Wie beschermt wie?

Als tijdverdrijf typte ik een blog voor de verkiezingen – 22 nov. ’23 -. Hier is een logisch vervolg van een na de verkiezingen blog. Alleen wist ik dagen niet #hoedan. Ik was van plan om het kort te houden.
Want wat voelde ik me verslagen na deze uitslag, met tranen in mijn ogen, schaamde ik me kapot. Dat we in de 40 jaar dat ik politiek bewust ben, we het met z’n allen het zover hebben laten komen. Hoe verwend kan je dus zijn in Nederland. Een uiting van onvrede, boos zijn en dan de je PVV stem geven!? Voor mij onvoorstelbaar als je kan lezen en schrijven en je weet van de hoed en de rand.

Een oplopende spanning ervaarde ik dinsdag, een dag voor de tweede kamerverkiezing. Ik voelde me onbestemd en naar/stil de hele dag. Herkenbaar? Ja!
Op de zondagochtend dat mijn moeder overleed, ze had op de alarmknop die ze droeg om haar pols gedrukt en was met de ambulance opgehaald en opgenomen in het ziekenhuis. Ik pakte mijn jas om naar haar toe te gaan en sprak geëmotioneerd; ‘mam, ik mis je nu al’. Dat koude, strakke gevoel, dat herkende ik nu ook. Dit is een stemming voor ons landsbelang en ik trok het naar mijn eigen herkenbare gevoel.
De zorg die ik haar nog had willen geven hoefde niet meer, al was ze nog warm toen ik bij haar binnenstapte in de koude SEH zaal. De uitslag van deze verkiezingen voelen ook koud aan. Ik heb mijn stem gegeven en het heeft niet geholpen om rechts op afstand te houden. Deze verkiezingsuitslag is als een shock door iedereen ontvangen.

Mijn verwachting was altijd dat BV Nederland wel een beetje gered kon worden, tijdens de verkiezingen, omdat ik mijn stem wel overwogen geef. Het was altijd mijn stille verwachting dat het goed komt, voor mezelf, mijn gezin, vrienden en voor anderen altijd het beste wil en iedereen het beste gun.
Delen = Helen!

Mehn, wat kreeg ze gelijk!
Maar mannen met vergeeld haar spreken mij sowieso niet aan. De boze mens, ik gruw ervan en de schoolplein Queen-bees en pesters daar kan ik ook niks mee, zelfde types.. Macht over een ander willen hebben. Niet anders kunnen en zelfs niet willen. Geen reflectie op eigen functioneren hebben en anderen verantwoordelijk maken van hun gevoel en handelen, daar kan ik zo slecht mee omgaan.
Mijn moeder (91 jr) sprak ik twee dagen voor haar overlijden voor de laatste x en ook zijn nipte winst kreeg volop haar aandacht; ‘En nou is die vervelende vent ook nog president geworden’ ‘Ik wens jullie heel veel sterkte, want dat gaat ook nog wat worden hier’ & ‘Ik ben blij dat ik het niet meer hoef mee te maken’ – Nou ik ook mam!

Mijn tolerantie is in de loop der jaren aardig sleets geraakt. Ik ga soms met een gestrekt been een discussie in en sla nare overdenkingen snel plat. De namen van die naarlingen die het voor het zeggen willen hebben, ook van die gele Amerikaan spreek ik liever niet uit. Ik ga ook maar eens zwijgen, want mijn invloed slaat echt helemaal nergens op.

Vertrouwen hebben dat het nu goed komt met BV Nederland? Ik geloof er niks van! Er is weinig tot niets goed gegaan de laatste jaren voor grote groepen Nederlanders of zijn we zo kritisch geworden. Je eigen broek ophouden bleek nog nooit eerder zo belangrijk te zijn. Maar wat als je zorgafhankelijk bent, hoe doe je dat of als het je nooit is geleerd? en of de weg niet wee? Wie is dan je voorbeeld? Hoe te leven?
En nu heb je je stem aan een werkelijk volslagen idiote vent gegeven die nog nooit zichtbaar iets positiefs heeft bijgedragen. Je hebt je stem gegeven ‘omdat hij zegt dat tie milder is geworden’ ?? en je denkt dat hij de problemen wel kan gaan oplossen!? In z’n eentje!? Nee hoor dat kan hij niet!

Ook ik had onvrede over het (geen) leiderschap van Rutte, en zei al jaren geleden.. ‘stel dat hij ineens opstapt, wat dan?” ‘Wie dan?”. En nu zegt die gele dweil dat hij een verbinder zal zijn voor alle Nederlanders.. haha, dat kan hij helemaal niet. Maar wie vertelt hem dat? Wie is er niet bang voor zijn gescheld en gekift en uitdagen?
Nog geen week na de uitslag, gaat hij dinsdag 28 nov. de bange, boze inwonersgroep in Kijkduin steunen omdat er 100 asielzoekers zullen worden opgevangen.

