Winter #WOT deel 4

Kijk je al verlangend uit naar de zomer of kan de winter je niet lang genoeg duren? Dat is een van de vragen van de vierde en mijn eerste #WOT van 2017.

1) Deel van een jaar 2) Deel van het jaar 3) Jaardeel 4) Jaargetijde 5) Koude jaargetijde 6) Nederlandse vlootvoogd 7) Periode die er ’n wit landschap van kan maken ( crypt) 8) Schrijver 9) Seizoen 10) Vroege voorjaar

De winter is niet mijn favoriete seizoen… Ik haat kou en onverwachte weersomstandigheden, zo ook afgelopen week met die gladheid, omdat ik geen flauw idee heb hoe ik me moet voort bewegen op ijs, blijf ik binnen. In de auto liggen er extra dekens, voor je weet maar nooit wat er gebeurd onderweg en toch weg moet, ook de antislipschoenen en de nordic walking stokken met een ijspriem eraan liggen onder handbereik. Die NW-stokken blijken het, op om het duin op en af te komen, ook goed te doen. Ik zat al heerlijk een middag aan de kustlijn op het strand achter glas, wel met mijn winterjas aan maar buiten! kom maar op met dat voorjaar!

De schaatsen die ik heb ingeleverd bij de Emmaus, te lezen op mijn blog schaatsbeschermer hebben mogelijk afgelopen week nog wel dienst gedaan, er werd namelijk op het slootje in mijn voortuin geschaatst.

Ik deed andere dingen en had last van een totale slijmvlies verstoring in mijn hoofd, het water liep gewoon uit m’n neus en de lichte verhoging werd getemperd met paracetamol. Het was ineens over zoals het ook was begonnen, raar.. heel raar. De griep waar velen langdurig deze winter last van hebben, heeft mij gelukkig dus (nog) niet bereikt.

De dagen dat de zon schijnt maak ik foto’s van de tuin en de eerste zondagmiddag in 2017 in de tuin met een boek, is een feit. Op mijn Instagram account kan je mijn foto’s zien.

JOEHOE!
Miek Koopmans volgen op twitter verrast en verblijdt me. Ik, die nooit meer in een bos loop en zeker niet met een camera in mijn hand of om mijn nek. Mede door Miek ben ik toch elke dag ff buiten. Ik zag deze winter ijshaar… en sneeuwgorzen voorbij komen en de roodborstjes en mooie zons op- en ondergangen.

Miek liet heel blij en vol trots haar UIL zien, die ze hoog in de bomen aan de zuidoost kant van Amersfoort had gespot. Ik vind het een eer dat ik de foto van haar winterse uil hier mag laten zien.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha Pelkman een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. 

4 thoughts on “Winter #WOT deel 4

  1. wat leuk Marjanne en wat betreft de winter ..ondanks t feit dat ik elke dag buiten ben haat ik dit seizoen…kan niet wachten tot t weer lente wordt!!! Dan geen joehoe maar joeghei!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.