SKYR Voedingshype

Het blijft leuk en spannend om iets nieuws te eten of een nieuw product uit te proberen. Ik houd ervan en toch is er steevast “ah… nee, ik durf niet”  hoorbaar, als aanloopje. Ooit dronk ik geperst gras, rete duur en wees gerust, ik kocht niet meteen zo’n graspers, want wat een idioterie is dat zeg. Het vooruitzicht om dan ‘s avonds een frietje te kunnen eten voor het natuurlijke evenwicht geeft mij dat toefje meer lef om iets te eten wat ik niet ken, maar om nou eerst ’s ochtends kilo’s gras te gaan persen.

Ik at dus SKYR van het merk Alra
en ik ging de uitdaging aan om op deze blog zeggen mijn ervaring  te delen over SKYR.

Ik start graag de dag met fruit en bix in boerenland karnemelk of volle boerenyoghurt. Ik wisselde van gedachte op twitter over dit nieuwe eiwitrijke goedje, er zijn fans van Skyr en anderen kende het net als ik ook niet. 

Vanochtend was dus DE dag dat ik half potje SKYR, want wij delen hier alles, leeg at. Het advies om honing toe te voegen volgde ik niet op. Een kiwi en de pulp van de uitgeperste sinasappels als fruit erbij en vermengd met een handvol bix.
Het heet anders, maar als eten eruit ziet als paardenvoer krijgt dat die naam Bix.
Het zijn die volkoren cornflakes vlokken bomvol met koolhydraten, zonder toegevoegde suikers.

Met een hoge verwachting nam ik een hap van SKYR, het was teleurstellend. De smaak, de vorm en de substantie het was het echt niet voor mij.  Ik kon de Skyr bijna snijden ondanks dat er op de verpakking staat dat het romig is. Door een plonsje vers geperste sinsasappelsap werd het een hapbaar ontbijt, wel met een stoffige maïzena smaak.
Geen prettige smaakexplosie jammer genoeg. Er zit meer eiwit dan in kwark is me verteld door mijn Skyr praatgroepje. Ik heb het niet gecontroleerd, daar had ik geen zin in.

SKYR = magere yoghurt IJslandse stijl en je spreekt het uit als SKIR zo staat het op de verpakking.Skyr en toetsenbord

De prijs weet ik niet meer, ik vind boerenland volle yoghurt veel lekkerder en ook daar weet ik de prijs niet van. Huisvrouw van niks. Pas om 12.00 uur kreeg ik weer trek, dus het vult wel, in heerlijke verse bruine boterhammen met oude kaas. Nu zit Old Amsterdam kaas bomvol met zout hoorde ik pas en in dat zout is geen jodium toegevoegd. Maar we hebben wel jodium nodig en dat zit alleen maar in brood.
Mijn brood kreeg in ieder geval een dun laagje becel wat niet alleen diende als plakbasis voor de kaas, deze margarine is namelijk de goede basis om mijn vitamine huishouding op peil te brengen c.q. op peil te houden.

Vanmiddag genoot ik van een heerlijke stroopkoek, oké toegegeven het waren er twee. Voor v.a. stond er een verse pizza met plakjes chorizoworst en tonijn en mozzarella kaas voor de topping, op het menu. Heerlijk gekruid met Provençaalse kruiden, olijven en in olie gedroogde tomaatjes, met een plakbasis van verse tomatensaus en een witlof salade als knabbelgroenten met appel en verse tomaat erbij. #Eetsmakelijk

SKYR eten is dus lef hebben, zeker om 8.30 uur in de ochtend!
Voor mij niet voor herhaling vatbaar.

nb.. Coby Grant, Winterbear, spreekt de Australische reclame in van Skyr..

14 thoughts on “SKYR Voedingshype

  1. Haha, ik ben zo blij met deze eerlijke ervaring! Wilde proberen om m’n vriend Skyr te voeren, maar daar wijk ik toch maar van af :P We doen het wel met een pizza! Eet smakelijk!

  2. Ha, de Skyr! Bekend! Die eten wij zo nu en dan, maar dan wel de Skyr met honing. Die vinden wij goed te eten. En als we een keer de Skyr naturel meenemen, dan gaat er bij ons ook van alles doorheen. Ook nog wel eens diepvriesfruit, bosbessen, frambozen, dat is al wat smeuïg. Dat scheelt.

    Ik zie al wel dat jij een etensgenieter bent. Is dat een bestaand woord? Geen idee. Zou ik moeten weten. Zoals jij al het eten beschrijft, heerlijk! Krijg je vanzelf trek in lekker eten. Behalve de Skyr natuurlijk… ;-)

    1. Etensgenieter? Ja natuurlijk bestaat dat woord, anders kon je het toch niet typen. Jij hebt het woord gevonden en ik schuif graag aan en geniet ook van je reactie.
      Leuke aanvulling op mijn huis, tuin en keukenblog.

  3. Was van plan het eens te proberen maar dat hoeft nu gelukkig niet meer! Ik ben gek op de half-volle yoghurt met muesli, heel veel soorten pitjes, lijnzaad, zelfgeroosterde walnoten en blauwe bessen als brunch. Dingen die pas ’te eten’ zijn als je er eerst van alles doorheen moet doen om ze eetbaar te krijgen zijn niets voor mij. Exit Skyr!
    En straks, straks eet ik misschien wel ovenpatat. Of kipspiesjes met pindasaus. Of paddenstoelenmix met prei, rode ui en notenrijst – wie zal het zeggen? Ik merk wel waar ik behoefte aan krijg en denk nóóit meer na over wat er zou moeten. Alleen nog maar over waar ik zin in heb.
    En ik ben nog nóóit zo gezond geweest!

    1. Dat is gaaf, je gezond voelen.. inderdaad eten wat je wil en wat je lekker vind. Lijnzaad vind ik wel ook wel dingetjes hoor.. baggervet en totaal smakeloos, maar je poept er vast lekker van! ;-)

  4. Ik heb het mij televisie kijkend al meerdere malen afgevraagd; hoe zou dat goedje smaken? Ik ben blij dat jij je “ultieme IJslandse genotsmomentje” hebt willen delen ? Was mijn voorgevoel toch terecht; het meisje van de Skyr reclame ziet er niet voor niets zo witjes uit ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.