#WOT deel 16: Ongeduld

“Ik wist niet dat ik zoveel geduld kon opbrengen.” deze zin sprak ik uit, na de geboorte van onze dochter en nog vele malen, vele jaren lang. Zij kreeg 17 mnd. later een broertje, alweer 26 jaar geleden en viel dat onmetelijke geduld me weer op.
Is geduld hormoon gerelateerd of is dat ook in DNA opgeslagen? Ik begin het me af te vragen.
Mijn geduld-laag die bekend werd als de zogenoemde tefal-laag… begint namelijk te slijten. Ik ben ongeduldiger dan ik ooit dacht te kunnen worden.

Ongeduld ~ 1) Drift 2) Gemoedsgesteldheid 3) Gejaagdheid 4) Haast 5) Onrust 6) Rusteloosheid 7) Spanning

Het leven heeft mij geleerd dat geduld een schone zaak is: Komt het vandaag niet, dan komt het morgen wel en anders maar niet. Is er een probleem dan zal ik dat zelf oplossen en net zolang doorgaan tot het is gelukt! Een draad in een naald krijgen met slechter wordende ogen; Ik koop een vergrootglas en pak een andere naald of wacht op iemand met betere ogen of los het heel anders op. Er is geen probleem als je een keuze hebt, denk ik. Het komt wanneer het komt. Het is zoals het is. Deze gedachtes werken voor mij. Dit alles wel in het redelijke haalbare. Maak ik een afspraak met je, dan ben ik op tijd of laat weten dat het later wordt. Kom jij niet op tijd volgens onze afspraak, laat het me wel even weten.testbeeld

De sleetsheid van mijn geduld is afgelopen winter voelbaar, het gaat hierbij tenslotte niet meer over een spelletje. De houdbaarheidsdatum van geduld is blijkbaar bij mij over datum, als je er van uitgaat dat het hormonaal is, want ik ben de laatste weken erg ongeduldig. Bijzonder om te ervaren en niet alleen voor mij.
Ik realiseer me steeds meer dat een dag maar vierentwintig uur heeft of ik ongeduldig ben of niet. Ongeduldig zijn vreet energie en levert mij niets en niemand iets op, dat is dan wel weer duidelijk. Naar mate ik meer schrijf, word ik stiller en niet meer hoorbaar ongeduldig.

Het leven is al kort genoeg en dan ook nog iemand aan de telefoon krijgen met de vraag “Heeft u twee minuten voor het beantwoorden van een paar vragen?”
“Neen”  “Goedenavond!”

Deze #WOT: Write on Thursday is bedacht door Martha Pelkman

2 thoughts on “#WOT deel 16: Ongeduld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.