Hij gaat als steun voor alle Nederlanders, nou niet namens mij in ieder geval. Wat een schande! Nee, hij is geen verbinder dat zit niet in zijn DNA.. Het is een narcist die meeheult met de vijand. Rusland deelde als een van de eerste zeer enthousiast zijn enorme zetelwinst- dat land wat een oorlog op ons continent voert en das niet voor niks. Nee, dat voelt niet veilig.

18 miljoen mensen in Nederland en een kwart van de stemgerechtigde bevolking stemde PVV. Dat betekent dat 3/4 van de stemmers dat niet deed. Dat is het enige feit wat me gerust kon stellen!!

Die man is in z’n eentje een stichting, een partij, en kan net als de dagprijzen van de vis.. van alles zeggen en doen en morgen weer wat anders. Geen verbinder, geen water bij de wijn doe type. Hou toch op!! alleen maar praatjes voor de vaak. BAH! ‘Het zal niet zo’n vaart lopen’.. Welke vaart dan wel weet ik nog niet, en echt helemaal niemand weet dat heh ….

Nu zat tie wel ineens aan talkshowtafels en gaf interviews en ze lieten hem allemaal wegkomen met dezelfde antwoorden, want geen kritische vraag. Hij hoefde alleen maar te zeggen wat tie niet wil. Puberaal gedrag en ineens had tie een glimlach en valse beloften. Ik miste de kritische journalisten, vooral de laatste weken. Die net die ene vraag zouden kunnen stellen, maar allemaal overdonderd dat hij zich ineens liet interviewen… stelde niemand die. Dan heb je de kans van je leven als interviewer. Heel bijzonder, en als journalist de tijd gehad om je voor te bereiden en stel je gewoon allemaal dezelfde vragen. pffft.

En we hoorden steeds zijn pittige korte zinnen en boze retoriek .. en we hoorden het schelden op (je) collega’s .. Het hoort ook bij de democratie? zijn Nep-parlement terwijl hij daar zelf deel van uitmaakt. De kopvoddentaks .. wat een idiotie en het lijkt bijna normaal om te roepen.. minder minder minder. Dat hij al < 20 jaar in de 2e kamer zittend z’n geld heeft binnen geharkt en nog voor echt niemand (ik ken ze niet) goede werken heeft verricht.
En nu verwachten we dat tie op z’n 60e zich ineens anders gaat gedragen. Hahaha, dat geloof je toch zelf niet. Natuurlijk spreekt dat heel veel jongeren aan. Mooie beloftes en meer geld spreekt iedereen wel aan. Wolf in een clownspak. Onee, een wolf in schaapskleren. = Niet te vertrouwen! Nooit niet. Zoals de wind waait waait zijn jasje… Een onbetrouwbare rot vent.

We zijn al jaren brainwashed door werkelijk idiote uitspraken uit Amerika en hier vanuit de tweede kamer.. want die Uyl van Minerva en Complotmarmot kunnen er ook wat van. Ik kan er alleen nooit om lachen, en wordt hij ineens Milders … Hij kon daar zelf wel hartelijk om lachen! humor om te lachen meneer Sonneberg. Ik mijd hem zoveel mogelijk, spreek zijn naam niet uit. Dat is lastig, omdat er veel van afhangt voor de toekomst van Nederland.

Vanaf heden “Heeft de kiezer nooit meer gelijk”

Ik zie hem al voor me .. bijvoorbeeld met Koning Willem Alexander en Maxima op de foto bij een staatsbezoek…. Laat me niet lachen.

Hij wordt al jaren beschermd, maar wie beschermt ons? Wie beschermt Nederland?

2 thoughts on “Wie beschermt wie?

 1. Ik deel je zorgen!

  Populisten en/of racisten roeren zich flink in Nederland.

  Maar de Nederlandse stemmer zwalkt …

  Of dat een voordeel of nadeel is zullen we met de volgende verkiezingen zien.

  Bezorgde, maar ook democratische groet,

 2. Deel je angst, maar probeer me steeds voor te houden dat ‘wij’ gelukkig met zoveel meer zijn. En dat Nederland een coalitieonderhandelingen is waar alle in één verkiezing (welke dan ook) heel hoog scoren bij de volgende ook weer heel diep vallen.
  Eerst maar zien of de glorixpipo genoeg Kamerleden ‘van onbesproken gedrag’ weet te vinden, zonder strafblad of oplichting.
  Laten we hoop houden want wij zijn met meer, wij willen verbinden, niet uitsluiten maar omarmen. In onze eigen kleine werelden die samen een grote wereld van verbondenheid kunnen zijn💞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.