Eerst nog op leesvakantie #2

Hierbij ontvang je de uitslag van ons gesprek met de maag-lever-darmarts. Zijn conclusie is dat het om darmkanker gaat en waarschijnlijk in het beginstadium. Bloedwaarde was goed en mijn lever en longen zijn schoon, geen uitzaaiingen. De CT scan was nog niet beoordeeld door de radioloog, maar hij MDL-arts kon er niets zorgwekkends op zien. Vanavond is de patiëntenbespreking met de radioloog en chirurg erbij. De uitslag daarvan horen we morgen bij het gesprek met de chirurg. Het protocol is in werking gezet voor iemand met darmkanker. De oncologieverpleegkundige zal met ons dan ook de afspraken maken met de anesthesist en de chirurg voor de operatie, Na onze vakantie!

Tijdens de operatie zal er een stuk darm met die tumor worden verwijderd, deze zal naar de patholoog anatoom worden gestuurd die deze zal beoordelen op *schone snijranden en kwaliteit. Uit dat onderzoek wordt ook duidelijk in welke fase de tumor zich bevindt en/of de lymfklieren schoon zullen zijn?

We juichen vanmiddag met gepaste blijheid, dat overheerst meer op dit moment dan verdriet. En natuurlijk blijft het spannend!

Hartstikke bedankt, voor alle aandacht en meeleven en alle positieve gedachtes en kaarsen die er voor ons zijn aangestoken en de bloemen, belletjes, cadeau’s, wattsappen enz. helpen echt!
Fantastisch dat we ook verdriet en angstige emoties kunnen en mogen delen met jullie! daar zijn we dankbaar om.
Wat kun je opgelucht zijn na zo’n gesprek zeg!
Als ik kon huppelen had ik het zeker gedaan, dus deed ^F maar een dansje extra ;-)

’s avonds veranderde definitief ons toekomstbeeld na een telefoontje van zuster Paula.. we stopten met dansen. lees het blog nummer drie #3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.