De Petscan en meer #5

Onderzoek
Ik was nuchter en op weg naar het Antonius Ziekenhuis met nog een halve liter contrastvloeistof in de tas. Richting CTscan waar in mijn rechter elleboogknik een infuusnaald werd gezet en door een vriendelijke jongen werd uitgelegd wat er stond te gebeuren in deze ruimte. De laatste halve liter gore drank/contrast vloeistof hoefde ik niet meer op te drinken, blij om.
Ik nam plaats op de daarvoor bestemde stoel in een aparte ruimte voor de scan kamer. Het radioactieve materiaal en de plasmedicatie werd via de eerder geplaatste infuusnaald toegediend en die zak met dat spul hing aan een infuuspaal die naast mij stond.

Natuurlijk moest ik plassen. Op de toiletruimte werd deze transitie een hilarische onderneming, moest mijn draai  vinden met een infuuspaal en naald in mijn arm, in een ruimte die zo groot is als de kleinste personenauto en dan nog hurken en zitten op het toilet. In die ruimte hingen overal camera’s aan het plafond en uiteindelijk gaf deze situatie me bijna een gevoel van thuis zijn, met de deur open plassen.

Weer terug op die mooie stoel pakte ik mijn telefoon en ging ik mijn soc.media berichten lezen, daar was ik al ca. 10 minuten mee bezig en toen kwam *Rob vertellen dat ik stil moest liggen. Over lekker in de gaten gehouden worden, behalve die tien minuten heb ik het maar niet! Moest er om lachen en heb er wijselijk maar niks van gezegd.

Mijn eerste Petscan
Ik heb gelukkig geen claustrofobie en met mijn armen boven mijn hoofd werd de vraag routineus gesteld; ‘Ligt u goed?’ ‘Nee!’  zei ik duidelijk, maar dat maakte geen indruk.

Ik lag daar met de instelling: wat gedaan moet worden, moet. Mond houden, ogen dicht en ondergaan! 

Helaas, ik moest nog tien minuten extra blijven liggen, want ik had niet al die tijd stil gelegen.. foei, foei… Dat kan wel kloppen, want ik was zelfs in slaap gevallen, laten we hopen dat dat het daardoor kwam … ZEN! Ondergaan!

Ik mocht na afloop nog net aan mijn rollator uit de wachtkamer halen en moest zo snel mogelijk het ZH verlaten ivm mogelijke straling die in mijn lijf was gespoten, weg van de poli. Verdere uitleg kreeg ik niet. Dat is het beleid!
Dus, wij liepen zo snel mogelijk en een wolk van straling achterlatend in de wachtkamer en in de ziekenhuis gangen, want zo snel ga ik niet.

Vakantie
Deze week was relatief rustig en we deden ook leuke dingen. We bezochten Musea en de Markthal in Rotterdam en gingen eerst bij mijn moeder op de koffie, hopelijk heb ik haar gerust kunnen stellen. Waren blij elkaar even te hebben gezien.

Het is pas 1 week na diagnose en mijn agenda is lastig te overzien. Dag voor dag, dagdeel voor dagdeel plannen. Dingen die in de agenda staan, nakomen of afzeggen. Dat is trouwens al jaren zo, maar deze week is dit nog vermoeiender gebleken.

Een mail naar familie en vrienden met een Sorry voor het niet altijd persoonlijk reageren op mailtjes, Wappjes, kaarten, brieven, telefoneren… enzo. Weet dat we het oprecht waarderen en dat we ons gesteund voelen.

Donderdag horen we meer ook of we op vakantie kunnen zondag 5 oktober. |

Dat onze winter er anders gaat uitzien, is wel heel duidelijk.

De hulptroepen van de voor mij belangrijke zorgverleners zoals mijn huisarts en revalidatiearts/team in het UMCU , en mijn fysiotherapeut om de hoek zijn op de hoogte van mijn diagnose en mijn vragen daaromtrent. Ik voel me door hen gesteund.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: