Wenskaarten

Ze worden ophangen, zichtbaar neergezet, in een mand gestopt en of onder de kerstboom gelegd. Je verwarmt voelen door de intentie van de wensen, daar word ik nou blij van. Ik denk aan je!

Het schrijven van kaarten vind ik leuk om te doen en dat begint al met het uitzoeken van een passende kaart en persoonlijke tekst erbij te schrijven. Dat vinden meer mensen leuk om te doen, want  na het weten en delen van mijn diagnose darmkanker en het vervolg na de onderzoeken/operatie, ontvingen wij ook veel steunende, lieve, hilarische, betrokken, ontroerende beterschapskaarten. En weet je het heeft tot nu toe geholpen. Bedankt voor de verbinding! Ik kalefater steeds meer op.

Met plakband hangen ze op een gestucte muur, want pritt-buddy’s doen niet waarvoor het ooit is aangeschaft, dus voorlopig blijven ze op die muur.
Zo blijven we herinnerd worden aan onze veranderende toekomst en steun.

De laatste twee jaar maakten wij gebruik van de zgn. digitale kerstwens ook met veel aandacht gemaakt en verstuurd. Daardoor gingen er minder kaarten per postNL mee. Het geld wat we daarmee uitsparen, doneren wij op de site van www.fshd.nl voor onderzoek naar een behandeling en of stopzetting van *mijn spierziekte.
Dit jaar is weer een stap gemaakt in dat onderzoek en te lezen op de fshd site. Doneren blijft 365 dagen mogelijk, dus ook al is het geen december ;-).

Dit jaar besteed ik wederom aandacht aan de gezellige kerstdagen groet en nieuwjaarswens. Ik had creatieve plannen, nee geen theezakjes, want opkalefateren heeft haar tijd nodig. Nog niet optimaal in conditie verblijd ik hopelijk velen met een voorgedrukte kaart en daarop een handgeschreven tekstje.

Omdat post krijgen leuk is. Omdat er aan je gedacht leuk is en de kaart uit de brievenbus pakken en raden… van wie.. ? verrassing, verbonden voelen.

Nu ik toch bezig ben:
Weet jij iemand die weinig post krijgt of ken je iemand die ook wel extra aandacht kan gebruiken? of wil je zelf ook een extra wens ontvangen? Gun je je buurman, je oud-tante/oom, je zus/broer, de juf, de zuster/dokter, patiënt of .. collega of wie dan ook? Laat het me weten!? Ik zal er zorg voor dragen.

Gelukkig zijn er nog genoeg kerstpostzegels en kaarten te koop, zag ik bij de plaatselijke boekwinkel. Ik zet mezelf aan het werk, dat is goed voor mijn dagritme. Ik zie het ook als bezigheidstherapie en mijn handschrift komt ook zo weer meer in vorm.

Een glimlach komt er zeker in de ogen bij het openen van de goed bedoelde post.

Dat zijn de lichtjes waar het over gaat en niet alleen in december.

Ik wens jou en de jouw-en Fijne kerstdagen en een Gezond 2015 in Vrijheid toe.

Nu is het alweer eind 2016 en blijkt elkaar kaarten sturen hip en happening te zijn. 

2 thoughts on “Wenskaarten

 1. Lieve Marjanne,

  Jij toverde bij mij een grote glimlach door je gebruik van de digitale kaart de laatste twee jaar. Als actietrekker voelde dat als (persoonlijke) steun. Vandaag werden een paar prachtige schenkingen gedaan op de actie van dit jaar. Alhoewel mijn onderrug mij enorm in de steek laat en mij de laatste dagen laat strompelen als een 100 jarige bracht dit mij weer een juich moment.
  Stuur mij een digitale FSHD kaart, als verbondenheid en gezamenlijke wens voor een therapie voor de ‘onzen’.
  Marjanne, voor jou, Frans en de kinderen hoop ik op goede uitslagen binnenkort. Fijne verjaardag van ‘Mam’ de 20e!
  liefs,
  Anke

  1. Anke, Dank je voor je reactie en de beste wensen. De verjaardag van mijn mams was in alle opzichten geweldig. Met z’n allen was het leuk bijkletsen, de zon scheen en ik was genoeg opgekalefaterd.
   De schenking van ons zit in het bedrag welke mijn moeder heeft overgemaakt op de FSHD kerstsite. Al met al wens ik je/jullie fijne dagen met elkaar! dikke kerstzoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.