Gelooft niet in sprookjes

Sprookjes en Hoe kom ik mijn dag door…? Mijn dagen worden niet meer opgevuld door opzoek te gaan, waar heb ik toch last van? Genezende behandeling bestaat niet voor mijn dystrofie. Een rode draad in mijn leven. Uitval en Opzoek naar wat heb ik nou? Veel Artsen, Ziekenhuizen, Onderzoeken, Specialismen, Diagnoses, Therapeuten bezocht. Wachten in wachtkamers, op uitslagen. Hoop en teleurstellingen. Het weten en ervaren van een langzaam progressieve ziekte FSHDystrofie. Ik realiseer me steeds meer dat ik niet geloof in sprookjes. Ik kan me er niet mee identificeren.  De werkelijkheid voelt soms zo hard. Soms zo moeilijk te ver-dragen.

Het bridgeseizoen is met zomerreces. De avonden worden gevuld met WK-voetbal. Veel plezier beleef ik nu aan twitter. De foto’s die voorbij komen. Twitter is op zo’n avond op z’n best voor mij. Spitsvondig en snel. Veel mensen zeer adrem. Ik geniet van de twitter-contacten die IRL mijn leven inwandelen. Elke X weer spannend. Ik houd ervan. De mensen die ik opzoek of zij die mij opzoeken, verrijken mijn leven. Mijn kracht komt naar boven. Geven. Het ontvangen van een andere kijk op het leven. Het delen van tWeetjes. Het delen gedachtes en goederen. Blij kan ik daarvan worden. Waarvoor Dank!

Marjanne 58

Ik zoek de leuke dingen op. Dingen/situaties waar ik blij van kan worden. Pijn en verdriet blijft aanwezig… en komt op mijn pad. Accepteren dat mijn lijf niet alles meer aankan. Dat ik daar geen kracht voor heb. Geen energie. Relativeren is my middle name. Zo is 18 juli mijn geboortedag. Zal ik mijn Jaardag vieren? We wonen hier nu vier jaar. Nog geen feest gevierd hier. Jarig worden, dat geeft wel weer mogelijkheden om naar iets vrolijks toe te leven. Al moet dit wel in stappen. In stapjes zelfs. Het kan niet meer met 1 grote beweging. Leeftijd gaat ook een rol spelen. Ik word blij van de #partijtjes die worden georganiseerd. Van mensen die iets voor een ander over hebben zonder vooraf voorwaarden te stellen. Het gunnen en gegund worden. Elkaar steunen en plezier delen etc. etc. etc. Contacten onderhouden. Op de hoogte blijven van elkaars levenswandel. Ik loop of rol graag mee.

Snelle, kleine, korte contacten.. tweetups, worden Groots! Waar ken je die nou weer van?? Ik kan niet meer zeggen, mijn collega, mijn zus, mijn broer, uit de kroeg.. ik kan wel zeggen, met steeds meer trots; van Twitter. Euh, die mensen ken je toch niet..? Nou echt wel. Tot op heden, klopt het gevoel bij hen die ik In levende lijve ontmoette. Wat een geknuffel en gezelligheid en heerlijke happen en zelfs verdriet wordt er gedeeld.  NotDone: Je Deelt het zeker niet met een ander. Vooroordelen.. wat niet weet wat niet deert.. enz. Je hoeft ook niet alles te delen. Teveel uitleggen… Je praat over elkaar in positieve zin. In de gunfactor.. niet uit te leggen, wel heerlijk om te beleven. Aandacht vragen… Je rothumeur ook melden. Beter op twitter mopperen dan IRL, een heerlijke uitklep. Op twitter volgers aanraden waar je blij van wordt of ooit blij van werd en dat ook die ander gunt, dat deel je. Die jou inspireren. #twitterkracht

Ik ben in het 2e kwartaal afgereisd naar Castricum, *Elburg en Amsterdam. Wezen tweetuppen hier om de hoek. Lunchen op dezelfde route naar/van onze huizen in Breukelen. Lunchen hier om de hoek. Koffie drinken. Broodje mee eten. Brainstormen. Batterij Iphone hier vervangen. En leuke, prachtige, ontroerende en inspirerende blogs gelezen. Dus ook geen tijd voor sprookjes.. whow.. ik ga nog eens tellen. …oeps sorry, ik raakte de tel kwijt. Ik kom er later eens op terug.…

 

Delen is het nieuwe hebben. Mijn 58e Ver-Jaardag vieren? Een #blijei twitterworkshop. Deze wordt gegeven door @KarinWinters Een uitnodiging ala the seventies. Neem je eigen favo-gerecht mee!? Mail ons dat voor a.s. zaterdag? Zodat wij het kunnen aanvullen tot een smakelijke kennismaking met elkaar. Wij zorgen voor het wijn en bier en korenwijn. Deze keer wel voorwaarden stellen… of heet dat verzoeken? haha. Een culinaire en digitale speurtocht…. Geen verdere cadeaus. Je gerecht en je verhalen delen is een pracht cadeau. Verbinden en verbonden blijven.

Verbaasd zijn dat er maar vijf personen niet aanwezig kunnen zijn op zaterdag 19 juli waaronder mijn dochter, jammer genoeg. Zij is getuige bij een bruiloft van vriendin. Beste excuus!
Alle zussen, broer, zwagers en vrienden komen. De ouwe, de oude & de jonge en nieuwe vrienden komen, deze dag wordt een herijking van mijn vriendenclub. Het wordt een volle bak en dat past.
We sparen niet alleen herinneringen, ook stoelen en ouder wordende lijven.
#zinin

—————————————-

19 juli bleek de heetste dag van 2015 te zijn geworden in alle opzichten.

 

 

8 thoughts on “Gelooft niet in sprookjes

 1. Lieve Marjanne, zo’n feest is toch één groot sprookje!
  Jij hebt het lef dat te organiseren, te delen met de mensen om je heen – ook weer een sprookje.
  En al die mensen komen met lekkere dingen en blije gezichten – sprookje nr. 3.
  Zolang je maar blijft geloven blijven de sprookjes bestaan, zelfs als je lijf barstjes begint te vertonen.
  Geniet van je prachtige plan en je verjaardag,
  geniet van je sprookjes!

 2. Bewondering en verwondering komen bij mij naar boven. Dapper lief mens ben je. En die kracht van Twitter en de mooie vriendschappen die daardoor ontstaan herken en deel ik met je. Op naar een mooi, onvergetelijk verjaardagsfeest lieve Marjanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.