Portie diepvries fruit

Heb jij ook wel eens zo’n zak gekocht met gemengd fruit voor in smoothies of in de yoghurt. Je gooit zo’n zak in je boodschappenmandje en bij thuiskomst gaat tie de vriezer in.

En dan wil je het gebruiken en is het 1 bonk fruit geworden en kan je er niks mee. Heel veel gedoe is nodig om een brok daarvan in je schaaltje te krijgen. Om lijf en leden te beschermen ga je hakken met een lepel, vork, slaan op het aanrecht, messen blijven in de la. Gedoe, heel veel gedoe ook daarna.

Al zal ik vast niet de eerste zijn, heb ik een bruikbare manier gevonden om hiervan toch te genieten.

Ik heb de inhoud van de zak laten ontdooien en met een lepel in de muffinvormpjes geschept. Die siliconen vorm bleek zeer beweeglijk bij het verplaatsen richting vriezer, zodoende plaatste ik daaronder een snijplank en het geheel samen in de vriezer. Een vaatdoekje was daarna nodig om de sporen van de lekkage te verwijderen.

En dan is een paar uur later de zakinhoud alweer opnieuw ingevroren en zijn het mooie taartjes geworden van ingevroren ‘vers fruit.

Ik heb geen onnodige kracht / energie verspild en het is een lekkere afwisseling bij het ontbijt en fruit op deze manier invriezen is voor herhaling vatbaar.

overhaar blog, diepvries fruit, siliconen vorm,

8 thoughts on “Portie diepvries fruit

  1. Dit is een leuke en handige manier!! Ik sla de zak altijd los op de plavuizen, net als de kant en klare ijsblokjes. Dat kost wat meer kracht en geeft niet zo’n leuk ontbijt.

  2. 😅 Die zakken fruit heb ik ook altijd en bij mij is het nooit een bonk ijs. Ik heb een tupperware bakje op mijn vriezer staan en ik schud daar de hoeveelheid in die ik nodig heb. Ik heb een no frost vriezer dus misschien daarom dat het fruit niet aan elkaar vriest. Maar jij hebt een goede oplossing bedacht Marjanne 👍🏻

    1. Ahh dank je, dat is een nog betere oplossing, ga het onthouden en schrijf het op m’n wenslijst, voor als deze is bezweken wil ik ook een No frost, nog nooit eerder van gehoord ;-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: