De Groene Bakplaat

Gebruik eens vaker een recept en je oven voor een heerlijke maaltijd. Voor een andere smaak en textuur kan je groenten eten met smaak en met kleur is het meteen een mooie afwisseling op je bord. Het is altijd de combinatie van de ingrediënten die je gerecht lekker laat smaken. En groenten eten is goed voor je gezondheid, voor je darmen.

Ik weet niet hoe het met jou is, maar wij hadden weinig mensen over de vloer de laatste twee jaar. De angst om corona te krijgen is weg, maar we zijn nog steeds heel voorzichtig. Tot op heden ben ik negatief getest, volledig gevaccineerd en mijn partner is corona ziek geweest.

Wij zijn met z’n allen ondanks de losgelaten maatregelen nog lang niet van dit corona virus af, dat is mijn bescheiden mening. Nieuwe varianten zullen misschien ook mij gaan treffen. Ik draag dus nog steeds indien noodzakelijk een mondneusmasker.

Dat we weer buiten lekker kunnen eten met elkaar in eigen tuin, balkon of gewoon thuis is wel net zo gezellig. Zo fijn dat de andere tijd ook anders eten heeft gebracht.

Een zomer lang lekker eten, groeten op de bakplaat van de oven en uitgesproken op z’n Engels: Traybake is een werkje van niks en de smaken zijn geweldig!

Hierbij lees je mijn (tot nu toe) favoriete Traybake recept.
Hartige taart van courgettes, asperges & geitenkaas

& trostomaatjes Deze met olie en zeezout insmeren en onderin de oven erbij zetten.

recept voor 4 personen:
Voorbereiding: 20 minuten.
Oven voorverwarmen tot 180 gr. hete lucht – of elektrisch op 200gr. op 30 minuten.

Ingrediënten:
2 courgettes, in heel dunne plakjes snijden en met een mandoline lukte dat het beste.
(1 courgette kan ook, dan meer tomaatjes erbij doen)
200 gr. groene asperges
1/2 theelepel zeezout
Geraspte schil van 1 biologische citroen
Versgemalen zwarte peper.
Hand (je) verse dille, grof gesneden
320 gr. kant en klare bladerdeeg (rol) zit al bakpapier onder (te vinden in het koelvak)
2 eetlepels creme fraiche
100 gr. geitenkaas
met korst in dunne plakjes (snijd koud uit de koelkast met een warm kartelmes) of gebruik voorgesneden plakjes kaas. (of gebruik kaas die jij lekker vindt ;-)

Schep de geraspte schil van de citroen, zeezout, vers gemalen peper en de dille met de hand door elkaar en meng de courgettes en asperges met dit mengsel (het lijkt weinig maar is meer dan genoeg)

Rol het bladerdeeg uit op je bakplaat en laat het bakpapier eronder zitten ;-) en maak een soort opstaand randje.
Smeer het bladerdeeg in met creme fraiche met de bolle kant van je lepel.
Leg daarna de courgette dakpans gewijs op de creme fraiche.
Dan leg je de stukjes geitenkaas mooi verdeeld daarover heen.
Dan leg je de asperges daar weer boven op.

De gevulde bakplaat schuif
je de oven in en de kookwekker zet je op 30 min. ondertussen kan je het aanrecht opruimen en de tafeldekken en heerlijk aan tafel gaan genieten met elkaar.

Schuif de hete bakplaat met het bakpapier op een houten plank of snij met een pizzames door de helft of meteen al in vieren en zet het op je tafel. Eet je toch niet alles op, dan is het zelfs de volgende dag een prima lunch hap gebleken.

Eten moeten we toch, dan maar elke dag iets gezonds en lekkers op tafel zetten. Geniet van de heerlijke frisse smaak en drink water met frisse citroenschijfjes (uit de vriezer heb je meteen een ijsblokje) en basilicum erbij.

Een kloek boek met 75 Traybake recepten vol met makkelijke Vegan – en vegetarische recepten is De Groene Bakplaat. (ook te bestellen/bezorgen bij je plaatselijke boekwinkel)

4 thoughts on “De Groene Bakplaat

  1. Dat lijkt me een lekker recept en ga ik uitproberen. Meestal doe ik maar wat met groente uit de oven, misschien schaf ik het boek wel aan. Bij alleen maar zelf doen verval je toch gauw in dezelfde opties.

Laat een antwoord achter aan J.M.A VOETEN Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.