Jaardag en verjaren.

Barbie turns 50 en met Hotter than my daughter blonde staartjes op d’r hoofd en met een peuk en een schaal popcorn zit ze met hangtieten en hangbuik op een rode bank, blij te zijn. Ze draagt nog steeds dezelfde schoenmaat en hoogte van de hak. Hilarisch! haar fotobehang is van een wietplant! weer helemaal hip.
Barbie was een must have in mijn jeugd. Skipper het enige echte zusje van Barbie kreeg ik op mijn negende verjaardag en was er super blij mee. Ze ligt nu in een doos met een Te kort geknipte pony in haar originele kleding. Maar ook in jurkjes welke mijn moeder heeft gebreid of zijn ze gebreid door tante Marie? Die niet mijn echte tante was maar een buurvrouw. In mijn kinderjaren werd een buurvrouw en die over huis kwam al snel tante genoemd.

Geen leesclubje, maar een breiclubje. Back to the sixties.

Dat ik 18 juli als mijn geboortedag niet zal vergeten, werd duidelijk toen ik mijn mail opende! Veel herinneringen en mooie wensen en kaarten.
♥  Ook van mijn kapper, de garage en Albert Heijn ontvang ik feestmail; Ik kan mijn boodschappen gratis afhalen via pick up, korting op mijn slingers en ijsjes en patatjes! “Want het is uw verjaardag!” Ga ik binnen een maand voor of na 18 juli naar de kapper dan krijg ik een presentje. Ga ik naar mijn garage dan kom ik aanmerking voor een gratis zomerbeurt.

Omdat ik ouder dan Barbie ben, is deze geheugensteun super handig. Dank!

Negenenvijftig jaar word ik dit jaar, net zo oud als mijn vader is geworden. We hebben al vaak het glas geheven de afgelopen maanden, geproost op mijn gezondheid en op die van jullie.. 18 juli is een mooie dag om te herdenken dat mij het leven is geschonken en dat er een toekomst voor me ligt.

We gaan er aandacht aan schenken en goed om te weten dat ik niet word vergeten! PROOST!

mandela day

Ook is 18 juli de geboortedag van Nelson Mandela!

De inzet voor deze dag om iets voor een ander te doen vindt in Paarl Zuid-Afrika plaats bij de ChildrenofPaarl.
Baie Dankie!

8 thoughts on “Jaardag en verjaren.

 1. Het was een veelbewogen jaar voor je! Met grote ups en downs. Wat heerlijk dat je nu zo naar het voor je liggende jaar kan kijken.
  Heel Veel goeds én natuurlijk van harte gefeliciteerd!

 2. En waar is Ken? Is ie alweer in het ravijn gesode……Enfin, een fijne verjaardag morgen Marjanne, alvast gefeliciteerd.

 3. Oh wat een leuk blog dit en zo herkenbaar! Je brengt me even terug naar mijn Barbie tijd en ook ik had een echte Skipper. Zo lang bewaard maar heb de poppen niet meer. Ook de tantes die geen echte tantes waren en het breien van poppenkleertjes.
  Alvast gefeliciteerd voor morgen, ik wens je een hele fijne verjaardag Marjanne en proost op jouw leven en op jouw gezondheid. Ik wens je alle goeds!! Dikke verjaardagsknuffel van mij <3

  1. Blij dat ik jou ook een plezier kon doen Hiltje, met deze vintage praat. Hier ook zoveel weggegooid tijdens 14 verhuizingen, maar Skipper ging altijd in een linnen tasje mee en toch is er een rokje zoek :-(
   Omdat ik iets kreeg wat geen nut had, was ik er super zuinig op. Het geeft ook waarde aan mijn jeugd.
   met lieve groet, van uw huispsycholoog ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.