Geen klasse #11

Tja en daar lig je dan, ruftend en boerend bij elkaar op een zaal van vier.. met alle gekleurde, geurende gesprekken van dien.

Liever op een kamer alleen!?
Op een één persoonskamer liggen is eerder een negatieve uitzondering dan op zaal liggen. Niks 1e klasse roomservice en geen roomsaus in een verzilverde juskom. Niks van al die luxe. Lig je op een één persoonskamer dan behoef je andere zorg, hele intensieve zorg.
Dan lig je meestal in een bed met piepende apparaten die controle over je houden. Die je hartslag en bloeddruk, ed in de gaten houden en zodra een piepje een PIEP wordt, staat er iemand naast je bed die het overzicht bewaakt en verder helpt. Mogelijk hangen er ook zakken vol met allerlei andere levens-ondersteunende producten, die je lichaam in lopen en of drains die overtollig vocht laten aflopen. Het is dan meteen duidelijk, dat er geen plek meer is voor een ander bed in diezelfde kamer. Dus nog niet één keer heb ik verlangd naar een kamer alleen. Moge dat duidelijk zijn.

Deze week heb ik me weer verbaasd over de meest rare diagnoses die een mens kan krijgen. Verbaasd over de kennis, het niveau en de techniek die voorhanden is door verpleegkundigen en artsen.

Mijn kamergenote kreeg een nieuwe slokdarm welke is gemaakt van een dikke darm. Hoe knap en bijzonder is dat! geweldig!

Een man van 86 jaar op onze zaal van vier. Deze man zou een colonscopie ondergaan en moest die smerige vloeistof MoviPrep drinken om zijn darmen leeg te krijgen. … Kleur en geur… U wel bekend? Ik kan u meedelen; Het is gelukt! Klasse Overhaar.nl
Deze activiteit van die meneer, die ook ‘snachts zorg nodig heeft, heeft ons uit de slaap gehouden. Die slaap die wij drieën zo hard nodig hebben om op te knappen. Er hielpen geen pillen, dekens, sokken, doeken, lappen, oordoppen, muziekjes, knijpers op neuzen tegen.

O, ja…dat we niet vergeten… medelijden te hebben en te bedenken het zal je vader en of opa maar zijn, helpt… Kan helpen. Wees mild sprak ik mezelf toe. Hij blijft maar één nacht.

Maar ook vannacht zal hij weer op zoek gaan naar z’n koeien… Wij, zijn schaapies zullen hem helpen zoeken dan heeft iedereen hopelijk een betere nachtrust?!  En anders helpen wij hem vast om alle branden te blussen….. vrijwillig. Helaas door miscommunicatie van de verpleging moest meneer drie nachten in het ziekenhuis blijven, bij ons op zaal. Het zal toch niet, dat ik dit ga meebeleven? Met een meneer die een zeer zeer productieve slijmproductie heeft en onrustig is in de nacht en bij elke beweging roept om de zuster?

Hier wordt niet goed voor mij/ons gezorgd. Hier rust ik niet uit. Ik raak er uitgeput van en ga naar huis!

5 thoughts on “Geen klasse #11

  1. OMG, wat goed om te lezen dat jij nu al weer aan het bloggen bent geslagen. Maar wat en vreselijke plek om “op te knappen” Ik heb die hele film al voor me gezien. Je menslievendheid wint het nog net van de wurgslang die je af en toe voelt overnemen… hahahaha.
    Geen wonder dat jij geen bezoekers wil. Ook daarmee wil je ons de frisse luchten/winden besparen. Lieve Marjanne, dat wordt zeer gewaardeerd.
    Ik wens je een voorspoedig herstel en op een holletje richting uitgang en naar je eigen huis, om echt lekker op te knappen.
    liefs Ell

  2. Jeetje Marjanne, begrijp ik nou dat je inmiddels een hele heftige darmoperatie achter de rug hebt? Jou blijft ook niks bespaard..
    Vooruit kijken en positief blijven is wel de juiste spirit. Heel veel kracht en liefde. Ik denk aan je. ♡ iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.