Dan maar op vakantie in Nederland #6

In januari jl. boekten wij onze vakantie vanaf 5 tm. 15 okt. 2014 naar Alanya, Turkije. Een vakantie als rustpunt in ons drukke bestaan en we gaan naar hetzelfde goede hotel als vorig jaar met zus, vriendin en hun mannen. Aftellen naar zon, warmte, lekker eten en elkaar, er naar uitzien! 

Alleen heel jammer en helaas moest ik twee dagen van te voren deze vakantie noodgedwongen annuleren. Vanwege miscommunicatie met de MDL arts en ‘savonds de verpleegkundige, werd ik voor een voldongen feit gezet.. ‘u wilt toch niet dat.. en ‘u heeft mogelijke uitzaaiingen en dat moet onderzocht worden’ Het antwoord op de vraag; wanneer dan?.. werd niet duidelijk, dus toen uitgeput de reis geannuleerd en dan een weekje thuis en wachten op de afspraken die nog gaan komen.  
(zie voorgaande blogs)

Annulering
Helaas, moest ik gebruik maken van de annulering/reisverzekering. Dat ik moest uitspreken waarom we niet op vakantie zouden gaan naar Turkije ging gepaard met tranen.
Wel heel lief dat die jongen van het callcenter van mijn nood meteen een deugd maakte en het reisbedrag 100% totaal per omgaande op mijn rekening stortte; “Bewaar uw gegevens 60 dgn. vanwege de steekproeven die wij/FBTO uitvoeren” En ik hoorde ook nog “Sterkte mevrouw” met een ‘Dank je wel’ van mijn kant eindigde dit gesprek. Klaar!

Wat nu?
“Hey, dat geld was toch al uitgegeven en wij blijven in Nederland, waar zullen we dan naar toe gaan?” was een positief uitgangspunt en een logische vraag op korte termijn met een verstoord toekomstbeeld. Alle weekendjes weg werden bekeken.. Van aanbiedingen tot kan ons het schelen, waarheen!?

Strand, bos, duin, stad. Vakantie; 
*De FSHD spierziekte heeft de kwalijke eigenschap zich niet aan te passen aan deze plotselinge belasting in mijn denken en flexibiliteit. Mijn hoofd loopt niet synchroon met mijn benen. Nu valt het nog meer op, zeker omdat we ook zo moe zijn. 

Net zoals onze laatste week vakantie eind augustus ook ineens een andere invulling kreeg. Toen we onderweg naar een week Texel hoorden over plotselinge overlijden van mijn schoonmoeder en we in Noord-Holland stopten om haar te zien en met de familie afscheid te nemen van haar die week. Weer terug naar huis en elke dag viel er wel wat te regelen en was ook de begrafenis. 

Rust en niks moeten.
Heel modern gezegd in onze eigen comfortzone blijven dussss. Uitrusten is het credo! Hoedan, als je niet lekker in je eigen bed ligt en onrustig slaapt? Slapen in een hotelbed lukt dan helemaal niet.  Zitten in een plasticstoel of geen stoel in je hotelkamer hebt, dan wordt dat zelfs afzien. Een bad waar je in moet stappen om te douchen is ook al niet ideaal voor mijn evenwicht. 

Afleiding
Dus we gaan dagjes weg, voor de afleiding. We wonen niet voor niets midden in het land en hebben een auto waar alle hulpmiddelen in kunnen en ^F. vindt autorijden niet erg en ik hoef geen kaart te lezen en hoef alleen maar mee te rijden.

Zaterdag: stad
Voor de afleiding gingen we weer eens Utrecht in, naar de zaterdag van De Dolle Dwaze Dagen in de Bijenkorf. Het was er druk en wij werden hebberig.. maar vonden niks leuk. Toch hebben ook wij de economie weer een speldenprikje meegegeven .. Het was wel fijn om even onder de mensen te zijn. Onwerkelijk ook, want winkelen staat al jaren niet meer op mijn lijst van ontspanning. Ik webshop al va. 2005. Het lopen op de Utrechtse grachten met die klinkers en keien achter een rollator of zittend in een rolstoel met duwondersteuning is daar niet fijn. Winkelen in Amstelveen winkelcentrum daarin tegen is dan wel te doen..

Zondag: 
We bezochten De Fundatie in Zwolle, wat een mooi gebouw met dat ei bovenop. Wat een mooie kunst was er deze keer te zien… Nederlandse kunstenaars die ooit in Parijs hadden gewoond en gewerkt en prachtige beelden. ontroerende kunst. Rob Scholte die kunst heeft gekocht van Jan Sluijters en waarvan wij konden genieten, omdat hij het in bruikleen van De Fundatie had gegeven.

Trouwens, een voordeel van zitten in zo’n rolstoel, boven in het ei voelt het alsof de vloer beweegt, net of je op een cruiseboot zit. Wat een andere sensatie dan als je er rondloopt. Op de terugweg terug naar huis, namen we eerst een andere afslag zodat we bij zus aan tafel het avondmaal genoten en daarna door naar ons eigen bed.

Kunst in een rolstoel:
Vanuit een rolstoel kunst kijken, geeft echt een heel ander perspectief op alles. Zeker op billen en buiken, ritsen, kruisen.. een heel naar gezicht”. De bordjes met aanwijzingen die aan de muur hangen zijn lastig te lezen, te hoog en zeker ook met een multifocale bril op zit het leesgedeelte op de verkeerde kant.
Maar wat is het fijn om zelf te bepalen hoelang ik voor een schilderij kan en mag staan en ^F. zijn eigen gang ook kan gaan.. Onafhankelijk zijn. Dat ik mijn zelfstandigheid kan behouden is in ons beider belang.

Maandag: 
Waren we in het Stedelijk Museum in Amsterdam om Marlène Dumas haar werk te bekijken. Wat een Geweldig mens, we hoorden en zagen haar in de begeleidende film en wat kan zij mooi verbeelden, wat een kunst.

Ooit stonden wij op het punt om een werk van haar aan te kopen. Jammer genoeg hebben we dat niet gedaan, want in onze woning in Harmelen paste deze net tussen plafond en vloer.. en dan voor dat geld. OH.. O en met de wetenschap van nu, hadden we maar… 
We hebben niet en we hadden niet… het blijft een mooi verhaal in ieder geval.
Kunst, je moet ervan houden en kunnen betalen ;-)

Woensdag: 
Bezochten we mijn moeder (toen 88 jr.) en de nieuwe Markthal in Rotterdam.
TIP: voor iedereen die houdt van lekker eten en mooie producten wil verwerken in het eten is dit bezoek een aanrader. Alles is te koop onder een prachtig plafond staan de vaste kramen. In die prachtige hal zagen we allemaal etende mensen om ons heen.. Wij zaten al vol, want dom dom, wij hadden bij mijn mams al een broodje gegeten. Rotterdam: een mooie stad met prachtige bezienswaardigheden. Check!

Ook deze week ontving ik het bericht dat Petra @petra_btm overleden is 8 okt. 49 jr. oud. is overleden.

*Ze is rustig gaan zweven in een zuchtje wind 

Wat ben ik blij dat ik je heb mogen leren kennen.
De wind zal voor altijd anders aanvoelen! 
Peet, wat heb jij mij veel meegegeven!
XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.