agenda wordt gevuld met polibezoeken

Agenda’s veranderen van kleur en invulling. Op 9 januari op de Poli 45 / longziekten moesten wij ons melden! Ik zou toch gebeld worden door de chirurg van de MDL afdeling! Dat was er toch met ons afgesproken! Communiceren.. Wie doet er de bij-nascholing van het personeel in AZN? In ieder geval daar gingen we weer. Pfft. want dan gaat het ineens weer over mij, een pittige confrontatie deze keer.

Men had “brutaal” alle afspraken al gemaakt: voor een bronchoscopie en de longoperatie, want deze tumor moet eruit en wel zo snel mogelijk. Houdbaarheid van de CT-thorax is maar 6 wk. Oja, dat heeft alles te maken met het DBC. Okee! Garantie tot aan de voordeur heb je sowieso levenslang. Wij lieten de longarts eerst uitspreken.
Gedecideerd reageerde ik hierop: “op dinsdag 13 januari ga ik wat anders doen, we hebben wat anders op het programma staan” en vertelde dat we eerst op vakantie gaan en dan dat gaan doen wat zij voorstelde!
Met blozende wangen mompelde ze.. nog wat voor zich uit en vroeg “weet u het zeker?” Overtuigd van mijn goede keuze, hadden we aansluitend nog een gesprek met de gespecialiseerde long – oncologie verpleegkundige. JA, er wacht een grote blauwe vogel op Schiphol, en die brengt ons naar Zuid-Afrika! Daar gaan we heen. Niks onderzoeken en operatie! Nog niet! Helaas voor het DBC. Fijn voor ons!
Zij sloot het gesprek; “Fijne vakantie” “Ik mail de gegevens”!

Na de vakantie stappen we opnieuw in de molen van deze kermisattractie. Heel spannend, weer een opname en een operatie van een heel ander kaliber. Daarna weer opkalefateren, met een lijf welke nog niet op het niveau terug is van voor 12 nov. jl. operatie darmtumor.

Daar gaan we nu wat aan doen.. We gaan op de stoep biologische wijn drinken!

We ondervonden beiden meer rust en aandacht, dan in voorgaande drie maanden, op deze poli. We troffen een verpleegkundige die ook aandacht voor mij had ‘hoe is de vorige opname verlopen? Zo te zien aan uw anamnese bent u een ervaren patiënt. We leren graag van u …’ “Hoe Voelt u zich nu?” “En dan bedoel ik niet het psychische vlak, maar fysiek”  Daar moest ik zo om lachen, dat dan weer wel. Ik heb nog niet eens de tijd om bij mijn psycholoog uit te huilen.

Wij vertelden dat onze sociale kring goed voor ons zorgt, zulke lieve aandacht, elke keer weer. Zelfs onze tickets zijn naar businessclass stoelen omgeboekt! Whajooo! Prinsessengedrag wordt beloond! ‘verlegen’ en Super blij! F. daardoor minder zorg om mij.
Een luxe waar we echt van gaan genieten, en dat doen we nu al, we gaan elke seconde in ons opnemen. Zo verwend worden!
Al is dat geheugen wel wat krakkemikkig en zijn wij zzzzzzoooo toe aan vakantie! Een huis met alle luxe en slapen beneden en de zon. Niks moeten en nieuwe indrukken geuren en kleuren zullen we in ons opnemen en gaan dat ook met jullie delen.

De onderzoeken en operatie afspraken worden opnieuw ingepland. Nu gooide ik hun agenda overhoop. Zal ik u bellen om de data door te geven? “nee, doe maar via de mail en bevestig graag per post” We zullen het wel horen en mogelijk als we weer op Kaap de Goede Hoop staan?! Kaap De Goede Hoop 120

Dertien januari! zit al sinds 10 september in mijn hoofd, dan gaan we op vakantie naar Zuid-Afrika. Sinds de diagnose 2 okt. jl. heeft deze datum mij nog meer houvast gegeven om te werken aan m’n herstel. Het voor-Uitzicht! is Top. Het is allemaal zo goed geregeld. Baie Dankie vrienden!

Gisterenavond reed ik weer auto sinds 12 nov. jl. na een gezellig etentje. De limoncello was heel lekker en het eten, op de garnalen na, ook! Op verbinden en verbonden blijven. Op de vriendschap! Heb het goed met elkaar! Dat wensen wij jullie toe!

5 thoughts on “agenda wordt gevuld met polibezoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.