De doorsnee patient #18

Een weekje ziekenhuis bracht duidelijkheid. De longtumor is eruit en de spanning is eraf. Mijn herstel gaat vlgs. de boekjes, alhoewel ik een nieuw boekje kan gaan schrijven. (Het is nu pas woensdagav. drie dagen is nog geen week, realiseer ik me nu)
Over de zorg, over bezorgd, over mensenwerk in dit ziekenhuis, over c o m m u n i c a t i e, over het Utrechts accent, over mopperende vrouwen die alleen verhalen over dat het vroeger beter was, over een fiets zonder luchtbanden, over die vrouwen die hun afhankelijkheid vaak melden, over verdrietige ziektebeelden, over Pech en over Mazzel.

Mijn bed staat op een vier persoonskamer en vandaag vond er wisseling van de kamergenoten plaats. Tot op heden heeft dat *onze vreugde op zaal niet verhoogd (Henriette en ik). Henriette is een van de pech patiënten, waarbij de operatie is mislukt. 1:500.  Vier dagen later werd haar hele long verwijderd. Dat doet mij weer mijn zegeningen tellen, mijn longfoto was okee.

Ik bezit nu nog een blaascatheter en breng met paracetamollen mijn pijn-bloedspiegel op niveau, zo kom ik de dag door. Een slaappil helpt om de nacht beter door te komen. Mijn drain en infuus werden gisteren al verwijderd en revalideren buiten het bed lukte vandaag. Ophoesten geeft geen problemen, ontlasten wel.
En zo zal ik voor maandag as. weer in mijn eigen bed gaan slapen en dan ben ik er wel weer ff klaar mee. Dan na zes weken controle en de uitslag in de tussentijd ga ik weer verder met opkalefateren. Thuis zijn is andere koek.

Kom maar op met dat voorjaar en de bridgekaarten ;-)
Opkalefater tijd is weer begonnen.
Uitslag van het lab is er nog niet. Zodra ik meer info heb zal ik dat via een update weer laten horen.

lieve groet, Marjanne
Wij zijn opgelucht!

(null)

13 thoughts on “De doorsnee patient #18

 1. Wauw, wat fijn om te lezen dat jij aan de gelukskant zit. Toch erg bijzonder dat je met je FSHD hier zo relatief gemakkelijk doorheen ‘fietst’. Neem je opkalefatertijd! En lekker slapen straks :-)

 2. Lieve Marjanne,
  Wat fijn om weer een verhaal van je te lezen! En alle ervaringen van je afschrijven helpt enorm bij het verwerken van alle dingen die je de laatste tijd hebt moeten meemaken.
  Goed dat alles zo volgens ’t boekje verloopt en hopelijk snel naar huis!

  Veel liefs,
  Iena

 3. Goedemorgen buuf! Fijn te horen dat het goed gaat. Wel spannend nog, die uitslag! Goed dat je van tevoren zo lekker had opgekalefaterd, daar heb je vast nu profijt van. Hopelijk snel weer thuis en dan op naar het voorjaar!

  Groetjes, Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.