Top 2000

Op de radio!
Fonetisch meezingen blijft toch wel een favoriete bezigheid en herinneringen worden opnieuw  beleefd en verteld … Ik houd ervan, zeker bij de Top2000! muzikale herinneringen voor iedereen anders.

Na heerlijke kerstdagen met de kinderen en vrienden te hebben genoten, is de radio op twee gezet en luisteren we en zingen mee. Via de webcams is de gezelligheid zichtbaar vanuit de studio van Beeld en Geluid bij de Top2000. We horen The Eagles, Black Sabbath, Queen en Frank Boeijen en alle nummers waar we wel iets van vinden door de kamer schallen.

De Locomotion in Zoetermeer
De opnames bijwonen van de Top2000 in concert was altijd een leuke avond uit. Veel artiesten hoorden we live zingen en met hulp van een lichtbalk boven het podium konden we de tekst ineens vlekkeloos meezingen. A Sing A long Song Together. We zagen de dames van LUV in Engelen pakjes gepropt op hele hoge hakken hun kunstje vertonen. Katie Melua, Jacques Kloes (RIP -Dizzy mans band) Rob de Nijs en vele anderen. In Zoetermeer was het dat ik een biertje van Matthijs kreeg.
Spreekstal meester Ron Stoeltie vertelde dat je de champagne nog niet op mocht drinken, pas als daar het signaal voor werd gegeven. Tja, te laat! Welkom in 1 slok dachten wij en proosten met een leeg glas. Met elkaar telden we af; tien, negen, acht …vier ..twee… Gelukkig Nieuwjaar!!!

Het waren altijd gezellige avonden. Steeds meer vrienden wilden hierbij zijn en zo ging ik steeds in een andere samenstelling naar zo’n avond in Zoetermeer. Mijn laatste X was in de HMH vanwege de hoeveelheid aanvragen om bij zo’n opname aanwezig te zijn, ging ook de top2000 groter. De opnames worden nu daar gehouden. De kneuterigheid van De Locomotion, het directe contact met de mensen om je heen en elkaar ook kunnen verstaan, die periode was voorbij. Het was voor mij mooi genoeg geweest.

Wij zijn terug te zien bij Boudewijn de Groot met de Avonden en bij Hou me vast … van Xander de Buisonjé. Eer ik die scenes heb opgezocht en geplaatst is het al 2015, dus geloof me..
YES! we zijn op de televisie geweest!Matthijs top2000 Marjanne

Het café
Het gezellige intieme Top2000 café waar de pinda’s op de pluche tafelkleedjes staan en we rijkelijk van gratis drank werden voorzien en er geen plafond is en de caféwanden decorstukken zijn. Drie maal waren we daar als figuranten/café vulling.
We werden tv-wijs gemaakt en kregen al voor de opname de vraag; wie is jouw favoriete band/nummer?

Want stel dat Matthijs die vraag aan jou komt stellen, dan zit je niet met je mond vol tanden achter de microfoon.

In 2007 waren overhemden met bloemen voor mannen hip, en mijn man droeg er nooit één.

Oudejaarsdag
De Top2000 schalt zeker op oudejaarsdag door het huis. We bakten altijd zelf de oliebollen en zongen heerlijk mee, toen de kinderen klein waren en later met de kinderen de keuken in. Wij deelden dat met elkaar onze herinneringen aan de muziek en moesten om de beurt raden: “wie zingt er hier of wat is de titel van dit nummer?” Een soort muziekles. Het streven was om 16.00 uur klaar en dan met de kinderen en hun vriendjes oliebollen te eten, in een schone, opgeruimde keuken.
Ja, dat was altijd hard werken en ook erg leuk om te doen. Het werd een mooie traditie.

We woonden in een hoekhuis, waar ook de buurtjes zo binnen konden lopen en een oliebol meepikte, met de keukendeur wagenwijd open. Gezellige herinneringen heb ik aan die periode. De vriendjes kwamen nog langs, het ranja tijdperk voorbij en een krat bier onder de carport, toen ze op verschillende middelbare scholen zaten.

Door de loop der jaren waren we ook voor steeds meer vrienden gaan bakken, onder het mom; “Als jullie toch bezig zijn!?”. Met mijn eigen fles champagne onder mijn arm brachten wij rond etenstijd de oliebollen bij de vrienden langs. Toen onze kinderen het huis uit waren, veranderden onze gewoonten en laten we nu het bakken aan de bakker over. Een oliebol of vier per persoon is meer dan genoeg.

Champagne? Je kan er niet genoeg van drinken! Proost!

6 thoughts on “Top 2000

  1. Wauw Marjanne, jij staat dus gewoon met Matthijs samen op de foto! Mijn wens om eens een beschuitje met hem te eten ;)
    Mooi blog dit met toffe herinneringen voor jou.
    Bij mij in huis staat de radio ook op 2 en ik geniet ook van de Top 2000 :)

    1. Gezellig Mariska, lekker meezingen.. De verkoop van die kaarten voor de opnames, start al in oktober. Via de site van npo2. De uitzendingen van de Top2000, kan je bijwonen, daarvoor ook kaartjes reserveren, vinden plaats in Beeld en geluid, Hilversum. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.