Zuinig met blij zijn #14

Vandaag is het 6 weken geleden dat mijn darmtumor is verwijderd en heb ik alweer praatjes en Super Goed nieuws; In mijn lever zijn Geen sporen van uitzaaiingen/metastasen gevonden. De MRI geeft de beste meetwaarde aan, werd mij verteld. Dit is nieuws om blij van te worden! De CEA- bloedwaarde welke is gekoppeld aan een darmtumor was 1,5 en is nu 1,4. Niets dus!
De tumor in mijn re-long is niet in structuur, plaats en of vorm veranderd en ziet er net zo uit als 10 weken geleden. Dus behandelbaar en dat is geruststellend te noemen.
Het beleid: hoe verder met de longtumor, horen we Na het multidisciplinaire teamoverleg op 5 januari 2015.

Goed nieuws!?
De champagne lag al koud.
Ik hoorde het de arts wel zeggen van die schone lever, maar het moest/moet echt tot mij doordringen.
Het zal toch echt waar zijn …………. dat alleen nog die tumor uit mijn long moet?
Huh?
Geen uitzaaiing?
TOP!

Ik ben blijkbaar heel zuinig met blij zijn.

Van champagne moet je echt genieten en dat gaan we dan met elkaar doen op 1e kerstdag, dan komen de kinderen en toasten we op het leven en op wie ons lief zijn, in herinnering ook.
F.  zorgt voor de boodschappen en heeft het menu bedacht en zal met de kinderen de maaltijd verzorgen. Het ruikt nu naar stoofpeertjes in ons huis.

Het zal zo zijn dat we echt kunnen genieten van elkaar en een stuk zorgelozer dan een kleine 12 weken geleden, pffieuw! Wat een opluchting.

In ieder geval kom ik steeds meer in mijn ritme van voor de diagnose, ik zie af en toe weer een vriend-in hier aan de bartafel. We hadden een heel fijn 89 jaarfeest van mijn mams. De controle over wat voor mij belangrijk is in het leven gaat me elke dag iets beter af en ik laat me nog steeds verzorgen waar nodig.

Wat een aandacht.. wat een kring lieve mensen hebben wij om ons heen. Dank!

Fijne kerstdagen voor jou, voor jullie gewenst!!
Dikke Kerstzoen en een hele fijne jaarwisseling en tot in 2015!
Marjanne
Kerstgroet GerTiny Sundowner in Paarl, Zuid-Afrika, wat een vooruitzicht!

15 thoughts on “Zuinig met blij zijn #14

 1. Geweldig! Goed nieuws, Een mooie kerstboodschap voor jullie.
  Beleef en geniet. Ik leef met je mee ook in de vreugde.
  Liefs, fijne kerst, Annette Kus! ♥

 2. Lieve Marjanne, ik kreeg tranen in de ogen van jouw nieuws! Wat een enorme opluchting moet dat zijn. En zet die rechterlong maar even uit je gedachten………dat komt later wel. En je zult zien: dat gaat goed komen. Heel fijne dagen gewenst en een dikke kus!

 3. Lieve Marjanne en Frans,

  Voor jullie en velen om jullie heen heerlijk nieuws natuurlijk! Er staat gewoon een doos met Avondale champagne te wachten op jullie! En wat heerlijk dat je dan niet meer alles hoeft te gaan zien. Frans gewoon lekker golfen, een wijntje of champagne op je stoep en ontspannen en genieten van de African sunset.

  Deze is binnen! En die gaan we vieren!!

  1. Ad, dat is lief en meer dan dat! wat een voor-uitzicht!
   Ik ga lekker dromen en laat het goede nieuws zaggies binnen druppelen.
   Dikke kerstzoen voor je meisjes & GenietHet!
   Mooie kerstdagen.

 4. Beter had de kerst niet kunnen beginnen en het jaar niet kunnen eindigen. Ga intens genieten! Ga ik ook doen met mn broer die 2 mnd geleden opeens dood neerviel maar nu met zijn gezin aan tafel schuift. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Liefs Iris ♡

  1. Jeee Iris, dat is wel erg kicken.. heerlijk genieten dus en elkaar verwarmen.
   Frans is nu even bij Opa kerstontbijt samen doen ;-)
   Lief dat je met ons zo meeleeft. XL kerstzoen voor wie wil en ook voor onze Neven!

 5. Hey lieve Marjanne, en familie.
  Wat een pachtig nieuws lees ik op deze ochtend op eerste kerstdag.
  Beter kan deze dag niet beginnnen. Wat ontzettend mooi dat na alle toch erg zorgelijke berichten, dit zo’n positieve is. Laat de kurk maar ploppen en geniet nog veel bewuster dan misschien andere jaren van een kerstdinner met je gezin. Fijne kerst
  liefs Ella, en Han natuurlijk

  1. Lieve Ella en Han natuurlijk!
   Super bedankt voor je reactie, het helpt de blijheid meer ruimte te geven. Thx
   Gisteren hopelijk een smakelijke familie kerstdis beleefd. Wij gaan morgen het morgen horen, over de krenten uit de pap ;-)
   Liefs van ons! en geniet van alle lichtjes!

 6. Geweldig nieuws Marjanne! Ik snap dat het besef er nog niet meteen was maar hoop dat je dubbel hebt kunnen genieten van de kerstdagen.
  Ik wens je alle geluk en vooral gezondheid toe voor 2015.
  Liefs en dikke knuffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.