Portie diepvries fruit

Je gooit een doos en of zak met gemak in je boodschappenkar en bij thuiskomst gaat tie meteen de vriezer in, want net zo makkelijk als fruit bij ijs of in een smoothie, maar doe je dat dan ook?

En dan wil je het gebruiken en is het 1 bonk fruit ijs geworden en kan je er niks mee op dat moment. Veel gedoe is nodig om een brok daarvan in je schaaltje te krijgen. Om lijf en leden te beschermen doe je een schort om en ga je hakken met een lepel, vork, slaan op het aanrecht. Laat de messen in de la en leg de pleisters op het aanrecht. Gedoe, heel veel gedoe ook daarna.

Dat moet anders en kan anders en heb ik een leuke en makkelijke manier gevonden om toch in porties te genieten van ingevroren fruit.

Gebruiksaanwijzing; Ik heb de inhoud van de zak laten ontdooien en met een lepel in muffinvormpjes geschept. Die siliconen vorm bleek zeer beweeglijk bij het verplaatsen richting vriezer, zodoende plaatste ik daaronder een snijplank en het geheel samen in de vriezer. EÊn vaatdoekje was daarna nodig om de sporen van de lekkage te verwijderen.

En dan is een paar uur later de zakinhoud alweer opnieuw ingevroren in de vormpjes en zijn het mooie taartjes geworden van ingevroren ‘vers fruit!!

Ik heb geen onnodige kracht / energie verspild en het is een lekkere afwisseling bij het ontbijt en fruit op deze manier invriezen is voor herhaling vatbaar.

Ik bedenk nu dat ik de volgende keer ook fruit in ijsblokjesbakjes ga leggen en dan als ijsblokje kan toevoegen aan koud water bij warm weer. Geen ranja nodig en het ziet er nog leuk uit ook.

overhaar blog, diepvries fruit, siliconen vorm,

8 thoughts on “Portie diepvries fruit

  1. Dit is een leuke en handige manier!! Ik sla de zak altijd los op de plavuizen, net als de kant en klare ijsblokjes. Dat kost wat meer kracht en geeft niet zo’n leuk ontbijt.

  2. 😅 Die zakken fruit heb ik ook altijd en bij mij is het nooit een bonk ijs. Ik heb een tupperware bakje op mijn vriezer staan en ik schud daar de hoeveelheid in die ik nodig heb. Ik heb een no frost vriezer dus misschien daarom dat het fruit niet aan elkaar vriest. Maar jij hebt een goede oplossing bedacht Marjanne 👍đŸģ

    1. Ahh dank je, dat is een nog betere oplossing, ga het onthouden en schrijf het op m’n wenslijst, voor als deze is bezweken wil ik ook een No frost, nog nooit eerder van gehoord ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.