Dan maar op vakantie in Nederland #6

In januari jl. boekten wij onze vakantie voor 5e tm. 15 okt. 2014 naar Alanya, Turkije. Een rustpunt in ons drukke bestaan, en we gaan naar hetzelfde goede hotel als vorig jaar met zus, vriendin en hun mannen. We gaan weer aftellen: naar zon, warmte, lekker eten en elkaar!

Alleen jammer en helaas moest ik twee dagen van te voren deze vakantie noodgedwongen annuleren.

Annulering
Helaas, en toch ook lang leve de doorlopende annulerings/reisverzekering. Dat ik moest uitspreken waarom we niet op vakantie zouden gaan naar Turkije, ging gepaard met tranen. Wel heel lief dat die jongen van het callcenter van mijn nood meteen een deugd maakte en het reisbedrag 100% totaal per omgaande op mijn rekening stortte;
“Bewaar uw gegevens 60 dgn. vanwege de steekproeven die wij/FBTO uitvoeren en sterkte mevrouw.”

Wat nu?
“Hey, dat geld was toch al uitgegeven en wij blijven in Nederland, waar zullen we dan naar toe gaan?” Een vraag op korte termijn met een verstoord toekomstbeeld, werden alle weekendjes weg bekeken.. Van aanbiedingen tot kan ons het schelen, waarheen?
Strand, bos, duin, stad
*De FSHD spierziekte heeft de kwalijke eigenschap zich niet aan te passen, want mijn hoofd loopt niet synchroon met mijn benen. Nu valt het nog meer op, zeker omdat we ook zo moe zijn. Geen escape!
Zo kreeg onze laatste week vakantie eind augustus, ook een andere invulling vanwege het plotselinge overlijden en begrafenis van ^F. zijn moeder.

Rust en niks moeten.
Heel modern gezegd in onze eigen comfortzone blijven dussss. Uitrusten is het credo, maar hoe doe je dat als je niet lekker in je eigen bed ligt en onrustig slaapt? Slapen in een hotelbed lukt dan helemaal niet.  Zitten in een plasticstoel of geen stoel in je hotelkamer hebt, dat wordt zelfs afzien. Een bad waar je in moet stappen om te douchen is ook al niet ideaal voor mijn evenwicht.

Afleiding
We wonen niet voor niets midden in het land en hebben een auto waar alle hulpmiddelen in kunnen en ^F. vindt autorijden niet erg en ik hoef geen kaart te lezen en hoef alleen maar mee te rijden.

Zaterdag
Voor de afleiding richting Utrecht, naar de zaterdag van De Dolle Dwaze Dagen in de Bijenkorf. Het was er druk en wij werden hebberig.. maar vonden niks leuk. Toch hebben ook wij de economie weer een speldenprikje meegegeven .. Het was wel fijn om even onder de mensen te zijn. Onwerkelijk ook, want winkelen staat al jaren niet meer op mijn lijst van ontspanning. Ik webshop al va. 2005. Het lopen op de Utrechtse grachten met die klinkers en keien achter een rollator of zittend in een rolstoel met duwondersteuning is daar niet fijn. Winkelen in Amstelveen daarin tegen is wel te doen..

Zondag
We bezochten De Fundatie in Zwolle, wat een mooi gebouw met dat ei bovenop. Wat een mooie kunst was er deze keer te zien… Nederlandse kunstenaars die ooit in Parijs hadden gewoond en gewerkt en prachtige beelden. Rob Scholte die kunst heeft aangekocht van Jan Sluijters en waarvan wij konden genieten.

Trouwens, ook een voordeel van zitten in zo’n rolstoel, merkte ik dat boven in het ei de vloer beweegt … net of je op een cruiseboot zit. Op de terugweg terug naar huis, namen we eerst een andere afslag zodat we bij zus aan tafel het avondmaal genoten.

Kunst
Vanuit een rolstoel kunst kijken, geeft echt een heel ander perspectief op alles en zeker op billen en buiken. De bordjes met aanwijzingen die aan de muur hangen zijn lastig te lezen, te hoog en zeker ook met een multifocale bril op zit het leesgedeelte op de verkeerde kant.
Maar wat is het fijn om zelf te bepalen hoelang ik voor een schilderij kan en mag staan en ^F. zijn eigen gang ook kan gaan.. Onafhankelijk zijn. Dat ik mijn zelfstandigheid kan behouden is in ons beider belang.

Maandag waren we in het Stedelijk Museum in Amsterdam om Marlène Dumas haar werk te bekijken. Wat een Geweldig mens en wat kan zij mooi verbeelden, wat een kunst. Ooit stonden wij op het punt om een werk van haar aan te kopen. Jammer genoeg hebben we dat niet gedaan, want in onze woning in Harmelen paste deze net tussen plafond en vloer.. en dan voor dat geld. OH.. O en met de wetenschap van nu, hadden we maar…

We hebben niet en we hadden niet… het blijft een mooi verhaal in ieder geval. Kunst, je moet ervan houden.

Woensdag
Bezochten we mijn moeder en de nieuwe Markthal in Rotterdam; voor iedereen die houdt van lekker eten en mooie producten wil verwerken in het eten is dit bezoek een aanrader. Alles is te koop onder een prachtig plafond staan de vaste kramen. In die prachtige hal zagen we allemaal etende mensen om ons heen.. Wij zaten al vol, want dom dom, wij hadden bij mijn mams al een broodje gegeten. Rotterdam: een mooie stad met prachtige bezienswaardigheden. Check!

Mijn twittervriendin @petra_btm overleden is 8 okt. 49 jr. oud. overleden.
*Ze is rustig gaan zweven in een zuchtje wind 

Wat ben ik blij dat ik je heb mogen leren kennen.
De wind zal voor altijd anders aanvoelen! 
Peet, wat heb jij mij veel meegegeven!
XXX

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.