Pick Up boodschappen doen #PicNic

Ik kan de boodschappen ophalen bij het Pick Up Point van Albert Heijn. Wat een uitkomst! Voor mij een ideale manier om zelf boodschappen te blijven doen. Dit concept staat nog in de kinderschoenen en ik help het graag groter worden. Zo zonde om mijn energie te ver/gebruiken in een supermarkt, dat kan ik beter gebruiken voor iets leuks.

Vlaggen
Als het niet regent ga ik elke dag een stuk fietsen, daarmee hoop ik mijn conditie op te vijzelen en geniet ik van de wind die door mijn haren waait. Opkalefateren!
Ontdek zo deze Vinex locatie en zag een hagelnieuw winkelcentrum met een Vomar, AH, Aldi, Kruidvat, een bloemenwinkel, patat- en roti-afhaalwinkel met terras. En nu al veel leegstand, de blauwe Pick Up vlaggen langs de kant van de weg vielen op. Nieuwsgierig geworden klik op de volgend link;  Zoek op AH-Pick Up en je vindt de info.

Je doet je boodschappen uit huis en tot 24.00 uur voor de ophaaldag kan je je boodschappenlijst aanpassen en er zit geen minimum of maximum bedrag aan deze vorm van boodschappen doen. De Gall en Gall en Etos boodschappen kunnen worden besteld en in een ruime armbeweging in je auto belanden.
De ophaalkosten vallen in het niet vergeleken bij het gemak wat deze service biedt.

Hulpmiddel
Energie verspillen aan moeilijk lastig, boodschappen doen en waar te parkeren en waar is mijn muntje? is op deze wijze irritatie wegnemen en de lege statiegeld flessen kunnen ook worden afgegeven. Jammer genoeg staat er geen glasbak naast de afhaal deur.

Wat eten we vandaag? Nee, wat eten we deze week? Makkelijk te doen met je agenda op schoot boodschappen doen, het kan maar makkelijk zijn! Ik houd ervan, nu al.

Onafhankelijk zijn en blijven! Ik grijp elk hulpmiddel aan. Zo ook dit. Wat een uitkomst. En als ik toch iets mis, stap ik op mijn fiets om die vergeten groenten te halen. De Jumbo zit om de hoek en heeft ook een pick up en go .. alleen het dichtstbijzijnde afhaalpunt is 6 km. verder op. Tja, dan is mijn keuze snel gemaakt en blijf ik klant bij AH.

PickUp
Langs de kant van de weg kan je parkeren, op speciaal aangebrachte parkeervakken. Geen McDrive achtige toestanden zoals men dat al in Frankrijk kent, dat zou inderdaad nog handiger zijn. www.carrefourdrive.fr

De ontvangst en afhaalhal is een ruimte met een scherm van blauwe lappen waar achter de boodschappen in schappen klaar staan. Niet veel mensen kunnen daar wachten en dat is ook niet de bedoeling, het was er gezellig en #Pup-ervaringen werden uitgewisseld. Er is een mogelijkheid om een bakkie koffie te pakken en te drinken en bij regen is er een plu te leen. Er werd gevraagd naar mijn sms-code die ik eerder had ontvangen en nadat ik had afgerekend met een pinpas werden mijn boodschappen, die al klaarstonden op een enorme steekkar, door een medewerker met de bekende blauwe jas achterin mijn auto gezet.

Thuis
De afstand naar mijn huis vanaf het afhaalpunt is 2,1 km. waar ik in onze keuken kan parkeren mits de garagedeur er nog in had gezeten. Maar zo vlakbij de keukendeur stonden de boodschappen zonder te veel energie hieraan te verspillen in de kasten en lades.

Boodschapschade?
Ik had één geplette nectarine en de bonus was niet verrekend, maar dat bleek ik zelf niet goed te hebben gedaan. Contact opgenomen met het nummer boven aan de nota en het bedrag van de nectarines en bonuskaartnummer het bedrag stond binnen vijf werkdagen op mijn rekening. Wat een klantenservice.

Zo boodschappen doen is een uitkomst en niet voor mij alleen. Wel even de tijd nemen om de site onder de knie te krijgen, maar leren is herhalen en jong geleerd is oud gedaan enz. enz.

Gratis
Bij de boodschappen ontvang je standaard drie nieuwe producten. Door de fabrikanten gratis aangeboden. Dit scheelt veel personeel en een kartonnen popup winkel waar je nieuwe producten kunt proeven en/of nee kunt zeggen.

Mogelijk kan er een krat komen voor de voedselbank of een soort ruil-bak bij de wachthal? Ik zie genoeg mogelijkheden. Nu staat er 1 liter rijstemelk in mijn kast, wie het wil mag het komen halen?

Alles bestaat en alles is daar te koop! Ik weet nu ook dat AH zelfs slaverrijkers verkoopt, bijzonder.

slaverrijkersThuis laten bezorgen kan natuurlijk ook en helemaal fijn dat het hier direct op het aanrecht wordt gezet. De brengtijden vind ik te ruim voor de fase waar ik nu in leef.

 

5 comments

 1. Superhandig en goed geregeld!
  Toch vraag ik me af hoe het dan gaat met de koel en diepvriesproducten? Want zoals jij schrijft dat je de boodschappen tussen 5 en 7 uur op gaat halen, dat is toch 2 uur speling.
  Leuk blog Marjanne en fijn dat je zo enthousiast bent.
  Gr. Hiltje x

  1. Ja echt hoor, super handig Hiltje, Ik dacht dat het allemaal uit de winkel kwam, maar het komt vanaf een andere locatie. De zakken met koel-diepvries producten worden uit koelboxen gehaald en in je auto gezet en hup dan naar huis. Nog koeler dan dat je zelf met je kar door de winkel gaat.
   Oja, ik koos tussen 17.00-18.00 uur, ik verschreef me. Getallen is een heel ander ding. Ik hoor jouw poging ook graag? X

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.