Weekendje Texel

Gewonnen een bungalow weekend in een huisje van Landal… voor vier personen. Een weekend weg. Slapen in een ander bed en opstaan in een andere omgeving. Deze prijs won ik met het open krassen van drie dezelfde logo’s (1 april 2014) en dit lot werd het afgelopen weekend verzilverd. En de kinderen gingen ook mee, hoe gezellig.

Huren
Wij huurden in mei 1987, ik was toen 6 mnd. zwanger van MJ. een klein huisje via Sporthuiscentrum op De Eemhof in de Noord-Oost polder, midden in het land. Een huisje met een televisie, drie zenders, met afstandsbediening. In die kamer stond een multifunctionele ronde tafel vast geschroefd op de grond. Onze logees moesten dus rond die tafel in hun mee gebrachte slaapzak slapen en wij zagen voor het eerst in ons leven de gele koolzaadvelden en de tuinen van Mien Ruys…  heel bijzondere bloemen, zijn kokarde bloemen. Veel vakanties waren we in Nederland en in België in dit soort huisjes.. en later werden ook de golfzwembaden op zo’n park erbij, belangrijk. In verschillende samenstellingen, van familie en vrienden, in verschillende delen van het land vierde we menig weekendje weg. In Hoenderloo 2002 waren we voor het laatst in zo’n huisje met z’n vieren op vakantie. Onze reis naar Zuid-Afrika 3,5 week niet mee gerekend en de vakanties naar Frankrijk en Zweden.

Vintage
Zo een paar dagen er tussen uit, dat was dus in een ander leven. Het lijkt wel of we in de twintigste eeuw zijn beland.. zo ouderwets was dit huisje. Alhoewel renoveren en Ikea leeg kopen heel hip is. Ons vintage huisje en dit lijkt dus erg op die uit 1987. Enkelsteens muren ook aan de binnenkant te zien en de schroten weer tegen het plafond en geen deur naar het zitje buiten.
In die andere eeuw noemde je dit een bungalow en nu is het een heel schraal huisje: met een handig uitzicht en in de buurt: de glasbak! Bier met z'n vieren

Inrichting
Het huisje had hele leuke tafeltjes en was aangepast voor minder validen, voor mij dus een uitkomst. Alhoewel. Met goed fatsoen konden we nog niet eens met z’n vieren aan de tafel zitten. Ik had geen nachtkastje/plankje of bed lampje in de buurt en de anderen hadden een plankje waar je bril op kon liggen of je telefoon. Het plankje was te klein voor beide hulpstukken.

Dit klungelige gedoe bracht kampeer herinneringen naar boven, ook omdat we zaten op onze eigen campingstoelen, want die zitten altijd beter dan de stoelen die op zo’n park staan. Er was voor mij een hooglaag bed neer gezet en er is een ruime badkamer. Een eettafel waar een rolstoel niet onder zou passen, vanwege een kolom poot met voetplaat. Er was een enkele losse stoel waar een gezond persoon al in bleek te hangen. Dat leverde hilarische momenten op. De bank was wel lang genoeg voor ons lange kids om op te liggen.

Omgeving
Texel is een prachtig eiland om te wandelen, te fietsen of paard te rijden en om uit te waaien. Ik zat op terrassen en reed rond in de auto en ik heb genoten. We aten op het strand achter glas met jas aan, met de jas uit en steeds met de zon in ons gezicht en kleurden lekker bij. We aten vis, friet, salades, tosti’s, bitterballen en poffertjes en dit alles werd weggespoeld met Texels bier! In de regen reed de dochter zaterdagochtend drie uur op een Texels trekpaard, wij sliepen toen uit. We togen daarna weer naar een andere paal.
Paal 17 links.. de lucht was weer mooi blauw. We hebben genoten van elkaar en de omgeving.

WIFI
In the vintage cottage is er wifi voor € 20,50 per 3 apparaten, alles tegelijk aan is te modern gebleken op dit park in Texel.

Vakantie zonder Wifi dan rust je pas uit en kom je tot goede gesprekken. Het was gezellig. ProosT! kids op weg naar vasteland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.