keer; Voor een Thoraxfoto, de co-ass. en de zaalarts en voor een ECG/hartfilmpje. Ook maakte ik kennis met de fysiotherapeute. Ik vertelde over mijn beperkingen en afhankelijkheid vanwege mijn spierziekte FSHD. Hulp zal ik zeker nodig hebben als ik niks meer met re-arm mag/kan doen. Zo kreeg ik ademoefeningen mee, doorzuchten en wegpuffen en tevens de tip om bij Pijn het cijfer 4-5 aan te geven bij de pijnscore. Niet te stoer doen. Pijn is niet fijn en zo werd ik steunend toegesproken. Dinsdag zal ik de fysio pas zien in het ZH. Blijf eerste nacht op de IC in het Antonius Ziekenhuis, Nieuwegein.

Mijn roem was me vooruit gesneld.. en ik vroeg me af of er er code / rode sticker op mijn status zit? vanwege de opmerking; “U heeft niet zulke fijne ervaringen met de verpleegkundigen vd andere afdeling?”
“Echt wel!” “met de gespecialiseerde oncologie MDL verplk. op de poli, daar had ik moeite mee.” zei ik ter relativering.

Deze dag bracht ik va 11.00 uur op een zgn. overbed door. Fr. had z’n laptop meegenomen en kon in alle rust werken alhoewel hij er ook hondsmoe van werd. Deze omgeving is wel goed voor mij, want werd weer even met m’n neus op de feiten gedrukt. Die neus heeft ook een bacteriedodend zalfje nodig voor de operatie, om bacteriën niet in de longen te laten komen. Ik hoorde al veel rochelende geluiden, ojee, goor.

De Leedlat kwam ter sprake en de kwaliteit van mijn/ons leven en wel of niet reanimeren? Mede door dit soort gesprekken neemt de spanning toe, merk ik. We gaan nu echt voor het eggie. Wat moet dat moet! Wat kan, doe ik met of zonder hulp! elke dag is er één.

Zondagavond 19.00 uur meld ik me weer in AZN en dan ben ik als eerste maandagochtend 8.00 uur aan de beurt .
Nu maar hopen dat mijn Thorax-chirurg geen carnaval heeft gevierd en een stabiele fijne thuisomgeving en een goede werkomgeving heeft? Deze factoren zijn zeker net zo hard nodig om een operatie te laten slagen als wel de goede snijtechnieken te beheersen!

(We wachten nog steeds op de thoraxchirurg tussen 14.00 en 20.00 uur kan hij langskomen, het is nu 18.00 uur)
Na veel aandringen van onze kant komt tie nu zondagavond.

Vanavond aten we met de kinderen thuis. Dan wordt het strijken, bed verschonen, tas inpakken.
Zondag nog 1 x uit lunchen, om het af te leren. Een galgemaal, met leuke mensen dat dan weer wel.

#Alaaf

9 thoughts on “Mijn roem en dagopname AZN #17

 1. Lieve Marjanne, heel veel sterkte voor de 16e! Weg met die tumor en hopelijk krijg je dan weer echt rust en tijd om weer tot jezelf te komen. Dit heeft de hele tijd boven je hoofd gehangen hè. Hoe je ook probeerde om afleiding te krijgen, het feit ligt er wel.
  Nogmaals sterkte voor jou, maar ook voor de rest van je gezin. Een warm medeleven vanuit Dedemsvaart! Dikke kus X, Iena

 2. Lieve Marjanne, vandaag veel aan je gedacht en een kaarsje aangestoken. Dat gebeurt maandag weer. Dat is het minste dat ik voor je kan doen én jou en je man en kinderen heel veel sterkte wensen.
  Liefs Hiltje <3

 3. Hoi Marjanne

  Goh meid ik had geen idee dat je kanker hebt! Ik schrik hier wel van. Je bent inderdaad een sterke vrouw en natuurlijk heb je de liefde en zorg van Frans en van je kinderen dat zal je natuurlijk heel goed doen, al die liefde en warmte om je heen. Ik kan me voorstellen dat het niet meevalt om dit allemaal te ondergaan in de wetenschap dat je gezin in spanning zit en verdriet hebben om jou en om alle onzekerheid en veranderingen die dit met zich mee brengt. Maar ja het is ook waar wat je zegt het is zoals het is, wat kun je verder? Niks helaas!
  Veranderen kun je het niet maar er zo goed mogelijk mee omgaan misschien wel. En dat is wat jij doet en met jou je hele gezin dat weet ik zeker, ik denk dat jullie een ijzersterk hecht team zijn met elkaar. Marjanne ik wens jou, Frans en jullie kinderen heel veel sterkte de komende tijd, ook dit weekend want ook die moet je nog even door. Houd moed en vertrouwen in wie je bent en wat je aankan.
  Je bent duidelijk een hoop en inspiratiebron voor velen als ik je blog en de reacties daarop lees. Lieve Marjanne ik wens je een goed herstel toe en geestelijk wens ik je heel veel veerkracht en hoop! Lieve groet, Jolanda

 4. Volgende, hopelijk laatste hobbel voorlopig. Jij hebt je portie wel even gehad. Hou je haaks en voor jullie alle vier kracht en sterkte.
  xx iris

 5. Sterkte en veel succes maandag. Ik denk aan je. Dat alles maar snel schoon mag zijn en dat de vacuum er zo snel mogelijk van af mag. Alle goeds en liefde, Annette ♥ ♥ ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.