Waar droom jij van?

Vraagt een vriendin aan mij. Zij heeft net te horen gekregen dat ze darmkanker heeft en wil dromen van de geplande vakantie naar haar favoriete land begin volgend jaar. De vakantiezomerjurk blijft deze winter zichtbaar hangen in haar slaapkamer, als talisman.

Ik twijfel, blijf haar even het antwoord schuldig… Van niets eigenlijk, saai hè? antwoord ik.

Je liegt! grinnikt zij.
Jij droomt toch van een nieuwe roman, veel meer lezers, dat soort dingen?

Ik merk dat ik weer even moet nadenken voor een antwoord. Wat vreemd, nog niet zo lang geleden zou ik volmondig JA geroepen hebben en dat weet zij. En nu?
Nee, ik lieg niet, dat weet ik zeker. Om dromen te verwezenlijken moet je hard werken. In die fase zit ik nu, niet meer dromen maar aanpakken. Mijn aloude droom is zo eindelijk tastbaar.
Er is geen nieuwe voor in de plaats gekomen. Of toch wel? Deze is zo simpel dat ik hem in eerste instantie niet durfde uit te spreken, maar hij is er.
Ingehaald door de realiteit heb ik eigenlijk nog maar een droom over: dat het met de mensen van wie ik hou goed gaat, dat we samen van het leven kunnen genieten.

Aan het eind van de regenboog is er geen pot met goud. Daar val je keihard met je beide benen op de grond. Waar droom jij van?

Dit blog verscheen op 6 oktober 2014 op dedagelijksespiegel.nl

Dank je wel lieve @DianavanderWal voor het delen van jouw mooie droom ♥

2 thoughts on “Waar droom jij van?

  1. Ik kan ook hier meedelen dat onze E-tickets geprint klaar liggen. De auto is geboekt. Het is heel heet in Paarl, Zuid-Afrika, nu al.
    Wij zullen zwaaien vanuit de grote blauwe vogel de 13e jan en mijn gooi-maar–over-je-badpak-aan-jurk gaat zeker mee!
    Dank je voor support @DianavanderWal X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.